• OuRe – FC Kurenpojat 1-4 (1-0)

  by  • May 20, 2015 • Divari, Otteluraportit

  Asennetta peliin

  OuRe - FC Kurenpojat 1-4 (1-0) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  1-0	 xx'  Matias Itkonen
  1-1   xx'  FCK
  1-2   xx'  FCK
  1-3   xx'  FCK
  1-4   xx'  FCK

  Reipas seilaa hienoisessa vastatuulessa kun se hävisi toisen kotipelinsä putkeen, tällä kertaa FC Kurenpojille lukemin 1-4 (1-0). Totuuden nimissä on sanottava, että tappio oli ansaittu kun Kurenpojat olivat huomattavasti paremmalla asenteella pelissä mukana.

  Ensimmäinen puoliaika lähti todella löysästi ja tunnustelevasti käyntiin. Tämä taisi olla Kurenpoikien suunnitelmana koska he aloittivat pelin ilman yhtään vaihtomiestä. Reipas käveli suoraan Kurenpoikien ansaan ja he saivat rauhassa odotella vahvistuksia peliin. Ensimmäiset parikymmentä minuuttia mentiin Reippaan tahdissa ja avausmaali nähtiin kun Tuomas toimitti topparin tontilta hyvän pystysyötön Krissille oikeaan laitaan. Kriss sai pallon haltuunsa ja keskitti kuudentoista kulmilla odottavalle Matiakselle. Matias sai pallon haltuunsa ja sivalsi täydellisen vedon oikealla (!) jalalla etuyläkulmaan jättäen vastustajan maalivahdin ilman mitään mahdollisuuksia torjua. Maalin jälkeen Reippaalla oli vielä pari maukasta paikkaa lisätä johtoaan. Ensiksi Jukka pääsi vapaaseen paikkaan kuudentoista rajalle, mutta vastustajan maalivahti sai torjuttua tilanteen kulmaksi. Lisäksi Asko veti yhden vapaapotkun tolppaan, mutta tämän lähemmäksi Reipas ei päässyt. Tämän jälkeen Kurenpojat saivat kaipaamansa vahvistukset ja peli kääntyi heille. He saivat vyörytettyä kovalla prässillä ja temmolla peliä kokoajan Reippaan päätyyn ja vain Mikon huikeat torjunnat ja ohi suuntautuneet vedot säästivät Reippaan takaiskumaaleilta.

  Toiselle puoliajalle Reipas teki vaihdon puolustuslinjaan ja Mikko Sarkkinen tuli Tuomaksen topparipariksi. Tällä vaihdolla haettiin pääpelivoimaa, koska Kurenpojat tulivat kokoajan pitkillä palloilla ja ne kaikki menivät myös heille. Pelin juoni jatkui kuitenkin samana ja Kurenpojat jatkoivat samaa hyvää peliään ja tasoitusmaali roikkui ilmassa. Kauaa ei toinen puolisko ehtinyt vanhentua kun Kurenpojat tulivat tasoihin. Palloa ei saatu kunnolla purettua pois ja pallo ajautui vastustalle pariinkymppiin. Laaka kuti kohti maalia, johon Kurenpoikien hyökkääjä vielä sai jalkansa väliin ja pallo meni vastustamattomasti maaliin. Toinen maali tuli halvahkosti kun Reippaan puolustuslinja törmäili toisiinsa ja pallo pomppi suoraan Kurenpoikien hyökkääjälle vapaaseen paikkaan. Kolmas maali tuli kulmapotkusta, kun Kurenpojat saivat runnottua pallon takatolpalta sisään. Tämän maalin jälkeen Reipas sai ryhtiä omaan peliinsä ja peli alkoi pyöriä myös Kurenpoikien puolustusalueella. Reipas onnistui luomaan muutaman hyvän maalipaikan, mutta tällä kertaa Kurenpoikien puolustuslinja ja maalivahti estivät aikeet. Lopussa Reipas siirtyi kolmen puolustuslinjaan yrittäen vimmatusti hakea kavennusmaalia. Tämä kostautui aivan pelin lopussa kun Kurenpojat onnistuivat purkamaan vaarallisen näköisen tilanteen ja yhtäkkiä he olivat neljä vastaan yksi ylivoimahyökkäyksessä, jonka he onnistuivat myös hyödyntämään maalin merkeissä.

  Peli kokonaisuudessaan oli kauden huonoin koko joukkueelta ja nimenomaan asenteessa oli paljon korjattavaa. Kaksinkamppailut hävittiin joka kerta ja Kurenpojat onnistuivat tämän myös hyödyntämään. Maalipaikkoja molemmille avautui tarpeeksi, mutta myös tässä suhteessa vastustaja oli edellä. Siinä missä Reipas tuhlaili omat paikkansa Kurenpojat onnistuivat hyödyntämään omansa. Reippaalle avautuu tilaisuus korjata peli-ilmettään jo lauantaina kun vieraaksi saapuu Pallokarhut Kuusamosta. Peli pelataan lauantaina kello 19.00 alkaen Talvikkipuiston tekonurmella.