• OTP – OuRe 4-1 (1-0)

  by  • September 3, 2015 • Divari, Otteluraportit

  Työteliäät voittivat reippaat

  OTP - OuRe 4-1 (1-0) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  1-0	 38'  Lassi Lohi
  2-0   69'  Aleksi Rekonen
  3-0   79'  Lassi Lohi
  3-1   81'  Kriss Kiongo
  4-1   89'  Lassi Lohi

  Oulun Reipas kohtasi tiistaina OTP:n tutun tuulisessa Heinäpäässä. Pelissä oli sarjan kakkospaikka ja etuajo-oikeus piirin surullisen perinteikkäässä sarjapaikkabingossa. Kauden kaksi aikaisempaa peliä olivat päättyneet tasapeliin ja Reippaan voittoon.

  OTP aloitti pelin räväkästi ja saikin ensimmäisen vedon kohti maalia jo ensimmäisellä minuutilla, kun Reipas yritti pelata tikitakaa omalla kolmanneksella huonolla menestyksellä. OTP jatkoi ylhäältä prässäystä ja reippailla oli vaikeuksia avata peliä hallitusti. Kuitenkin 5. minuutilla Reipas sai erinomaisen paikan siirtyä johtoon, kun Bushi laittoi kukkupallon rangaistusalueelle ja Matias ryntäsi perään. Matias ja maalivahti törmäsivät pallosta kamppaillessaan ja pallo ajautui 5 metrin alueen rajalla vaanineelle Krissille. Kriss ei kuitenkaan saanut palloa heti haltuun ja OTP:n pelaajien syöksyessä päälle Krissin potku painui maalin ohi oikealta. Tämän jälkeen Reipas hallitsi hienokseltaan palloa, mutta OTP puolusti kurinalaisesti ja esti Reippaan murtautumiset tekopaikoille. OTP ei kerännyt pallollisessa pelissä kauneuspisteitä, vaan pallonriiston jälkeen pallo toimitettiin nopeasti joko hyökkääjälle rintaan tai Reippaan puolustuslinjan taakse. Tämä aiheuttikin vaikeuksia Reippaan puolustukselle ja OTP sai runsaasti erikoistilanteita. 30. minuutilla OTP sai vapaapotkun sivurajan tuntumasta. Matala pallo maalin Reippaan maalin eteen, sekasortoa ja lopulta Jarkko onnistui ohjaamaan pallon OTP:n kulmapotkuksi. Kulmapotkusta OTP oli lähellä tehdä maalin, kun OTP:n pelaaja pääsi liippaamaan palloa etutolpalta ja pallo kävi ylärimassa, mutta Reippaan maali säilyi vielä koskemattomana. OTP siirtyi johtoon 38. minuutilla, kun kulmapotkun jälkitilanteessa pallo jäi pomppimaan maalin edustalle ja Lassi Lohi sai valutettua pallon alakulmaan ja verkon perukoille. Pian tämän jälkeen OTP oli lähellä lisätä johtoaan, kun jälleen kerran OTP:n pelaaja kulmapotkussa puskemaan vapaasti takatolpalta, mutta tällä kertaa Reippaan maalilla pelannutta Ollia ei saatu yllätettyä. Reippaalla oli hyvä tilaisuus tasoittaa tilanne lisäajalla, kun Viktor pääsi puskemaan 5 metrin alueelta, mutta pallo suuntautui sivuverkkoon. Tauolle mentiin OTP:n 1 – 0 johdossa.

  Toisella puoliajalla pelin käsikirjoitus pysyi samana, Reipas hallitsi palloa tehottomasti ja OTP iski hyökkäsi nopeasti heti pallonriiston jälkeen. Reipas oli lähellä tasoittaa pelin 58. minuutilla, kun pitkä vapaapotku tavoitti ylösnousseen Peten rinnan rangaistusalueella. Puolustajat olivat kuitenkin samantien kimpussa ja maalivahdin ei tarvinnutkaan torjua tälläkään kertaa. Pelissä alkoi tapahtua 67. minuutilla, kun OTP:n Kai-Jouni Kukkonen taklasi kahdesti Bushia 5 sekunnin sisällä ansaiten keltaisen kortin. Bushi onneksi säilytti malttinsa tavallista paremmin. OTP siirtyi 2 – 0 johtoon, kun OTP pääsi katkaisemaan Reippaan syötön omalle maalivahdille. Pallo haltuun, vauhdilla ohi Ollin ja pallo varmasti keskelle maalia. Tämän Reipas otti enemmän riskejä ja Reipas siirtyi pelaamaan kolmen linjalla, mutta pelin luonne ei muuttunut. OTP siirtyikin 3 – 0 johtoon 79. minuutilla, kun Lassi Lohi teki illan toisen maalinsa rangaistusalueen rajalta lähteneestä vedosta, joka upposi etualakulmaan. Pian tämän jälkeen Reipas onnistui kuitenkin kaventamaan, kun Hasimin heittämän pitkän rajaheiton jälkeen Kriss pääsi vastakkain maalivahdin kanssa. Kriss onnistui sijoittamaan pallon pienestä kulmasta taka-alanurkkaan, tilanne 3 – 1 ja tunnelma kohosi Reippaan leirissä. Tämän jälkeen Reipas saikin luotua painetta OTP:n puolustusalueelle, mutta kiri ei kuitenkaan riittänyt. OTP:lta hylättiin maali 88. minuutilla katsomoon epäselvän tilanteen jälkeen, mutta 89. minuutilla Lassi Lohi viimeisteli hattutemppunsa ja peli päättyi OTP:n 4 – 1 voittoon.

  Peli ratkesi siihen, että OTP:n pelaajat halusivat voittoa hieman enemmän kuin Reippaan pelaajat. OTP:n ylhäältä toteuttama prässi aiheutti ylitsepääsemättömiä vaikeuksia Reippaan pelinrakentelulle ja Reipas menettikin pallon monen monituista kertaa omalla puoliskolla. Kun prässi oli onnistuttu ohittamaan, Reipas pystyi liikuttamaan palloa nätisti. OTP:n puolustuslinja makasi kuitenkin alhaalla ja keskikentältä lähteneet avaavat syötöt päätyivät liian usein suoraan maalivahdille. Jotta Reipas onnistuisi yllättämään seuraavassa pelissä sarjavoiton varmistaneet Takinkääntäjät, kentälle tarvitaan aimo annos lisää sisukkuutta, juonikkuutta ja kaverin ohjeistamista.