• FC Kurenpojat – OuRe 3-1 (2-0)

  by  • August 10, 2015 • Divari, Otteluraportit

  Heikko esitys Pudasjärvellä

  FC Kurenpojat - OuRe 3-1 (2-0) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  1-0	 14'  Juuso Illikainen
  2-0   40'  Juuso Illikainen
  3-0   61'  Joonas Iinatti
  3-1   74'  Kriss Kiongo

  Voitollisen Ajax pelin jälkeen oli odotettavissa jälleen tiukempi ja haastavampi peli kun Reipas matkasi Pudasjärvelle FC Kurenpoikien vieraaksi. Lisämaustetta peliin valmistautumiseen molempien joukkueiden osalta toi se, että pelin pelaaminen oli epäselvää aivan loppumetreille saakka Pudasjärven kenttäremontin vuoksi. Peli saatiin kuitenkin pelattua suunnitellusti ja Kurenpojat veivät 3-1 (2-0) voiton Reippaan virheiden avittamana.

  Ensimmäinen puolisko pyörähti käyntiin Reippaan hallinnassa ja ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana näytti, että Reipas oli huomattavasti paremmalla jalalla liikenteessä ja tilanteita saatiin luotua. Viimeistelyssä oli kuitenkin parantamisen varaa ja pikkuhiljaa peli alkoi tasoittua. Vartin pelin jälkeen Kurenpojat pääsivät tekemään ottelun avausmaalin kun Juuso Illikainen purjehti luvattoman helposti Reippaan puolustuksen läpi ja sijoitti tarkasti takakulmaan. Jostain syystä Reippaan peli laantui takaiskumaalin jälkeen ja Kurenpojat vyöryttivät omia hyökkäyksiään jatkuvasti kohti Reippaan päätyä. Viitisen minuuttia ennen taukovihellystä Illikainen iski illan toisen maalinsa kun Reippaan puolustuslinja sekoili hieman keskityspallossa ja pallo pomppi rankkarialueelle. Illikainen oli ensimmäisenä tilanteessa ja nosti pallon varmasti maaliin yli vastaan tulleen Mikon. Reippaallakin oli omat paikkansa maalintekoon ensimmäisellä jaksolla. Lähimmäs pääsi Petteri kun hän pääsi puskemaan takatolpalle annetusta kulmasta vapaasti, mutta pallo lirui hiukan ohi.

  Toinen puoliaika ei ollutkaan Reippaalta enää niin hyvää peliä kuin edellinen. Oma peli ei tuntunut toimivan ollenkaan ja palloa ei saatu pidettyä omalla joukkueella pitkiä aikoja. Tämän vuoksi myös hyökkäyspeli tyrehtyi ja Reipas oli jatkuvasti puolustuskannalla. Tunnin kohdalla Kurenpojat tekivät kolmannen maalinsa kun Joonas Iinatin jalasta lähti suhteellisen vaarattoman näköisestä tilanteesta täydellinen veto joka upposi Reippaan maaliin. Reipas sai kaivatun kavennusmaalin vartti ennen loppua kun Kriss pääsi iskemään pienen rankkarialueen flipperipallottelun jälkeen pallon varmasti verkkoon. Reipas ei kuitenkaan saanut aikaiseksi todellista loppukiriä ja ottelu päättyi näihin numeroihin.

  Kurenpojat ansaitsivat voittonsa, mutta myös Reippaan pelissä oli parannettavaa. Takaiskumaalit tulivat jälleen omista virheistä ja omissa hyökkäyksissä hätäiltiin liikaa. Näihin asioihin pitää saada parannusta tulevissa peleissä, että pystytään kääntämään tiukat pelit voitoiksi.

  Reippaan seuraava peli on kauden vaikein, reissu Kuusamoon FC PaKan vieraaksi. Onneksi sitä ennen tulee vajaa parin viikon tauko, koska tämä kolmen ottelun rypäs viikkoon vaatii veronsa ja saadaan parannella pikkuvammat kuntoon.