• HauPa – OuRe 2-0 (2-0)

  by  • August 24, 2015 • Divari, Otteluraportit

  Mahalasku Haukiputtaalla

  HauPa - OuRe 2-0 (2-0) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  1-0	 32'  Aleksi Saromaa
  2-0   45'  Juha Hoikkala

  Oulun Reipas matkasi tiistaina 18.8. Haukiputaan Pallon vieraaksi. Alla oli hyvä peli Kuusamossa PaKaa vastaan ja kun vaihtomiehiä oli enemmän kuin yksi niin odotettavissa oli hyvä peli ja hyvä tulos. Ihan niin ei kuitenkaan päässyt käymään.

  Peli alkoi hienokseltaan hienokseltaan haukiputaalaisten tehottomassa hallinnassa ja Reipas pyrki nopeisiin vastaiskuihin. Reipas saikin pelin ensimmäisen todella hyvän maalintekopaikan, kun nopean hyökkäyksen päätteeksi Kriss vapautti Väsen vastakkain HauPan maalivahdin kanssa. Etäältä näytti, että Väse pyrki sijoittamaan pallon alakulmaan, mutta potku olikin mallia kuokka ja pallo lensi kauniissa paraabelissa maalin ylitse. HauPa siirtyi 1 – 0 johtoon 32. minuutilla. Tilanteessa Reippaan puolustuksen ja keskikentän syntyi tyhjää tilaa ja lopulta Aleksi Saromaa pamautti 20 metristä tarkan kudin vasempaan alanurkkaan. HauPa lisäsi johtoaan 45. minuutilla tilanteeseen 2 – 0, kun Reipas menetti pallon helposti keskialueella. Pallo pelattiin nopeasti vasempaan laitaan, kavennus keskelle ja epäonnistuneen näköinen keskitys, mutta pallo päätyikin taustalta nousseelle Juha Hoikkalan jalkaan rangaistusalueen rajan tietämille. Palloon puhdas osuma, pallo vasempaan yläkulmaan ja Haukiputaalla oli aihetta kansanjuhlaan. Tässä tilanteessa mentiin myös tauolle.

  Puoliajalla Reippaan pelaajille yritettiin juottaa kärmesjuomaa, jotta peliin saataisiin enemmän tunnetta ja yritystä. Ainakaan alussa se ei toiminut. Reipas yritti ottaa pelin hallintaan, mutta syötöt eivät löytäneet omiaan ja HauPa pääsi usein helpoista katkoista vyörymään Reippaan maalia kohden, mutta kovin usein ei Mikko kuitenkaan joutunut venymään pallon tielle. Muutos pelin kulkuun tuli noin 75. minuutilla, kun Reipas siirtyi pelaamaan puolustuksessa kolmen linjalla ja Silmätikku-Rytkönen tuli hyökkäykseen tuomaan fyysistä preesenssiä. Suoraviivaisempi hyökkääminen ja kesän kuumin päivä alkoikin natisuttamaan HauPan puolustusta liitoksistaan, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Hainari, kun läpiajon päätteeksi Hainari sai tökättyä pallon maalivahdin ohitse, mutta uhrautuvasti pelanneet puttaalaiset putsasivat pallon väljemmille vesille maaliviivalta. Viimeiset viisi minuuttia Reipas pääsi harjoittelemaan kulmapotkuja, mutta ilman tulosta ja peli päättyi 2 – 0 HauPalle.

  Pelin käänsi HauPalle lopulta parempi asenne ja keskittymiskyky. HauPa oli tällä kertaa se, joka onnistui puolustamaan koko joukkueena. Reippaan on taas seuraavassa pelissä kerättävä itsensä, pelattava uhrautuvammin, syöteltävä paremmin ja keskittyä koko pelin ajan. Jos näitä osa-alueita ei saada kuntoon, niin seuraavakin peli menee Fighoon, kun Heinäpään sametilla vastaan asettuu Ajax Sarkkiranta.