• OuRe – KTU 1-2 (1-2)

  by  • May 6, 2016 • Divari, Otteluohjelma

  Kauden avauksesta tappio

  OuRe – KTU 1-2 (1-2)

  Tilanne Aika Maalintekijä
  0-1 14’ Ari-Pekka Mansikkamäki
  0-2 20’ Mikko Pohjola
  1-2 21’ Kriss Kiongo

  Oulun Reipas avasi sarjakautensa helatorstaina viime vuonna Kolmosessa pelannutta Kellon Työväen Urheilijoita vastaan. Ennakkoasetelmissa KTU oli pienoinen suosikki peliin lähdettäessä, koska kevään keskinäinen harjoituspeli oli päättynyt KTU 4-1 voittoon. Reipas sai peliin paikalle 18 pelaajaa ja KTU 17 pelaajaa.

  Peli alkoi ryminällä, kun Matias oli päästä läpiajoon jo ensimmäisellä minuutilla, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi sääntötulkintojen vastaisesti. Heti perään KTU pääsi puolittaiseen läpiajoon oikealta laidaltaan, mutta maalissa pelannut Mikko torjui hyökkääjän yrityksen kulmapotkuksi. Alussa KTU oli hieman hallitsevampi osapuoli ja KTU saikin hankittua useita kulmapotkuja. Lopulta KTU:n kulmapotkut tuottivat ottelun avausmaalin epätavallisella tavalla. KTU:lle tuomittiin rangaistuspotku kulmapotkutilanteesta, kun tuomari näki Jukan pitäneen kiinni KTU:n pelaajasta. Jukalle varoitus, pallo rangaistuspisteelle, Ari-Pekka Mansikkamäki potkaisi pallon maalin kattoon ja KTU johti 1-0. Reippaan pelaajat olivat tapahtumista ymmällään ja katsomoon rangaistuspotkuun johtanut tilanne näytti tavanomaiselta kulmanuhjaamiselta.

  Reipas sai lisää kylmää vettä niskaansa 20. minuutilla, kun Mikko Pohjola vei KTU:n 2-0 johtoon kääntölaukauksella rangaistusalueen kulmasta. Oliko kyseessä uskomattoman taitava ja juonikas suoritus vai tuurimaali jää saunailtojen päätettäväksi. Reipas onnistui kuitenkin kaventamaan tilanteen jo seuraavalla minuutilla, kun Kriss säntäsi pystysyötön perään ja nosti pallon hallitusti vastaan tullen maalivahdin ylitse maalin perukoille, tilanne 2-1 KTU:lle. Tämän jälkeen Reipas piti palloa enemmän, kun KTU hyökkäykset olivat nopeita ja suoraviivaisia. KTU olikin lähellä lisätä johtoaan 33. minuutilla, kun Mansikkamäki pääsi puolittaisesta läpiajosta laukomaan, mutta Mikon jalkatorjunta esti maalin ja Jarkko sai putsattua sylkypallon kulmapotkuksi. Reipas oli lähellä tasoittaa 40. minuutin paikkeilla, kun Väse pelattiin vastakkain KTU:n maalivahdin kanssa. Väsen sijoitus meni ohi maalin, mutta jälkitilanteessa maalivahti tyrmäsi Väsen kentän pintaan. Maalivahdille varoitus ja Reipas sai vapaapotku rangaistusalueen tuntumasta. Vapaapotku valitettavasti leijaili etuyläkulman ylitse ja tauolle mentiin KTU:n johtaessa.

  Toisella puoliajalla Reipas otti yhä vahvemmin pelin haltuunsa, kun KTU:n pelaajien askel alkoi hidastua. Reippaan ratkaisut viimeisellä kolmanneksella eivät kuitenkaan olleet riittävän laadukkaita ja KTU:n maalivahti ei juurikaan joutunut torjuntatöihin. 73. minuutilla Krissin nopeus yllätti KTU:n puolustuslinjan ja Mikko Kurttila repi läpiajoon pääsemäisillään olleen Krissin nurin ulosajon arvoisesti. Ulosajo kuitenkin tiivisti KTU:n puolustusta entisestään ja reippailla oli vaikeuksia saada syöttöpeliä kulkemaan. Reippaan takaa-ajo sai kolauksen, kun pallontavoittelutilanteessa Jukan jalka kopsahti vastustajan kylkeen. Jukalle toinen varoitus ja kumpikin joukkue pelasi vajaalla. Lopussa Reipas sai luotua hyvin painetta KTU:n maalille. Paras paikka avautui Mödelle maalivahdinalueen rajalle, mutta kurotuksen jälkeen pallo nousi maalin ylitse. Peli päättyi KTU:n 2-1 voittoon.

  Tappiosta huolimatta Reipas pelasi hyvin suurimman osan ajasta, mutta Reippaalta puuttui tuuri ja viimeinen silaus maalintekopaikoilla. Reippaan pelit jatkuvat lauantaina 14.5. Talvikkipuistossa, kun vastaan asettuu FC PaKa Kuusamosta.