• OuRe – FC Nets 3-1 (2-0)

  by  • August 14, 2014 • Divari, Otteluraportit

  Elintärkeä voitto kauden toisesta klassikosta

  OuRe - FC Nets 3-1 (2-0) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  1-0	 9'   Hannu-Heikki Sirviö
  2-0   31'  Markus Oikarinen
  2-1   78'  Timo Mustonen
  3-1   81'  Asko Hyttinen

  Reippaalla oli tiistai-iltana Heinäpään uudenkarhealla tekonurmella, tappiollisen JuNsU pelin jälkeen, elintärkeä peli tuttua FC Netsiä vastaan. Tämä jos mikä olisi pakkovoiton paikka sarjapaikan kannalta.

  Peli pyörähti käyntiin Reippaan pelatessa hienoiseen myötätuuleen. Pelin alusta asti oli nähtävissä, että Reipas oli tullut paremmalla otteella peliin ja pallo pyöri näyttävästi pelaajalta toiselle. Hyökkäyksiä saatiin painettua jatkuvasti Netsin päätyyn ja ei mennyt kuin kymmenisen minuuttia niin pallo oli ensimmäistä kertaa maalissa. Tilannetta edelsi hyvä pyöritys keskikentällä ja Vellun maaginen syöttö Netsin puolustuslinjan selustaan. Hainari ajoitti juoksunsa täydellisesti ja pääsi sijoittamaan pallon suhteellisen vapaasti maaliin. Ensimmäisen puoliajan edetessä myös Nets sai muutaman vaarallisen maalipaikan, lähinnä pitkillä syötöillä kärkeen. Nämä yritykset kuitenkin kilpistyivät Reippaan puolustuslinjaan tai varmasti pelanneet Ollin näppeihin. Ensimmäisen puoliajan vaarallisin Netsin tilanne tuli kulmapotkun jälkitilanteesta. Purkupallo ajautui Netsin jalkoihin ja todella kova ja hyvä veto lähti kohti takakulmaa reilusta paristakympistä, mutta Oli esitti tässä tilanteessa todellisen paraatipelastuksen ja piti maalin koskemattomana. Puolen tunnin kohdalla Reipas lisäsi johtoaan kun Markus laittoi harjoitellun kuvion päätteeksi Tuukan juoksuun oikeaa laitaa pitkin. Tuukka voitti Netsin pakin juoksukilpailussa ja heitti hyvän keskityksen maalille, jonne Markus oli jo kerennyt ja pääsi laittamaan pallon tyhjiin. Ensimmäisellä puoliajalla Reippaalla oli vielä mahdollisuus lisätä johtoaan rankkarista, mutta Markuksen veto suuntautui tällä kertaa liian keskelle, jonka Netsin maalivahti sai torjuttua.

  Ensimmäinen puoliaika oli Reippaalta varsin mallikasta ja hyvää peliä kaikinpuolin. Hyökkäys toimi ja saatiin maaleja tehtyä, ja ennenkaikkea päästiin kunnollisille maalintekopaikoille. Myöskään puolustussuuntaan pelattaessa ei varsinaista hätää ollut missään vaiheessa.

  Toisen puoliajan ensimmäiset parikymmentä minuuttia oli sitten taas jotain ihan muuta kuin hyvää ja rauhallista peliä. Ilmeisesti tauko teki hyvää Netsille mutta ei Reippaan pelaajistolle. Nets painoi jatkuvasti hyökkäyksiä Reippaan maalille ja Olli joutui todella töihin. Tämän painostusjakson aikana Nets sai pariin kertaan survottua muutamasta metristä pallon Reippaan verkkoon, mutta molemmat hylättiin paitsioina. Jakson edetessä myös Reipas sai jälleen otetta omaan peliinsä ja pahin paniikki katosi pelistä. Kuitenkin reilu kymmenen minuuttia ennen pelin loppua Nets sai kaipaamansa kavennuksen. Ketään ei varmasti yllätä, että tasoitus tuli kulmapotkusta ja Timo Mustonen oli se joka survoi pallon häkkiin takatolpalta. Kavennusmaalin myötä Netsin peli jostain syystä lopahti ja Reipas pääsi pyörittämään omaa peliänsä ensimmäisen puoliajan tyyliin. Muutama minuutti eteenpäin ja Reipas sai vapaapotkun paristakympistä ja viime kausilta tehokasta jälkeä näistä saanut Asko asettui ampujan paikalle. Tarkka ja kova veto upposi riman alle ja tämän maalin myötä myös Reippaan toinen voitto tämän kauden klassikoista alkoi varmistua. Pelin loppuhetkillä kumpikaan ei enää saanut kunnon maalipaikkoja Reippaan pitäessä palloa ja kuluttaessa aikaa. Peli päättyi näihin lukemiin ja Reipas saalisti tärkeät kolme pistettä mukaansa.

  Peli oli Reippaan näkövinkkelistä kaksijakoinen, ensimmäinen puoliaika todella hyvää peliä ja toisella puoliskolla oma peli hajosi täysin. Tähän pitää saada parannusta, että pystytään rauhallisesti pelaamaan vaikka vastustaja prässää kovaa ja korkealta. Positiivista oli myös se, että saatiin kauden maalimäärä melkein tuplattua tämän pelin myötä ja kolme uutta nimeä maalitekijätilastoihin. Kauaa ei kuitenkaan keretä näitä pisteitä juhlia, vaan seuraava koitos odottaa jo lauantaina kun Reippaan karavaani liikahtaa Kuusamoon Pallokarhujen vieraaksi.

  -Janne