• FC Kurenpojat – OuRe 3-1 (2-0)

  by  • September 21, 2015 • Divari, Otteluraportit

  Reipas taistelu ei riittänyt, kolmossija jäi Pudasjärvelle

  FC Kurenpojat - OuRe 3-1 (2-0) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  1-0	 4'  Toni Kuopusjärvi
  2-0   23'  Tuomas Poropudas
  3-0   62'  Jani Sarajärvi
  3-1   85'  Tuukka Järvenpää

  Reipas matkasi lauantaina 19.9.2015 Pudasjärvelle FC Kurenpoikien vieraaksi. Suojalinnan nurmi on aina ollut Reippaalle ja muillekin oululaisjoukkueille vaikea paikka vierailla. Tällä kertaa oli vastassa yksi vastus vähemmän, kun mäkäräiset loistivat poissaolollaan. Matkaan lähti lopulta 11 raitista peluria, kun Markus saatiin houkuteltua pukeutumaan vihreään nuttuun.

  Peli alkoi Kurenpoikien hallinnassa ja Reipas oli hätää kärsimässä pelin alussa. Kurenpojat siirtyivätkin 1 – 0 johtoon jo neljännellä minuutilla, kun reippaat menettivät pallon rangaistusalueen tuntumassa ja Kurenpojat saivat muutamalla syötöllä pelattua Reipasta aiemminkin kurittaneen Toni Kuopusjärven vastakkain maalissa pelannutta Jusaa vastaan. Lopulta Kuopusjärven veto painui etuyläkulmaan Jusan käden kautta. Tämäkään ei saanut Reippaita hereille, vaan Kurenpojat hallitsivat peliä. Illan toinen maali näki tihkusateen 23. minuutilla, kun Reipas ei saanut purettua palloa rangaistusalueen rajalta, vaan pallo pomppasi noin 10 metrin päähän maalista. Palloon ehti ensimmäisenä Tuomas Poropudas, joka nosti pallon hallitusti vastaan rynnänneen Jusan yli, tilanne 2 – 0. Tämän jälkeen Reippaan peli piristyi ja syötöt napsuivat paremmin jalkoihin. Varsinkin keskikentällä raataneet Asko ja Jukka pääsivät mukaan pelin juoneen ja Kurenpoikien puolustajat joutuivat töihin. Taas kerran kuitenkin viimeinen silaus puuttui, mistä ehkä parhaana esimerkkinä on Jukan kaukolaukaus, joka lopulta kuitenkin vieri sivurajan ylitse. Tauolle mentiin Kurenpoikien 2 – 0 johdossa.

  Toiselle puoliajalle Reipas tuli sisuuntuneena ja otti pallonhallinnan itselleen. Pallo liikkui nätisti ja Väse pääsikin pari kertaa murtautumaan puolittaiseen läpiajoon vasemmalta laidalta, mutta ilman tulosta. Tilanne oli lähellä kaventua noin 55 minuutin paikkeilla, kun kulmapotkun jälkeen Jarkko pääsi puskemaan takatolpalta ja Reippaan pelaajat olivat valmiita juhlimaan. Kurenpoikien maalilla pelannut Markus Luukkonen oli kuitenkin toista mieltä ja teki ihmetorjunnan. Pian tämän jälkeen reippaat saivat lisää kylmää vettä niskaan. Kurenpojat saivat vapaapotkun noin 25 metristä ja pallon taakse asettui kokenut Jani Sarajärvi. Kierteinen pallo muurin ylitse ja lopulta Jusa nyrkkeili pallon tolpan kautta maalin perukoille. Tilanne 3 – 0 ja peliä oli pelattu 62 minuuttia. Reippaan selkä ei kuitenkaan naksahtanut, vaan taisteluilme säilyi edelleen erinomaisena ja maalipaikkojakin saatiin luotua. Potkut vaan valitettavasti suuntautuivat joko maalivahtia kohden tai ylitse maalin. Raskas keli, voitontahto ja väsymys näkyi kuitenkin kummankin joukkueen pelissä ja molemmilta joukkueilta alkoi kuulumaan leukojen lousketta ja tulemaan holtittomia taklauksia. Lopulta Reipas onnistui murtamaan kuparisensa 85. minuutilla, kun Tuukka murtautui puolustajien lävitse vasemmalta laidalta ja pienestä kulmasta sijoitti pallon maalivahdin kainalon kautta taka-alanurkkaan. Tilanne 3 – 1 ja näihin lukemiin peli päättyikin.

  Tappiosta huolimatta Reippaan pelaajat antoivat kaikkensa kentällä ja pistepotin matkaaminen Ouluunkaan ei olisi ollut huutava vääryys. Kuitenkin Reippaan helmisynnit, tehottomuus maalipaikoissa ja pienet uinahdukset puolustuksessa, takasivat pisteiden ja kolmannen sijan jäämisen Pudasjärvelle. Reippaan seuraava peli on lauantaina 26.9. Raatin tekonurmella, jolloin selvitellään Nelosen lopullinen sarjataulukko. Jos tässä ei ole trilleriä tarpeeksi, niin lisäjännitystä peliin saa osallistumalla tulosveikkaukseen Oulun Reippaan Facebook-sivuilla, jossa voi voittaa kolme lahjakorttia ravintola Göremeen.

  Göreme Höyhtyä pitsakisa