• OuRe – Ajax Sarkkiranta 5-1 (1-0)

  by  • August 26, 2015 • Divari, Otteluraportit

  Hikinen voitto Heinäpäässä

  OuRe - Ajax Sarkkiranta 5-1 (1-0) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  1-0 	 23'	Viktor Sobolev
  1-1	 54'  Atte Taipaleenmäki, rp
  2-1	 54'	Kriss Kiongo
  3-1	 79'	Petteri Kujala
  4-1	 87'	Viktor Sobolev
  5-1	 90'	Viktor Sobolev

  Oulun Reipas kohtasi tiistaina Ajax Sarkkirannan Heinäpään tuulenpesässä. Luvassa oli hikinen iltapuhde, osasyynä oli tyyni ja aurinkoinen ilma. Liekö syynä mainio keli, useiden reippaiden ja raittiiden pelaajien paluu viheriölle matkojen ja loukkaantumisten takia vai Tuben poissaolo, mutta kentän reunalle oli löytänyt tiensä useita pitkähiuksisia katsojia.

  Pelin alkaessa kentän laidalla oli poikkeuksellinen näkymä.

  Peli alkoi Reippaan hallinnassa. Jo 2. minuutilla Asko pääsi kokeilemaan Ajaxin maalivahdin valppautta 25 metristä. Maalivahti epäonnistui pallon vangitsemisessa ja Matias pääsi kiinni sylkypalloon 5 metrin alueella. Sijoitusyritys pienestä kulmasta päätyi maalivahdin kautta kulmapotkuksi. Tämän jälkeen Reipas piti palloa, mutta kiire ja huolimattomat syötöt estivät vaarallisten maalipaikkojen synnyn. Huolimattomuus ja löysä pelaaminen oli koitua kohtalokkaaksi, kun Ajaxin pelaaja pääsi nokikkain Mikon kanssa, mutta potku Reippaan onneksi painui maalin ohi etutolppaa nuollen. Reipas siirtyi johtoon 23. minuutilla, kun liukkaalla pelipäällä ollut Samu harhautti kolme Ajaxin pelaajaa, murtautui rangaistusalueen sisälle ja syötti pallon takatolpalle, josta Viktor liukui pallon maalin perukoille. Pian tämän jälkeen Tuukka oli lisätä Reippaan johtoa, kun rangaistusalueen reunalta lähtenyt kuti osui takatolppaan. Ajax oli lähellä tasoittaa pelin juuri ennen taukoa kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta pallo pomppi ohi maalin.

  Toisen puoliajan Reipas aloitti hermoillen ja Ajax pääsi toistuvasti vaarallisesti hyökkäämään, mutta maalipaikoille Ajaxin eväät eivät riittäneet. Kuitenkin 50. minuutin kohdalla Ajaxille tuomittiin rangaistuspotku teatraalisen kaatumisen seurauksena, tosin taisipa Reippaan pelaajan jalka osua Ajax-pelurin pohkeeseen. Pallon asetteli pisteelle Atte Taipaleenmäki. Sijoitus oikeaan alakulmaan ja pallo pomppi Mikon käsien kautta maaliviivan ylitse. Tilanne 1 – 1, kun peliä oli pelattu 54 minuuttia. Reipas onnistui kuitenkin menemään heti seuraavasta hyökkäyksestä, kun Krissin onnistui irtautua vartijastaan vasemmalla laidalla, leikkaamaan keskelle ja liruttamaan pallon maaliin pienestä kulmasta. Pelin taso ei parantunut ja 65. minuutilla Reippaalle tuli vaarallinen pallonmenetys omalla puolustusalueella. Tilanteessa Vellu joutui rikkomaan 20 metrin päässä omasta maalista, mutta Ajax ei onnistunut hyödyntämään mahdollisuuttaan. Tämän jälkeen Reipas pääsi vyöryttämään hyökkäyksiä toistuvasti Ajaxin maalille, kun ilman vaihtomiehiä pelanneen Ajaxin pelaajien jalat alkoivat hidastua. Lopulta Reippaan peli vapautui 77. minuutilla, kun Reipas siirtyi 3 – 1 johtoon. Keskialueelta annettu vapaapotku tavoitti ylös nousseen Peten, joka selkä maalia kohden ollessaan ohjasi pallon päällään maalin perukoille. 4 – 1 maali tuli 87. minuutilla, kun Tuukka murtautui läpi oikeasta laidasta ja syötti pallon takatolpalle, josta Viktor survoi pallon maaliin. Loppunumerot 5 – 1 viimeisteltiin 90. minuutilla, kun Samun potku kimposi puolustajista rangaistusalueen oikealle laidalle, josta Tuukka onnistui jälleen kerran toimittamaan pallon takatolpalle hiipineelle Viktorille.

  Loppulukemista huolimatta Reippaan peliin jäi rutkasti petrattavaa. Ainakin välittyi kuva, jossa vastustajaa väheksyttiin ja sen takia tekemisestä puuttui viimeinen terävyys ja huolellisuus. Moni pelaaja tuntui hakevan Euro Goals -maalia kaukaa lähteneillä yrityksillä. Ylipäätään tekemistä leimasi kiire päästä tekemään maali, josta kielii arviolta 15 paitsioliputusta. Parannettavaa jäi paljon ja asenne onkin varmasti kunnossa ensi viikon pelissä, kun vastaan asettuu modernin perinteikäs OTP. Pelissä on panoksena sarjan kakkossija ja etuoikeus piirin jokatalviseen sarjapaikkabingoon.