• Tiukka tappio Jussin Palloa vastaan

  by  • June 8, 2017 • Divari, Otteluraportit

  Jussin Pallo – Oulun Reipas 2 – 1 (2 – 0)

  Tilanne	Aika	Tekijä
  1 - 0	7’	Mikko Viitajylhä	
  2 - 0	10’	Tomi Toukola
  2 - 1  75'   Tomi Toivonen

  Oulun Reipas kohtasi keskiviikkona 31. toukokuuta vieraspelissä Jussin Pallon Pateniemen tekonurmella. JuPa oli aloittanut kauden tahmeasti. Lisäksi viime kaudella JuPa oli kummassakin keskinäisessä pelissä selkeästi parempi osapuoli, joten Reippaalla oli tiedossa hikinen iltapuhde.

  Peli alkoi JuPan hallinnalla ja maalissa aloittanut Olli joutui jo alussa torjuntatöihin. Lopulta JuPa meni 1 – 0 johtoon 7. minuutilla, kun Mikko Viitajylhä pääsi iskemään Ollin torjunnasta pompanneen pallon maalin perukoille. Reipas sai lisää kylmää vettä niskaansa, kun Tomi Toukola sai 10. minuutilla riistettyä pallon rangaistusalueella, onnistui harhauttamaan Ollin ja sai siirrettyä pallon maaliin. Reippaalla oli kuitenkin pari paikkaa kaventaa peli. Ensin JP ehti keskitykseen ensimmäisenä, puhdas osuma palloon, mutta painui päätyrajan yli väärältä puolen tolppaa. Myöhemmin Emrah sai taisteltua pallon itsellensä vasemmassa laidassa ja parin harhautuksen saattelemana pääsi kokeilemaan onneaan, mutta pallo painui yli maalin.

  Toisella puoliajalla Reipas pääsi mukaan peliin. Kuitenkin Reippaan menetettyä pallon, JuPa iski vastaan ärhäkästi ja maaliin vaihdettu Mikko oli useita kertoja pinteessä. Komeimpaan torjuntaan Mikko venyi, kun jupalainen pääsi vapaapotkun jälkeen puskemaan vapaasti kohti yläkulmaa, mutta pitkä mies sai torjuttua pallon kulmaksi. Peli kääntyi yhä selvemmin Reippaalle, kun vaihtoja säästelleen JuPan miehet alkoivat väsymään ja Reippaan pelaajaruletti alkoi näkymään. Reipas onnistui kaventamaan pelin 75. minuutilla, kun ensin Tuukka pääsi yrittämään sijoitusta alanurkkaan. Maalivahti kuitenkin torjui Tuukan yrityksen, mutta irtopalloon ryntäsi ensimmäisenä Tomi ja Reippaan paita numero 14 pääsi tuulettamaan itse tehtyä maalia. Reipas oli todella lähellä tasoitusta, kun Kriss pääsi puolustukselta karkuun ja onnistui ohittamaan maalivahdinkin, mutta sijoitus kovasra vauhdista päätyi sivuverkkoon. Reippaan lopun painostuksesta huolimatta JuPa voitti pelin 2 – 1.

  Tappiosta huolimatta Reippaan pelissä oli paljon hyvää. Palloa jaksettiin liikuttaa helpoilla syötöillä ja pitkät pallorallit päätyivät hyvään yritykseen, vaikkei tulosta tullutkaan. Toisaalta parannettavaa jäi edelleen vastustajan prässin purkamiseen ja viimeisellä kolmanneksella ratkaisuihin tarvitaan niin huolellisuutta kuin rohkeutta. Reippaan seuraava peli on raportin ilmestyessä Oulunsalon Palloa vastaan vieraissa tämän raportin ja lisäjännityksensä tuokin se, ehtiikö raportti ilmestyä ennen kuin seuraava peli alkaa.