• KTU – OuRe 1-2 (0-0)

  by  • September 22, 2014 • Divari, Otteluraportit

  Voitolla yöhön

  KTU - OuRe 1-2 (0-0) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  0-1	 58'  Markus Oikarinen
  0-2   86'  Markus Oikarinen
  1-2   xx'  Vastustaja

  Lauantaina Reippaalla oli edessä kauden viimeinen peli Kellon nurmikentällä KTU:n vieraana. Peliin oli hyvät lähtökohdat kun sarjapaikka oli varmistunut aiemmin ja edessä häämötti saunailta, joten kaikilla oli halu päättää kausi voittoon ja ennenkaikkea kuitata alkukauden tappio KTU:lle.

  Ensimmäinen puoliaika alkoi tunnustelevissa merkeissä, mutta mitä pidemmälle edettiin sitä enemmän Reipas otti peliä haltuun. Kellon nurmikenttä on pienikokoinen, mutta siitä huolimatta tuntui, että kentällä on tilaa vaikka kuinka paljon. Reipas osasi käyttää tilan paremmin hyödykseen ja tilanteita alkoi syntyä KTU:n maalille. Ensimmäisellä puoliajalla Reippaalla oli monta paikkaa avata maalitili, mutta KTU:n hyvin pelannut maalivahti ja tolpat estivät kuparisen rikkoutumisen. Reipas sai kerran pallon myös maaliin asti, mutta Markus oli kerennyt hieman paitsion puolelle ja peliä jatkettiin tasatilanteessa. KTU:lla puolestaan oli omat paikkansa lähinnä kulmapotkuista, mutta ne eivät onneksi tällä kertaa tuottaneet tulosta. Tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

  Ensimmäisen puoliajan perusteella Reipas oli paremmin valmistautunut peliin ja halusi enemmän voittoa kuin KTU. KTU tuntui olevan yllättävän aseeton koko ensimmäisen puoliajan.

  Toinen puoliaika jatkui samoissa merkeissä. Reipas hallitsi peliä ja loi tilanteita, mutta pallo ei uponnut verkkoon. Muutaman kerran KTU pääsi tulemaan keskikentän läpi ja sai pari kohtalaista tilannetta luotua, mutta toiselle puoliajalle maaliin Mikon tilalle vaihdettu Olli sai nämä tilanteet hoidettua. Ottelun avausmaali syntyi vajaan tunnin kohdalla kun Miikka pääsi nousemaan vasenta laitaa pitkin ja näki Markuksen takatolpalla vapaana. Tarkka ja hallittu syöttö, josta Markuksella oli helppo työ laittaa pallo maaliin. Reippaan voitto näytti saavan sinetin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Reipas sai vapaapotkun oikealta laidalta. Asko ampui vaparin etutolpalle, johon Markus pääsi päineen väliin. Hieno tsippaus maalivahdin yli ja pallo vieri verkkoon. Tällä maalilla Markus myös kiilasi yksin Reippaan maalipörssin kärkeen. KTU onnistui runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi kaventamaan pelin, kun Reipas pelasi lepsusti ja KTU:n pelaaja pääsi purjehtimaan vapaasti rankkarialueen rajalle ja veti hienon vedon Reippaan maaliin. Tämän enempää maaleja ei nähty ja Reipas otti kauden loppuun makean voiton sarjakakkosista. Pelin viimeisellä sekunnilla nähtiin vielä hieno symbolinen ele, kun ottelun tuominnut Riku Haataja antoi punaisen kortin KTU:n Ville Virkkuselle, joka pääsi näin aplodien saattelemana päättämään pelaajauransa.

  Reippaan kausi päättyi voitokkaasti ja näiden pisteiden myötä sarjassa irtosi viides sija ja tavoitteeksi asetettu sarjapaikan säilyttäminen toteutui. Kolmoseen nousi Kajaanin Spartak, onnittelut sinne. Vitosesta ensi kaudella hakevat vauhtia FC Nets ja JuNsU. Kiitokset kaudesta Reippaan kannattajille, yhteistyökumppaneille, vastustajille, tuomareille ja kaikille muille jotka ovat olleet mukana!

  -Janne