• Futsal avausviikonloppu pettymys

  by  • October 27, 2014 • Futsal, Otteluraportit

  Reipas pelasi menneenä viikonloppuna ensimmäiset pelinsä Futsal Oulu Open sarjassa. Molemmista peleistä oli tuloksena tiukka maalin tappio.

  OuRe – PS-Nuoret 4-5 (2-2)
  Lauantain pelissä vastaan asettui maahanmuuttajista koottu PS-Nuoret. Vastustajat olivat ilmiselvästi varautuneet ja harjoitelleet enemmän Futsalin saloja kuin Reippaat ja peli oli sen näköistä. Ensimmäisellä puoliajalla Reipas karkasi jo 2-0 johtoon Väsen ja Markuksen maaleilla, mutta sitten peli jostain syystä lopahti ja PS-Nuoret pääsivät iskemään pari näyttävää maalia. Varsinkin tasoitusmaali oli eurogoal tyylinen, oikealta laidalta volleystä takayläkulmaan. Ensimmäinen jakso päättyi tasalukemiin. Toisella jaksolla Reipas ei saanut sen enempää järkeä omaan peliin vaan PS-Nuoret pääsivät jauhamaan omaa peliään ja Reippaalaiset juoksivat perässä. Toisella jaksolla Markus teki illan toisen maalinsa ja myös Matias sai avattua maalitilinsä, mutta kun vastustaja teki yhden enemmän niin tappio oli edessä. PS-Nuorilla oli puolenkymmentä, ellei enemmänkin, läpiajoja ja peli olisi repsahtanut pahemmin ilman Mikon esittämiä huikeita torjuntoja. Ensimmäinen peli meni harjoitellessa taas Futsalin kuvioita ja taktiikoita. Pelissä nähtiin myös Reippaalaisten toimesta luokattoman paljon henkilökohtaisia virheitä. Tästä pelistä ei jäänyt muuta kuin parannettavaa joka osa-alueella.

  OuRe – JuPa 0-1 (0-0)
  Sunnuntai-illan pelissä Reipas sai vastaansa Jussin Pallon, joka tiedettiin jo ennakkoon kovaksi vastustajaksi. Heti pelin alusta lähtien oli nähtävissä varsinkin Reippaan leirissä, että edellisestä pelistä oli otettu opiksi ja peli alkoi jo pikkuhiljaa näyttää Futsalilta. Peli itsessään oli tasaista ja kovaa vääntöä ja pelissä sai pelata yllättävän kovaa. Tämä tuntui sopivan molemmille joukkueille ja tempo pysyi korkeana koko pelin ajan. Molemmat joukkueet saivat luotua muutamia hyviä maalipaikkoja ensimmäisellä puoliskolla, mutta maalivahtien hyvät otteet estivät avausmaalin synnyn. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa. Pelin ratkaissut maali nähtiin kun toista puoliaikaa oli pelattu muutama sekunti. JuPa sai prässättyä pallon pois heti Reippaan aloituksen jälkeen ja juPan hyökkäääjä pääsi vapaasti etenemään keskeltä. Nopea ja puhdas kärkkäri alakulmaan ja JuPa johtoon. Tämän jälkeen taas jatkettiin samaa tasaista vääntöä mitä ensimmäisellä puoliskolla nähtiin. Reipas sai rakennettua pelin edetessä muutaman “varman” maalipaikan, mutta tänään ei uponnut. Myöskään JuPa ei saanut enempää maaleja tehtyä, joten myös toinen peli päättyi Reippaan tappioon. Tässä pelissä oli kuitenkin jo paljon enemmän järkeä kuin ensimmäisessä ja puolustettiin ja hyökättiin joukkueena paremmin. Tästä kun vielä vähän parannetaan niin myös pistetili saadaan avattua.

  Kaiken kaikkiaan Futsal Oulu Open sarja yllätti positiivisesti. Puulaaki on hieman hämäävä nimi tätä sarjaa kuvatessa, koska kovia pelejä näköjään riittää ja ainakin avausviikonloppuna nähdyt joukkueet ovat laadukkaita.