• Futsal sarakkeeseen kaksi tappiota lisää

  by  • December 29, 2014 • Futsal, Otteluraportit

  Reipas pelasi kaksi haastavaa peliä viikonloppuna. Haastavaa nimenomaan siksi, että pelaajia ei tuntunut riittävän joulun välipäiville. Viikonlopun pelit eivät kasvattaneet pistepottia ollenkaan ja näyttää pahasti siltä, että playoff paikka alkaa karata Reippaalaisten käsistä.

  Ajax – OuRe 6-2 (5-1)
  Tapsantanssien jälkeinen lauantain aamupäivän peli ei näytä olevan Reippaan vahvuuksia. Pelaajisto saatiin kuitenkin raavittua kasaan parilla täsmähankinnalla. Peli alkoi tasaisissa merkeissä ja tilanteita siunaantui molempiin päihin. Mutta niin kuin monesti aiemminkin vastustaja pääsi tekemään halvan avausmaalin kun pallo ohjautui omaan maaliin. Ajax pääsi iskemään toisen maalin heti perään hienolla ja yllättävällä vedolla aivan yläriman alle. Reipas pääsi kaventamaan tilanteen 2-1 kun Kriss pääsi läpiajoon ja onnistui ohittamaan Ajax maalivahdin. Maalin myötä peli pyöri taas molemmissa päissä, mutta Reipas ei päässyt hyvistä maalintekotilanteista tolppia lähemmäs ja Ajax rokotti hyvällä prosentilla omista paikoistaan niin tauolle mentiin selkeissä 5-1 luvuissa.

  Toinen puoliaika jatkui samaan tahtiin. Tilanteitä syntyi puolin ja toisin, mutta tällä kertaa myös Ajaxilaiset onnistuivat hukkaamaan selviä maalipaikkoja ja Reippaan ainoaksi jäi Matiaksen vapaapotkusta tekemä maali oli tuloksena numeroiden valossa selvä tappio.

  KePS – OuRe 3-1 (1-1)
  Viikonlopun toinen peli pelattiin ennestään tuntematonta KePSiä vastaan. Tähän peliin Reipas sai myös hyvin pelaajia paikalle, joten peliltä oli odotettavissa tasaväkistä vääntöä pisteistä. Ensimmäinen puoliaika oli kauttaaltaan hyvin tasaista ja nimenomaan vääntöä. Tunteen meinasivat kuumentua puolin ja toisin kun välillä peliä pelattiin hyvin sääntöjen rajamailla. Pelissä nähtiin myös molemmille joukkueilla kertaalleen keltaiset kortit. KePS meni pelissä johtoon kun Reippaan puolustusmuodostelmassa tapahtui kasa virheitä ja miehet olivat hukassa. Takatolpalle jäi yksinäinen KePS hyökkääjä vapaaksi ja pallo ajautui sinne ja hänellä oli helppo työ siirtää KePS johtoon. Reipas tuli kuitenkin puoliajan lopussa tasoihin kun Vellu pääsi nousemaan keskeltä vapaasti ja nopea tuikkaus pakin jaloista alakulmaan ohi hölmistyneen KePS maalivahdin.

  Toinen puoliaika oli myös tasaista vääntöä. KePS sai muutamia hyviä vetopaikkoja, mutta suurin osa kilpistyi joko puolustukseen tai jälleen kerran hyvin pelanneen Mikon käsiin. Reipas sai myös omia tilanteita, mutta tarkkuus oli tänään hakusessa ja kovinkaan moni vedoista ei suuntautunut maalia kohti. Pelin lopussa KePS sai tehtyä ratkaisevat peri maalia kun jälleen kerran Reippaan muodostelma hajosi ja takatolpalle jäi mies vapaaksi.

  Reippaalla on vielä muutama Futsal peli aikaa kääntää kurssi ja tavoitella playoff paikkaa, mutta se vaatii sen että vedot alkavat mennä maaliin. Tai ainakin maalia kohti. Lisäksi parannettavaa on puolustuspelissä ja nimenomaan siinä, että saataisiin pelattua pallo ohi vastustajan ensimmäisen prässin ja sitä kautta peli pyörimään enemmän hyökkäysalueelle.