• OuRe – FC PaKa 3-2 (2-1)

  by  • May 25, 2015 • Divari, Otteluraportit

  Paluu voittojen tielle

  OuRe - FC PaKa 3-2 (2-1) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  0-1	 7'  Ville Karjalainen
  1-1   24'  Mika Väisänen
  2-1   37'  Jukka Oikarinen
  3-1   61'  Jarkko Vanhala
  3-2   90'  Janne Kallioniemi

  Lauantaina nähtiin Oulussa melkoinen myrsky kun puita kaatuili, sähköjä katkeili ja kattoja lenteli taivaan tuuliin, mutta tämä ei kuitenkaan estänyt Reippaan ja Kuusamon Pallokarhujen välistä peliä. Molemmat joukkueet kärsivät useista poissaoloista ja olosuhteiden ollessa varsin haastavat odotettavissa oli tiukka taistelu tärkeistä pisteistä. Lisäksi Reippaalla oli pienoinen kasvojen pesu edellisen pelin jälkeen.

  Ensimmäinen puoliaika alkoi Reippaan hallinnassa mutta shokkihoitoa oli luvassa muutaman minuutin pelin jälkeen. Reippaalle sattui lähellä omaa maalia huono syöttö alaspäin ja Ville Karjalainen pääsi palloon käsiksi. Hyvä laukaus alakulmaan ohi Ollin ja peli oli vieraille 1-0. Peli jatkoi samaa kaavaa, Reipas piti palloa ja loi muutamia maalintekotilanteita. PaKa taasen yritti hyökätä nopeilla vastahyökkäyksillä, jotka eivät tuottaneet suuria vaikeuksia Reippaan puolustuslinjalle. Tasoitus nähtiin vajaan puolen tunnin kohdalla kun Väse sai pallon haltuun PaKan rankkarialueen vasemmalla laidalla. PaKan maalivahti yritti tulla peittämään tilannetta, mutta Väse nosti pallon taitavasti maalivahdin yli ja runnoi pallon pienestä kulmasta sisään. Tällä kertaa Reippaan hyvä vire ei katkennut maalin myötä vaan peliä saatiin edelleen painettua kuusamolaisten päätyyn. Ansaitto johtomaali tuli kymmenisen minuuttia tasoituksesta kun vasemmalta heitettiin ristipallo toiseen laitaan. Jukka olisi ollut tilanteessa paitsioasemassa, mutta hän pelasi tilanteen hyvin eikä vaikuttanut pelin kulkuun, joten paitsiota ei vihelletty ja pallo ajautui laidalla odotelleelle Viktorille. Viktor sai pallon haltuunsa ja heitti täydellisen keskityksen maalin eteen ehtineelle Jukalle, jolla oli helppo työ siirtää Reipas johtoon. Ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut lopussa enää kummallekkaan joukkueelle mitään ja taukovihellys oli paikallaan.

  Toiselle puoliajalle maaliin vaihdettiin sovitusti Mikko, muuten ei mitään isompia taktisia muutoksia tarvinnut tehdä. Peli oli kuitenkin suhteellisen hyvin Reippaan hallinnassa.

  Toinen puoliaika jatkoi samaa kaavaa kuin ensimmäinen. Reipas hallitsi peliä ja PaKa tuli vastahyökkäyksillä. Reippaalle avautui pari maukasta paikkaa lisätä johtoaan, varsinkin Sakelle, mutta vedot menivät hiuksen hienosti ohi maalin tai puolustajat saivat siivottua pelivälineen maaliviivalta pois. Reipas kuitenkin osui tunnin kohdalla kun Jarkko teki tämän kauden ensimmäisen maalinsa, ja kuinkas muutenkaan kuin Väsen antamasta kulmapotkusta. Maalin jälkeen Reippaan pakka alkoi hieman hajota tuomarin hieman kyseenalaisten tuomioiden ja toiminnan myötä. Tässä on Reipasleirissä kuitenkin parannettavaa ja vaikka tuomiot menisivät kuinka väärin tahansa niin silti pitäisi pystyä pitämään hyvä peliote kasassa ja suut kiinni. Pelin loppua kohden PaKa sai luotua jatkuvasti painetta Reippaan maalille ja ansaitun kavennusosumansa he saivat aivan pelin viime minuuteilla. Flipperipallottelun seurauksena he saivat vapaapotkun paristakympistä, jonka Janne Kallioniemi sijoitti tarkasti yläkulmaan. Muutama minuutti osuman jälkeen peli vihellettiin päättyneeksi ja Reipas otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa ja -pisteensä.

  Pelissä oli ennenkaikkea hyvää muutos edellisen pelin asenteeseen nähden. Nyt voitetiin suurin osa kaksinkamppailuista ja kaikki pistivät itsensä likoon. Parannettavaakin jäi varsinkin siihen, että pyritään pelaamaan rauhassa koko 90 minuuttia. Nyt meinasi käydä kylmät pelin lopussa, mutta onneksemme aika loppui kuusamolaisilta kesken.

  Tämän pelin myötä Reipas on pelannut ensimmäisen sarjakierroksensa, koska Ajax Sarkkirantaa vastaan suunniteltu peli on siirretty pelattavaksi vasta elokuussa. Seuraava Reippaan peli on tiistaina kesäkuun 9. päivä, jolloin vastassa on jälleen Haukiputaan Pallo.