• OuRe – FC PaKa 4-0 (3-0)

  by  • September 29, 2015 • Divari, Otteluraportit

  Voitolla talvehtimaan

  OuRe - FC PaKa 4-0 (3-0) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  1-0	 11'  Hasim Cevirel
  2-0   21'  Kriss Kiongo
  3-0   33'  Jukka Oikarinen
  4-0   78'  Jukka Oikarinen

  Oulun Reipas kohtasi kauden viimeisessä pelissään Kuusamon Pallokarhut Raatin tekonurmella. Kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista olivat päättyneet Reippaan voittoihin ja varsinkin elokuinen ryöstöretki Koillismaalle oli makoisa voitto, joten Reipas lähti ennakkosuosikkina peliin. Paikalle Reipas sai lopulta 17 pelikuntoista pelaajaa, mutta riskinä oli, että pelin jälkeinen saunailta veisi ajatukset muualle.

  Peli alkoi Reippaan hallinnassa ja Mikko S oli lähellä maalintekoa jo kolmannella minuutilla, kun 40 metristä lähtenyt roikkupallo oli yllättää PaKan maalivahdin. Reipas siirtyi 1 – 0 johtoon 11. minuutilla, kun Hasim ehti kulmapotkussa ensimmäisenä palloon ja liippasi etualueelta pallon maaliin. PaKa oli kuitenkin tasoittaa pelin samantien, kun vihainen laukaus 25 metristä paukahti ylärimaan, mutta maalissa pelannut Vellu sai kuitenkin pallon käsiinsä ennen pakalaisten hyökkääjiä. Peli jatkui tämän jälkeen Reippaan hallinnassa ja 21. minuutilla Kriss pääsi katkaisemaan pakalaisten pudotuksen maalivahdille, nostoyritys maalivahdin yli ja maalivahdin torjunnan kautta pallo tippui etuyläkulmaan, 2 – 0 Reippaalle. Laitapuolustajana pelannut Tube oli lähellä kasvattaa Reippaan johtoa nousunsa päätteeksi 31. minuutilla, mutta tulinen laukaus päätyi tolpan kautta maalipotkuksi. Reipas siirtyi 3 – 0 johtoon 33. minuutilla, kun Hasim keskitti pallon PaKan rangaistusalueelle. Jukka otti pallon haltuun ja kääntölaukaus upposi alanurkkaan pakalaisten estelyistä huolimatta. Tämän jälkeen PaKa otti kentän hallintaansa. Kavennus oli lähellä 37. minuutilla, kun ensin PaKan hyökkääjän puolittainen läpiajo tyrehtyi maalilta vastaantulleen Vellun torjuntaan ja jälkitilanteessa pallo kopsahti toistamiseen Reippaan maalin poikkipuuhun. Tauolle mentiin kuitenkin Reippaan johtaessa 3 – 0.

  Toinen puoliaika alkoi Reippaalta hapuillen. Reipas pyrki liikuttelemaan palloa nätisti puolustuksessa, mutta PaKan prässäys johti kuitenkin useisiin huonoihin syöttöihin ja haltuunottoihin omalla puolustusalueella. Reippaan onneksi pakalaisten ratkaisevat syötöt ja harhautukset olivat useimmiten myöhässä eikä Vellu joutunut maalilla venymään torjuntoihin. Lopulta Reipas sai paremman puheen myötä ohitettua PaKan prässin ja siirtämään pelin painopisteen PaKan kenttäpuoliskolle. Maalia pääsivät yrittämään Kriss puolittaisesta läpiajosta. Tilanne näytti vihrein lasein katsottuna siltä, että Krissiä rikottiin useampaan otteeseen rangaistusalueella, mutta pelin tuominnut Ihalainen säilytti tyylinsä tässäkin pelissä ja peliä jatkettiin Reippaan kulmapotkulla. Toinen mainitsemisen arvoinen tilanne oli, kun Väsen keskitys löysi rangaistuspisteen tienoille hiipineen Jonen pään. Nettiserverit eivät kuitenkaan ylikuumentuneet, kun pusku meni lopulta niukin naukin maalin ylitse. Loppunumerot 4 – 0 viimeisteli loppukaudesta oivaan iskuun päässyt Jukka, kun Jukan pää kohosi korkeimmalle kulmapotkussa ja pallo löysi tiensä maalin perukoille.

  Peli oli piristävä poikkeus Reippaan syyskaudelle, kun Reippaan pelaajat olivat hereillä ensihetkistä lähtien eikä takaiskumaalia tullut ensimmäisen 15 minuutin aikana. Positiivista oli myös uskallus pelata lyhytsyöttöpeliä paineen alaisena. Loppuhuipennus matsiin tuli yllättävä kyllä jo peli päätyttyä, kun Sakke kävi uimalla hakemassa pallon Merikosken uomasta. Vaikka jalkapallokausi on päättynyt, voi Reippaan otteita ihailla parketin puolella jo tulevana lauantaina, kun futsalpuulaakissa vastaan asettuu KePS.