• OuRe – ACT 0-1 (0-1)

  by  • May 15, 2015 • Divari, Otteluraportit

  Hyvä taistelu ei tuonut pisteitä

  Eilen 14.5. pelattiin Rajakylän koleassa ja sateisessa illassa nelosen kärkikamppailu kun sarjan ykköspaikkaa pitävä AC Takinkääntäjät saivat vastaansa kakkospaikalla majailevan Oulun Reippaan. Reipasleirissä tiedettiin vastustajan iskukyky heidän aikaisempien otteluiden perusteella. Vastustaja on ollut murskaavan tehokas neljässä ensimmäisessä sarjaottelussaan. Myös Reipas pelasi yhden harjoitusottelun alkukeväästä Takinkääntäjiä vastaan ja tällöin Takinkääntäjät olivat parempia maalein 4-0.

  Viimeisten viikkojen aikana Reipasleiriä on koeteltu loukkaantumisilla ja otteluun valmistelevissa harjoituksissa kaatui vihreäpaitojen niskaan lisää kylmää vettä kun kaksi keskikenttäpelaajaamme joutuivat jättämään harjoitukset kesken. Myös juuri ennen ottelua saimme tietoomme, ettei Väse olekaan käytettävissä päivän peliin, sillä otteluun valmistautuminen edellisenä iltana oli epäonnistunut. Kurinpidollisena toimenpiteenä Väselle määrättiin rangaistukseksi sakko, yksi treenipallo. Eiliseen otteluun lähdettiin siis kokeilemaan uusia pelipaikkoja sekä taistelemaan. Reippaan joukkuepuolustus on toiminut tällä kaudelle todella hyvin ja omiin ei ollut mennyt ennen eilistä vielä yhtään maalia.

  Ottelu lähtikin käyntiin osaltamme tiukalla puolustuspelaamisella Takinkääntäjien vyöryttäessä hyökkäyksiä reipasmaalille. Vastustajien vedot kuitenkin viuhuivat yli, ohi tai ensimmäisen puoliajan Reippaan maalissa pelanneen Ollin syliin. Reippaan ainoat tilanteet syntyivät hakemalla pitkillä palloilla hyökkääjiämme, mutta harvat vetomme vastustajan maalivahti nappasi kiinni varmasti. Takinkääntäjät saivat ottelun ainokaiseksi jääneen maalin ensimmäisen puoliajan loppupuoliskolla, kun laidasta tullut keskitys puskettiin Reippaan verkon perukoille.

  Tauolla valmennusjohto painotti uskallusta haastaa vastustajaa, mutta myös varmaa pelaamista. Maaliin vaihdoimme sovitusti Mikon. Toisen puoliajan ensimmäiset minuutit olivat kuitenkin haastavia ja vastustaja pääsi useaan otteeseen maalintekosektorille, kuitenkin tuloksetta. Reipas haki edelleen pitkillä palloilla hyökkääjiään, mutta usein puolustuksen ja hyökkäyksen väli kasvoi liian suureksi ja Takinkääntäjät hallitsivat keskikenttää vyöryttäen uudelleen ja uudelleen hyökkäyksiään.

  Kun 90 minuuttia oli pelattu, päättyi peli lukemiin 1-0 Takinkääntäjille. Voimme myöntää, että tulos jopa imartelee Reipasta, mutta valitun taktiikan toteuttaminen ottelun alusta asti sekä periksi antamattomuus jokaisen reippaan ja raittiin kohdalla lupaa hyvää seuraavia otteluita silmällä pitäen.

  -Tuomas