• OuRe – PaKa 2-1 (0-0)

  by  • May 16, 2016 • Divari, Otteluraportit

  Kauden avausvoitto

  Tilanne Aika	Maalintekijä
  0 – 1	68’	Riku Pätsi
  1 – 1	82’	Aki Käyrä
  2 – 1	86’	Kriss Kiongo

  Oulun Reipas pelasi kauden toisen sarjapelinsä Kuusamon Pallo-Karhuja vastaan. Viime vuonna Reipas voitti kummankin kohtaamisen, joten Reipas lähti peliin hienoisena ennakkosuosikkina. Reipas sai paikalla 18 pelaajaa ja PaKa 17.

  Peli alkoi Reippaan pitäessä palloa. Aluksi pallo liikkui puolustajien ja puolustavan keskikentän välillä ajoittain nätisti, mutta kovin hitaasti ja helppoja palloja ei saatu pelattua hyökkääville pelaajille. Lopulta Reippaan piti alkaa avaamaan peliä pitkillä palloilla puolustuslinjan taakse ja laitapuolustajat olivat vaikeuksissa Väsen ja Krissin nopeuden kanssa. Reipas saikin luotua useita puolittaisia paikkoja, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan. Parhaan paikan sai Väse harhauteltuaan kaksi puolustajaa ja ajettuaan maalille vasemmasta laidasta. Enää maalivahdin ollessa vastassa Väse yritti sijoittaa pallon etukulmaan. Pallo kilahti etutolppaan ja takatolpalla vaaninut Kriss sai syyn heilutella käsiä. PaKa puolestaan hyökkäsi nopeilla vastaiskuilla. Pääasiassa PaKan hyökkäykset olivat vaarattomia, mutta Reippaan puolustuksessa puheen puuttuminen ja huonot syötöt aiheuttivat ajoittaisia paniikkihetkiä Reippaan maalin eteen. Reippaan paras maalintekotilanne ensimmäisellä puoliajalla syntyi, kun Reipas onnistui riistämään pallon PaKan rangaistusalueen tuntumassa ja lopulta JP:n syöttö vapautti Möden vastakkain maalivahdin kanssa. Möden onnistui ohittaa maalivahti ja Reippaan johtomaalista puuttui enää pallon siirtäminen tyhjään maaliin. Valitettavasti Möden olisi pitänyt siirtää pallo maaliin vasemmalla jalalla ja lopulta pallo meni 5 metriä maalin ohi.

  Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi, Reipas piti hienokseltaan palloa ja PaKa panosti vastaiskuihin. Reippaan prässi oli jälleen lähellä tuottaa tulosta, kun Tuukka pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta sijoitusyritys suuntautui valitettavasti kohti maalivahtia. Pian tämän jälkeen Väse pääsi vasemmalta takatolpalta ohjaamaan pallon alakulmaa kohden, mutta maalivahti vei pitemmän korren tälläkin kertaa. Puolivälissä PaKa sai hetkeksi pelinhallinnan ja PaKa käytti hetkensä hyväksi. Riku Pätsin matala veto 20 metristä ohitti Reippaan puolustajien jalat ja upposi etualakulmaan, PaKalle 0 – 1 johto. Pian tämän jälkeen Reipas muutti taktiikkansa hyökkäysvoittoisemmaksi ja se tuotti tulosta tällä kertaa. PaKa ei onnistunut purkamaan palloa kunnolla pois rangaistusalueeltaan ja pallo ajautui JP:lle. JP haki vetomahdollisuutta, mutta PaKan pelaaja työnsi JP:n selästä kumoon ja Reippaalle vihellettiin rangaistuspotku 82. minuutilla. Pallon taakse asettui Aki. Aki sijoitti pallon varmasti maalin perukoille ja tilanne oli 1 – 1. Reipas siirtyi 2 – 1 johtoon 88. minuutilla. Tilanteessa Väse murtautui rangaistusalueelle ja lähetti kovan pallon maalin eteen. Lopulta takatolpalle sännännyt Kriss syöksyi uhrautuen pallon maaliin. Tämän jälkeen PaKa sai vielä järjestettyä pari hässäkkää, mutta lisämaaleja ei nähty ja Reipas otti kauden avausvoittonsa.

  Reippaan pelissä oli paljon positiivista, mutta myös kehitettävää jäi. Positiivista oli voiton lisäksi se, että pelaajat pyrkivät lyhytsyöttöpeliin ja toteuttamaan pelisuunnitelmaa. Pallo on kuitenkin saatava nopeammin liikkeelle ja syöttövarmuuden on parannuttava roimasti. Seuraava Reippaan peli on sunnuntaina 22. toukokuuta Raatin tekonurmella, kun vastaan asettuu sarjan kahdella voitolla avannut ja roimasti viime vuodesta vahvistunut Haukiputaan Pallo.