• OuRe – ACT 1-5 (1-2)

  by  • September 18, 2015 • Divari, Otteluraportit

  ACT käänsi voiton Reippaasta

  OuRe - AC Takinkääntäjät 1-5 (1-2) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  0-1	 6'  Juhani Lohimies
  0-2    8'  Rafael Barkho
  1-2   13'  Sotir ”Bushi” Meshau
  1-3   78'  Tatu Penttilä
  1-4   80'  Tatu Penttilä
  1-5   86'  Tomi Toivonen, rp

  Oulun Reipas otti mittaa AC Takinkääntäjistä tiistaina 15.9.2015 Heinäpään nurmella. Reippaalle oli luvassa kiireinen ilta, koska vastaan asteli edellisen pelin tappiosta ärsyyntynyt ja nousunsa varmistanut sarjakärki. Lisäksi Reippaan molemmat maalivahdit olivat pelistä estyneitä, joten maalipuiden väliin asteli Vitosessa loistanut ja tappioitta pelannut Jusa.

  ACT aloitti väkevästi ja loi heti alussa maalipaikkoja. ACT siirtyikin jo kuudennella minuutilla johtoon, kun Juhani Lohimiehen 7 metristä lähtenyt potku upposi taka-alakulmaan. Lisää kylmää vettä raittiiden niskaan kaatoi Rafael Barkho, jonka 20 metristä lähtenyt kuti sujahti keskelle maalinkattoa kahdeksannella minuutilla. Tämän jälkeen Reipas pääsikin peliin mukaan ja Bushin veto upposi keskelle maalia, kun peliä oli pelattu 13 minuuttia, tilanne 1 – 2. Tämän jälkeen pelin juoni oli, että ACT piti palloa ja Reipas iski vastaiskuilla. Tämä olikin tuottaa tulosta, kun Krissin nopeus aiheutti päänvaivaa ACT:n puolustuslinjalle. Pääsipä Kriss kertaalleen vastakkain maalivahdinkin kanssa, mutta ohitus jäi vajaaksi, mokke sai käden pallon päälle ja ACT:lle tuomittiin vapaapotku. Takinkääntäjien hallinta taasen oli varsin tehotonta ja erikoistilanteet leijailivat joko vaarattomasti maalin yli tai reipaslaiset pääsivät ensimmäisenä palloon käsiksi. Puoliajan lopulla ACT:n onnistui saada aikaiseksi puolustajien jaloista lähtenyt veto etualakulmaa kohti, mutta Jusa onnistui torjumaan pallon kulmapotkuksi.

  Toisen puoliajan Reipas aloitti paremmin ja onnistui luomaan painetta ACT:n maalille. Viimeiset ratkaisut eivät kuitenkaan olleet tarpeeksi laadukkaita ja ACT ei kokenut enempää vastaiskuja. Korkeampi prässi avasi kuitenkin enemmän tilaa Reippaan puolustuksen selustaan ja ACT pelasikin suoraviivaisemmin. 78 minuutilla Tatu Penttilä pääsi puolittaiseen läpiajoon Reippaan oikealta laidalta ja pallo löysi tiensä vasempaan alanurkkaan, tilanne 1 – 3. Tästä vain hetki niin Penttilä pääsi uudestaan läpi oikealta laidalta ja nosti pallon ohi vastaan tulleen Jusan. Reippaan puolustaja oli onnistua putsaamaan pallon autuaammille maille, mutta pallo otti erikoisen pompun ruohoturppaasta ja ACT meni 4 – 1 johtoon. 86 minuutilla Reippaan puolustaja liukasteli omalla rangaistusalueella kahteen otteeseen ja lopulta ottaessaan kädellä tukea maasta pallo vieri käteen, varoitus ja rangaistuspotku. Rangaistuspotkun upotti varmasti alanurkkaan Tomi Toivonen, vaikka Jusa oli hyvin vedossa mukana, mutta varsi ei riittänyt vedon torjumiseen. Tilanne 5 – 1 ACT:lle ja peli loppui näihin lukemiin.

  Selvistä lukemista huolimatta Reippaan pelissä oli vain kaksi huonoa kohtaa, alku ja loppu. 70 minuutin ajan Reipas pystyi haastamaan Takinkääntäjiä tasavertaisesti päästen useisiin puolittaisiin läpiajoihin, mutta se kuuluisa viimeinen silaus puuttui. Reippaan pitää lauantaina olla hereillä ensiminuutista lähtien, kun reippaat ja raittiit matkaavat Suojalinnan nurmelle Kurenpoikien vieraaksi.