• OuRe – HauPa 2 3-2 (0-1)

  by  • August 22, 2014 • Divari, Otteluraportit

  Hieno nousu tappioasemasta

  OuRe - HauPa 2 3-2 (0-1) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  0-1	 19'  Elias Haapaniemi
  0-2   50'  Petri Kuokkanen,rp
  1-2   57'  Tuukka Järvenpää
  2-2   79'  Hannu-Heikki Sirviö
  3-2   83'  Mikko Sarkkinen

  Torstai-iltana Reippaalla oli jälleen yksi tärkeistä peleistä sarjapaikkaa ajatellen Haukiputaan Palloa vastaan. HauPa oli ennen peliä Reipasta pisteen edellä sarjataulukossa, ja kevätkierroksen kirvelevä tappio painoi Reippaan takaraivossa. Peli päästiin vieläpä pelaamaan Heinäpään nurmella, joten pelissä oli sitä myötäkin ylimääräistä sähköä. Reippaan pelaajistossa alkoivat rivit harvenemaan mitä lähemmäs pelipäivä tuli, mutta paikalle saatiin kuitenkin 15 pelikuntoista miestä. Tosin Jarkko meinasi vielä aiheuttaa ylimääräistä hämminkiä jättämällä nappulat töihin, mutta onneksi Markukselta löytyi varakengät.

  Ensimmäinen puoliaika alkoi rauhalliseen tahtiin molempien joukkueiden ottaessa tuntumaa ihmeelliseen pelialustaan. Peli oli tasaväkistä pallottelua, molempien yrittäessä välttää virheitä. HauPa pääsi iskemään ottelun avausmaalin parinkymmenen minuutin pelailun jälkeen. Tilanne aukeni sivurajaheiton jälkeen, jossa tapahtui taas liuta virheitä puolustuslinjassa ja pallo ajautui vapaana olleelle HauPa hyökkääjälle. Tämä pisti pallon varmasti verkkoon ja HauPan johtoon. Tämän jälkeen Reipasleirissä tapahtui jälleen jotain ja hyökkäykset alkoivat vyöryä kohti HauPa maalia. Tasoitusmaaliin oli usemapiakin tilanteita, mutta tuntui että pallo ei tällä hetkellä pompi Reippaalaisille ja maalia ei saada aikaiseksi mistään. Tilanteita tuli hyvistä hyökkäyskuvioista, keskityksistä ja kulma- ja vapaapotkuista, mutta ei. HauPa taas ei tuntunut saavan mitään aikaan puoliskon loppupuolella. Muutamat pitkät pallot pysähtyivät Reippaan puolustuslinjaan. Tauolle mentiin HauPan johdossa.

  Toinen puoliaika alkoi jälleen murheellisesti. Puoliaikaa oli pelattu vain viisi minuuttia kun HauPalle vihellettiin rankkari. Tilannetta edelsi huono purku puolustuksesta ja Väse oli pakotettu rikkomaan keltaisen kortin arvoisesti HauPa hyökkääjää rankkarialueen kulmalla. Pallo varmasti pussiin ja pisteet tuntuivat jälleen karkaavan Haukiputaalaisille. Mutta mitä vielä. Reipas sai ansaitsemansa kavennuksen kun Tuukka laukoi 57 minuutin kohdalla hyvän pyörityksen jälkeen takakulmaan. Tästä eteenpäin peli oli täysin Reippaan hallussa. Tilanteita luotiin liukuhihnalta ja puolustuspäässä ei ollut hätää. Tuukka sai vielä kokeilla tasoitusmaalia pilkulta, mutta tällä kertaa ei uponnut ja HauPan hyvin pelannut maalivahti koppasi liian keskelle suuntautuneen vedon varmasti. Raivoisa Reippaan painostus palkittiin reilu kymmenen minuuttia ennen pelin loppua kun tasoitusmaali näki päivänvalon. Kriss ajoi oikealta laidalta sisään ja jätti pallon Jonelle. Jone ei laukonut vaan harhautti pakin ja siirsi pallon Miikalle. Miikalta lähti millintarkka keskitys takatopalle oikein sijoittuneelle Hainarille, joka puski pallon verkkoon. Ja vain muutama minuutti tästä syntyi Reippaan voittomaali. HauPa puolustus purki pallon parissakympissä odottaneelle Mikolle, joka otti pallon haltuun ja laukoi voimalla volleystä kauden komeimman maalin etuyläkulmaan. Peli lopussa HauPa sai vielä pari maalinedushässäkkää aikaiseksi, mutta niistä ei tasoitusmaalia syntynyt, joten Reipas otti hienon revanssin ja tärkeät pisteet.

  Pelissä oli vihdoinkin kunnon asennetta ja taistelua loppuun asti ja vaikka jouduttiin parin maalin takaa-ajo asemaan niin missään vaiheessa ei luovutettu. Ja luonnonurmi on oikein mukava alusta pelata ja se näyttää sopivan hyvin Reippaan taitofutikselle. Pisteiden metsästys jatkuu ensi viikon torstaina kun Reippaan mankeliin joutuu OTP, jälleen samaisella Heinäpään nurmella.

  -Janne