• HauPa – OuRe 0-2 (0-1)

  by  • April 27, 2015 • Divari, Otteluraportit

  Kauden avauksesta voitto

  HauPa - OuRe 0-2 (0-1) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  0-1	 21'  Kriss Kiongo
  0-2   69'  Kriss Kiongo

  Reippaan odotettu kaudenavauspeli pelattiin lauantaina Haukiputaan Pallon vieraana. Ottelusta oli harjoituspelin ja edellisten kausien tapaan odotettavissa tasainen vääntö tärkeistä sarjapisteistä. Reipas oli huomattavasti paremmalla jalalla liikkeellä mitä kauden alla pelatussa harjoitusottelussa ja otti ansaitun voiton.

  Ensimmäinen puoliaika lähti Reippaan komennossa ja peli pyöri mallikkaasti Reippaalaisten pyrkiessä rohkeasti pelaamaan palloa maata pitkin. HauPa taasen yritti saada hyökkäyspeliään pyörimään pitkien pallojen kautta, mutta useimmat yritykset päätyivät myötätuulen avittamana suoraan Mikon syliin. Krissille avautui perinkymmenen minuutin pelin jälkeen pari identtistä tilannetta lyhyen ajan sisään, nousu oikeaa laitaa pitkin puolustajien jäädessä telineisiin ja röyhkeä ajo kohti maalia. Näistä toisen Kriss sai tuikattua maalivahdin torjunnan jälkeen verkkoon. Toisessa tilanteessa maalivahti veti pidemmän korren ja sai tilanteen selvitettyä. Maalin jälkeen Reippaan pelikuri romahti ja HauPa sai otetta pelistä. Todellisia maalipaikkoja HauPa ei kuitenkaan jakson loppuun saanut rakennettua ja tauolle mentiin Reippaan johdossa.

  Toiselle puoliajalle molemmat hieman vaihtoivat taktiikkaa, jossa HauPalaiset onnituivat paremmin. Toisen puoliajan ensimmäinen vartti meni täysin HauPan komennossa ja vain hyvä tuuri ja puolustuspeli pitivät Reippaan johdossa. HauPan alkurynnistyksen jälkeen Reipas sai myös omaa peliään hieman kuntoon ja peli alkoi pyöriä myös HauPan puolustusalueella. Reippaan toinen maali tuli kun peliä oli pelattu 70 minuuttia. Bushi taisteli pallon itselleen vasemman kulmalipun tuntumassa ja pääsi keskittämään. Kriss oli jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja siirsi palloon tyhjiin maalin edustalta. Krissille avautui hyvä paikka myös hattutemppuun, mutta HauPan maalivahti heittäytyi hyvin pallon tielle. Myös Väse pääsi koittamaan HauPa-maalivahdin osaamista vasemmalta sivustalta puolittaisesta läpiajosta, mutta jälleen hyvin torjunut maalivahti esti maalintekoaikeet. Pelin lopussa Mikko torjui vielä yhden HauPalaisten yrityksen tolpan kautta väljemmille vesille.

  Kenttätapahtumiin nähden voitto oli Reippaalle ansaittu, vaikkakin pelissä on vielä paljon parannettavaa. Kuitenkin kauden avauspisteet ja -maalit ja nollapeli on nyt plakkarissa ja tästä on hyvä jatkaa kautta. Seuraavaksi vastaan asettuu astetta kovempi vastus OTP, peli pelataan Heinäpään tekonurmella tiistaina 5.5. kello 18.30 alkaen.