• Harjoituspeli KTU:n vieraana päättyi 4-1 (3-0) tappioon

  by  • April 11, 2016 • Divari, Harjoitukset, Otteluraportit

  Harjoituspelistä tappio

  Oulun Reipas ja KTU ottivat varaslähdön kauteen kun avauskierroksella vastaan asettuvat joukkueet pelasivat harjoituspelin Virpiniemen tekonurmella sunnuntaina. KTU otti vakuuttavan 4-1 voiton vahvan ensimmäisen puoliajan turvin.

  Ensimmäisen puoliajan alku oli KTU:n hallintaa ja he saivatkin ottelun avausmaalin aivan ensiminuuteilla. Vasemmalta laidalta tullut hyökkäys päätyi keskitykseen, jota Reippaan puolustus ei saanut katkaistua ja pallo oli ensimmäistä kertaa Mikon selän takana. Toisen maalinsa KTU sai kulmapotkun jälkitilanteesta kun kuudentoista rajalta lähtenyt veto painui etunurkasta sisään. Näiden maalien jälkeen Reipaskin sai otetta pelistä ja tilanteita saatiin luotua myös KTU:n maalille. Reippaan parhaat paikat siunaantuivat Väselle ja Matiakselle, mutta tällä kertaa sihti ei ollut kohdallaan ja vedot menivät ohi maalin. KTU sai ensimmäiselle puoliskolle vielä kolmannen maalin vastahyökkäyksestä, tällä kertaa oikealta laidalta. KTU:n laituri eteni laitaa pitkin ja syötti pallon takaviistoon pilkun kohdille, jossa Reippaallekin tuttu Lauri Pohjola odotti vapaana ja viimeisteli varmasti KTU:n 3-0 taukojohdon.

  Ensimmäinen puolisko oli Reippaalle huonoa pelaamista puolustussuuntaan ja välit keskikentän ja puolustuksen välillä venyivät aivan liian pitkiksi. Näin KTU sai liikaa tilaa omiin hyökkäyksiinsä ja toisaalta Reipas ei päässyt rauhassa rakentamaan omia hyökkäyskuvioitaan. Myös KTU:n ensimmäiset kaksi maalia menivät helposti sisään ja tällaiset virheet pitää saada kitkettyä pois ennen sarjan alkua.

  Toiselle puoliajalle Reipas muutti hieman taktiikkaa ja välejä tiivistettiin. Tämä näytti toimivan ja Reipas oli kentällä hallitsevampi osapuoli. Peli saatiin hyvin hallintaan ja harjoitellut kuviot alkoivat tuottaa tulosta. Reipas loi muutamia hyviä tilanteita, mutta KTU:n maalivahti pelasi hyvän pelin ja sai yritykset torjuttua. Reippaan avausmaali nähtiin noin tunnin kohdalla kun Tube pääsi vetämään tulisen vedon paristakympistä, jota KTU:n maalivahti ei saanut vangittua. Irtopallossa oli ensimmäisenä Jusa, joka viimeisteli puolustajan varmuudella Reippaan kavennuksen. Tämän jälkeen peli hieman tasoittui jälleen kun Reippaalta alkoivat pelaajat loppua loukkaantumisten ja muiden kiireiden takia. KTU sai vielä yhden maalin toiselle puoliskolle kun maalinedushässäkästä KTU peluri sai sutaistua pallon etuylänurkkaan. Lisää maaleja ei kumpikaan joukkue onnistunut enää tekemään ja toinen puoliaika päättyi tasanumeroihin.

  Reipas sai jälleen hyvää harjoitusta pelitaktiikasta ja pelaajien osittain uusista pelipaikoistakin. Ensimmäinen puoliaika oli hätäistä peliä, mutta toiselle puoliajalle näytettiin, että pelitapaa pystytään muuttamaan ja näin ottamaan peliä enemmän haltuun. KTU oli odotetun vahva ja viime kaudella kolmosta pelannut joukkue oli varsinkin fyysisyydessään Reipasta edellä, mutta toisen puoliajan turvin voidaan sanoa, että kauden avauksesta toukokuussa voidaan odottaa hyvää tulosta pisteidenkin valossa.