• OuRe – Spartak Kajaani 1-2 (0-1)

  by  • September 10, 2014 • Divari, Otteluraportit

  Tappio sarjakärjelle

  OuRe - Spartak Kajaani 1-2 (0-1) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  0-1	 1'  Jouni Venäläinen
  0-2   67'  Oma maali
  1-2   86'  Kriss Kiongo

  Valmistautuminen sarjakärkeä vastaan oli haasteellinen, sillä flunssa-aalto kaatoi miehiä pitkin viikkoa ja hetken aikaa näytti olevan enemmän poisjääntejä kuin miehiä pelikunnossa. Peliin saatiin mukaan kuitenkin jopa pari vaihtomiestä eikä vastustajallakaan näyttänyt sen enempää miehiä olevan.

  Peli aurinkoisessa heinäpäässä lähti Reippaan kannalta varsin surullisesti käyntiin. Spartak pelasi aloituksensa pitkänä Reippaan kulmaa kohden, joka katkaistiin sivurajaksi. Spartak antoi heiton pitkänä, joka aiheutti järkyttävän hutipotkuflipperin Reippaan maalin edessä. Hutipotkujen päätteeksi Spartakin janari osui jopa palloon, sijoittaen pallon maalin ohittaen raivostuneen Reipas maalivahdin. Katastrofaalinen aloitus sarjakärkeä vastaan. Maalin jälkeen Spartak jatkoi omaa peliään pitäen palloa selvästi Reipasta enemmän. Todellisia huipputilanteita ei ensimmäisellä puoliajalla enää nähty, mutta kerran Kajaanilaiset kolisuttelivat Reippaan maalikehikoita, kun Spartakin hyökkääjä laukoi 20 metristä volleyn suoraan maalin ristikkoon.

  Toinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta huomattavasti avoimempaa peliä Kajaanilaisten säilyttäessä pallonhallinnan. Spartak siirtyi ottelussa kahden maalin johtoon, kun he saivat pelattua onnistuneen pallon laidasta Reippaan puolustuslinjan ja maalivahdin väliin. Katkoa yrittänyt Reippaan pelaaja yritti katkaista keskitystä syöksypuskulla rajan yli, mutta sijoittikin pallon Janne Saarismaiseen tyyliin oman maalin etukulmasta sisään. Oma maali ei Reipasta lannistanut vaan joukkue saikin maalin jälkeen enemmän otetta pallolisesta pelistä sekä luotua enemmän tilanteita vastustajan maalille. Reippaan panostaessa enemmän hyökkäykseen sai Spartak luotua melko maukkaita tilanteita Reippaan maalille, mutta kajaanilaishyökkäjään ruuti oli märkää ja laukaukset painuivat järjestäen selvästi maalin yli.

  Reipas sai maalihanat auki vasta ottelun loppupuolella, kun pallo saatiin pelattua laitaan ylösnousseelle Mödelle. Tämän tarkka keskitys tavoitti Krissin maalin edestä, jonka tarkka pusku toi Reippaan maalin päähän. Reipas sai maalin jälkeen pienimuotoista painetta Spartakin maalille, mutta lisämaaleja ei enää nähty ja pisteet matkasivat loppujen lopuksi ansaitusti Kainuuseen.

  Sarjan viimeinen peli on lauantaina 20.9 Kellossa KTU:ta vastaan, josta Reipas lähtee hakemaan revanssia alkukauden kotitappiolle sekä voitollista päätöstä koko kaudelle. Joukkueen sisäinen maalipörssi on myös kutkuttavassa tilanteessa, sillä neljä pelaajaa on kahdella(!) maalilla kiinni maalipörssin voitossa. Toivotaan, ettei voittoa jouduta tuulettamaan vaivaisella kahdella osumalla vaan saadaan selvä voittaja tälle kaudelle.

  -Vellu