• FC PaKa – OuRe 4-2 (2-1)

  by  • August 18, 2014 • Divari, Otteluraportit

  Puolustusvirheiden värittämä peli

  FC PaKa - OuRe 4-2 (2-1) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  1-0	 4'   Ville Karjalainen
  1-1   33'  Tuukka Järvenpää, rp
  2-1   45'  Ville Karjalainen
  3-1   73'  Oma maali
  4-1   77'  Veikka Rönkkönen
  4-2   83'  Oma maali

  Reipas matkusti lauantain ratoksi Kuusamoon FC PaKan vieraaksi. Matkaan saatiin 13 pelimiestä, jotka kaikki tulivat tarpeeseen koska kenttä tiedettiin kovaksi ja vaikeaksi ja Pallokarhuilla on sitä myöden eittämättä suurin kotietu sarjassa pelaavista joukkueista.

  Peli lähti jälleen Reippaan kannalta surullisesti käyntiin. Peliä ei ollut ehtinyt kulua kuin neljä minuuttia kun PaKa pääsi tekemään ottelun avausmaalin. Maalia edelsi varsin vaarattoman näköinen veto maalia kohti, jonka Olli sai vaivoin torjuttua tolpan kautta takaisin kentälle. Tilanteeseen ei Reippaan puolustuslinja ehtinyt reagoimaan millään tavalla, mutta PaKan liukas kärki Ville Karjalainen ehti ja pääsi sijoittamaan pallon varmasti maaliin. Tästä eteenpäin Reipas otti pelin hallintaansa ja PaKalla ei juuri tilanteita ollut. Hallinta tuotti tulosta puolen tunnin kohdalla, kun Mikko Sarkkinen pääsi hyvin kentän läpi aina rankkarialueelle asti. Tällöin PaKan puolustaja oli pakotettu rikkomaan ja pallo vietiin pilkulle. Tuukka ampui rankkarin varmasti vasempaan kulmaan ja peli oli tasan. Tässä vaiheessa kaikki näytti hyvältä Reippaan kannalta. Mutta kaikki muuttui vielä ensimmäisen puoliskon viimeisellä minuutilla. Jälleen vaarattoman näköinen roiskaisu Reippaan puolustuslinjaa kohti ja pallo pomppi monen mutkan kautta rankkarialueelle. Allekirjoittanut yritti suojata palloa Ollille asti, mutta pieni kommunikaatiokatkos tilanteessa ja jälleen Karjalaisen Ville haistoi tilanteen hyvin ja pääsi tuikkaamaan PaKan johtoon.

  Ensimmäinen puolisko oli hyvin Reippaalla hallussa ja ainoastaan puolustuslinjan tekemät virheet kostautuivat tällä kertaa. Peli näytti kuitenkin siltä, että pisteitä olisi otettavissa normaalilla omalla pelillä.

  Toinen puoliaika alkoi taas päinvastaisesti. Pallokarhut olivat se joukkue, joka hallitsi peliä ja he olivat lähempänä lisätä johtoaan kuin Reipas tasoitusta. Tähän väliin Olli esitti maalilla monta paraatipelastusta, jotka pitivät Reippaan mukana pelissä. Toisen puoliajan paras paikka siunaantui Väselle, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon. PaKan maalilla pelannut ex-Reipaslainen Mikko Halvari kuitenkin selvitti tilanteen ja PaKan johto säilyi. Ottelun ratkaisevat osumat nähtiin muutaman minuutin välein reilu vartti ennen loppuvihellystä. Reipas hyökkäsi innokkaasti ja PaKa pääsi purkamaan tilanteen keskikentälle. Tästä lähti PaKan ylivoimahyökkäys, joka päätyi heikkoon syöttöön takatolpalle. PaKa hyökkääjä sai kuitenkin sutaistua pallon takatolpalta kentälle päin ja allekirjoittaneen vanhat jalat eivät kerinneet alta pois täydessä vauhdissa ja pallo ohjautui omaan verkkoon. Pari minuuttia tästä PaKa lisäsi johtoaan hyvän hyökkäyksen jälkeen. Ja edelleen muutaman minuutin päästä Reipas sai pientä lohtua peliin kavennusmaalin myötä. Maali tuli suoraan kulmapotkusta, joka ohjautui Halvarin käsien kautta takakulmaan. Peli pelailtiin loppuun ilman lisämaaleja tai tilanteita ja PaKa vei pelistä tärkeät kolme pistettä.

  Pelistä olisi jälleen ollut otettavissa jopa kolme pistettä, mutta tänään tarkkuus sekä puolustus- että hyökkäyspäässä olivat esteenä sille. Edelleen Reippaan peli ailahtelee pelin sisällä todella paljon. Välillä pelataan hyvää ja näyttävää jalkapalloa, mutta hetken päästä peli muuttuu sekavaksi paniikinomaiseksi roiskimiseksi. Torstaina odottaa jälleen uusi mahdollisuus kasvattaa pistepottia kun HauPa 2 saapuu vieraaksi. Peli päästään pelaamaan Heinäpään nurmella, joten odotukset peliä kohti ovat korkealla.

  -Janne