• OuRe – OTP 2-1 (0-0)

  by  • July 1, 2015 • Divari, Otteluraportit

  Voitoton putki OTP:stä rikki

  OuRe - OTP 2-1 (0-0) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  0-1	 73'  Leevi Leskinen
  1-1   75'  Matias Itkonen
  2-1   87'  Hannu-Heikki Sirviö

  Reipas pelasi viimeisen pelinsä ennen muutaman viikon sarjataukoa tiistai-iltana Rajakylän tekonurmella. Vastassa oli viime vuosilta tuttu vastustaja OTP, jota Reipas ei ole moneen vuoteen pystynyt voittamaan tai edes tekemään maalia OTP:n verkkoon. Tänään kuitenkin molemmat putket katkesivat ja Reipas otti makoisan 2-1 (0-0) voiton.

  Itse pelitapahtumat menivät hyvin vahvasti ennakkoon ajatellulla tavalla. OTP piti palloa ja yritti puhkoa Reippaan tiivistä joukkuepuolustusta pitkillä palloilla kärkeen. Tämä tuotti tulosta melkein heti pelin alussa kun Reipas ei ollut täysin hereillä ja OTP:n puolustuslinjasta heitettiin hyvä laakapallo läpi kentän hyökkääjän jalkaan. Reippaan onneksi tämä tilanne oli kuitenkin niukasti paitsio, ja kyllähän Olli ehti sen jo torjuakin. Ensimmäinen puoliaika oli tasokasta jalkapalloa, jossa molemmilla oli omat paikkansa tehdä avausmaali. OTP oli hallitsevampi osapuoli oikeastaan koko pelin ajan, mutta he eivät löytäneet lääkkeitä Reippaan puolustuslinjan puhkaisemiseen. Hyvin usein pitkät pallot kärkeen päättyivät myös paitsiovihellyksiin. Reippaan paras tilanne avausmaalin tekoon oli Väsellä, joka pääsi yrittämään ohjausta takatolpalle heitetystä keskityksestä. Tällä kertaa osuma ei ollut kuitenkaan paras mahdollinen ja pallo meni maalin yli.

  Toiselle puoliajalle kumpikaan ei muuttanut taktiikassaan oleellisesti mitään. Puoliajan alussa Reippaalla ei jalka kuitenkaan liikkunut ensimmäisen puoliajan tahtiin ja OTP pääsi hieman enemmän luomaan tilanteita. Toiselle puoliajalle maaliin vaihdettu Mikko kuitenkin selvitti puolittaiset tilanteet varmasti. Lisäksi mitä pidemmälle peli eteni sitä rikkonaisemmaksi peli muuttui. Varsinkin Reippaan otteissa oli havaittavissa jostain syystä turhautumista ja OTP sai useita vapaapotkuja läheltä Reippaan maalia. Juuri vapaapotkun jälkitilanteesta nähtiin ottelun ensimmäinen maalikin. OTP sai vapaapotkun paristakympistä ja vastoin kaikkien odotuksia he eivät heittäneet keskitystä maalille vaan pelasivat pallon laitaan maata pitkin ohi Reippaan muurin jonne OTP peluri juoksi vapaasti. Pallo varmasti haltuun ja siirto takatolpalle, josta he viimeistelivät tyhjiin. Reipas ei kuitenkaan lannistunut takaiskusta vaan vain pari minuuttia myöhemmin kulmapotkusta Matias pääsi liippaamaan pallon takanurkkaan. Tasoitusmaali tuntui lannistavan OTP ryhmää ja Reipas pääsi luomaan pelin loppuun paremmat maalintekopaikat. Voittomaali syntyi Krissin vahvan esityön ansiosta pari minuuttia ennen pelin loppua. Kriss prässäsi OTP:n puolustajaa sen verran, että sai riistettyä häneltä pallon oikealla laidalla. Jälleen nähtiin sama kuvio mitä monesti aiemminkin tällä kaudella. Kriss jätti pakin taakseen ja ajoi kohti maalia, josta jälleen hyvä syöttö takatolpalle ja Hainarilla oli helppo työ siirtää pallo verkkoon. Peli päättyi näihin lukemiin ja Reipas otti ensimmäisen voittonsa OTP:stä moneen vuoteen ja nousi samalla sarjataulukossa toiseksi.

  Peli meni Reippaan osalta välillä liian rikkonaiseksi ja OTP sai liian paljon vaarallisia erikoistilanteita. Lisäksi kehitettävää löytyy siinä, että saataisi rauhassa pyöritettyä omaa peliä eikä aina jääräpäisesti pyritä nopeasti eteenpäin. Näin saataisiin peli hieman enemmän omaan kontrolliin eikä oltaisi kokoajan puolustuskannalla. Tämän päivän peli oli kuitenkin kaikin puolin hyvä ja varsinkin se, että noustiin takaa ohi oli todella hyvä osoitus koko joukkueen työmoraalista.

  Nyt Reippaalla alkaa muutaman viikon mittainen tauko niin peleistä kuin harjoituksistakin. Harjoitukset jatkuvat heinäkuun 22.pvä ja seuraava peli on tiistaina 28.7. kärkikamppailussa AC Takinkääntäjien vieraana.