• OTP – OuRe 0-0

  by  • May 6, 2015 • Divari, Otteluraportit

  Tasaisesta taistosta tasapeli

  Tiistai-illan tuulisessa Heinäpään kelissä yhteen iskivät OTP ja Oulun Reipas. Vaikka viimeisten vuosien perusteella pistesaldo keskinäisistä peleistä kääntyy vahvasti OTP:n puoleen niin pelit ovat aina olleet tasaisia. Näin kävi myös illan pelissä, jossa pisteet jaettiin maalittomalla tasapelillä.

  Reippaalle sateli ennen peliä viime hetkien poisjääntejä sairastumisten ja loukkaantumisten takia, mutta kasaan saatiin kuitenkin iskukykyinen joukkue muutaman vaihtomiehen kera. Ottelu lähti hyvin tunnustelevissa merkeissä käyntiin ja kumpikaan joukkue ei prässännyt ylhäältä kiinni. Näin molemmat saivat pyörittää omaa peliään puolustusalueillaan suhteellisen rauhallisesti ja tämä toisaalta vaikeutti molempien hyökkäyspeliä. Ottelu eteni käsikirjoituksen mukaan, OTP piti palloa ja Reipas iski nopeilla hyökkäyksillä vastaan. Ensimmäisen puoliskon aikana kumpikaan ei saanut kovinkaan hyviä paikkoja avausmaalin tekoon. OTP joutui, osittain Reippaan hyvän ja tiiviin puolustuspelin ansiosta, heittämään pitkiä palloja keskikentältä kärkeen. Nämä yritykset pysähtyivät läpi ottelun keskityspalloja dominoineen Jarkon päähän tai myötätuulen avittamana Mikon syliin. Reipas pääsi muutaman kerran murtautumaan oikealta laidalta Krissin nopeuden ansiosta, mutta viimeistely-yritykset päätyivät OTP maalivahdin hyppysiin.

  Toisen puoliajan alkuun OTP lisäsi kierroksia ja he vyöryttivät ensimmäiset kymmenen minuuttia hyökkäyksiä Reippaan maalille. Mikon muutamat haamutorjunnat pitivät kuitenkin Reippaan maalin koskemattomana ja pikkuhiljaa Reipas sai järkeä omaan peliinsä. Seuraava puolituntinen mentiin taas tasaisissa merkeissä ja molemmat saivat omat paikkansa avausmaalin tekoon, mutta molemmissa päissä maalivahdit torjuivat kaikki maalintekoyritykset. Jakson lopussa Reipasleirissä alkoi jalka painamaan ja OTP hallitsi pelin loppua, mutta maalitekoon asti heilläkään eivät paukut riittäneet ja peli päättyi oikeutetusti pistejakoon.

  Tasapeli maistui Reippaalaisille huomattavasti paremmin kuin OTP:lle ja etenkin puolustuspeliin koko joukkueena voidaan olla tyytyväisiä. Seuraavaksi vastaan tulee AC Takinkääntäjät, joita vastaan tarvitaan jälleen hyvää puolustuspeliä jos meinataan pistesaldoa kasvattaa. Ottelu pelataan tosrtaina 14.5. kello 18.00 alkaen Talvikkipuistossa.