• Tynkäharjoituspeli OTP:ta vastaan päättyi tasalukemiin

  by  • April 6, 2016 • Harjoitukset, Otteluraportit

  Tynkäpelistä tasuri

  Reippaan valmennusjohto yllätti koko joukkueen sopimalla harjoituspelin OTP:ta vastaan ja ilmoittamalla siitä peliä edeltävänä iltana. Peli pelattiin harjoitusvuorolla ja tästä syystä peliaika oli 2×35 minuuttia. Reipas sai Heinäpään kosteaan iltaan paikalle parisenkymmentä pelaajaa ja saman verran näytti olevan OTP:lla pelaajia paikalla. Oman pelin teesit olivat yksinkertaiset; HauPa pelin teurastuksen jälkeen puolustuksen tiivistäminen, varsinkin keskikaistalla, ja pelin avaukset aina puolustukselta ja maalivahdilta alkaen.

  Ensimmäinen puoliaika oli muutamaa nukahdusta ja henkilökohtaista virhettä lukuun ottamatta Reippaalta hyvää peliä. Varsinkin ennen peliä käydyt asiat toimivat hyvin. OTP ei päässyt hyville tekopaikoille keskeltä ja ne muutamat kaukovedot Mikko torjui mallikkaasti. OTP:n parhaat paikat tulivat parista vapaapotkusta kuudentoista rajalta, mutta nekin päätyivät Mikon torjuntojen kautta väljemmille vesille. Muuten OTP:n hyökkäys onnistuttiin tyrehdyttämään joko jo keskialueella tai sitten ohjaamaan ne laitoihin, joista ei pahoja keskityksiä päässyt syntymään. Reippaillakin oli omat paikkansa avausmaalin tekoon, muun muassa yksi yksinläpi tilanne, mutta vedot menivät kuitenkin ohi.

  Toiselle puoliajalle molemmat joukkueen tekivät useamman vaihdon ja niiden myötä näytti, että Reippaan peli meni hivenen sekaisin kun taas OTP sai enemmän otetta pelitapahtumiin. OTP pääsikin iskemään ottelun avausmaalin toisen jakson alkupuolella kun OTP peluri puski pallon vastustamattomasti takakulmaan Reippaan maalille vaihdetun Ollin taakse. Toinen puoliaika jatkui samoissa merkeissä, OTP piti palloa ja sai puolittaisia tilanteita luotua ja Reipas pyrki iskemään nopeilla vastahyökkäyksillä. Reipas sai tasoitusmaalin aikaiseksi aivan ottelun lopussa juurikin vastahyökkäyksestä. Asko heitti täydellisen pallon puolustusalueelta vasempaan laitaan vapaana olleelle Väselle. Väse sai pallon haltuun ja odotti keskikenttää avuksi hyökkäykseen, pieni seinäsyöttö Vellun kanssa ja Väse vapautti Matiaksen nokikkain OTP maalivahdin kanssa. Matias ei erehtynyt vaan nosti pallon kylmän viileästi verkkoon yli vastaan tulleen maalivahdin ja peli oli tasan. Pian tämän jälkeen peli vihellettiin päättyneeksi.

  Peli oli Reippaalta kauttaaltaan mallikasta ja ennen peliä sovitut asiat toimivat ajoittain hyvin. OTP ei päässyt maalipaikoilla juhlimaan ja toisaalta myös oma pelin rakentelu toimi hyvin. Reippaan harjoituspelit jatkuvat tulevana sunnuntaina Virpinimessä KTU:n vieraana.