• Spartak – OuRe 4-1 (3-1)

  by  • June 16, 2014 • Divari, Otteluraportit

  Värikäs reissu Kajaaniin

  Spartak - OuRe 4-1 (3-1) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  0-1	 4'   Kriss Kiongo
  1-1   15'  Sirviö Tuomo
  2-1   16'  Mahader Ermias
  3-1   40'  Nwannah Andy Obinna
  4-1   48'  Nwannah Andy Obinna

  Reippaan kauden ensimmäinen kahdesta pitkästä pelireissusta suuntautui Kajaaniin. Pelireissu alkoi näyttää kokoajan entistä haasteellisemmalta mitä lähemmäs lauantaita edettiin. Pelimiehiä tippui pois loukkaantumisten ja muiden pakottavien syiden seurauksena, mutta lopulta matkaan lähti 14 pelikuntoista ukkoa. Näiden mukana ensiesiintymisenä Reippaan maalilla suorittanut Olli Lappalainen.

  Ensimmäinen puoliaika päästiin aloittamaan 15 minuuttia myöhässä, johon Reippaalaisten yksi autolastillinen juuri ja juuri kerkesi matkalla tapahtuneen rengasrikon vuoksi. Tiedä sitten oliko tämä yllättävä alkamisajankohdan siirtäminen syynä kainuulaisten lepsuun peliin ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Reipas oli ensimmäisen kymmenen minuutin ajan pelissä selkeästi parempi joukkue. Peliä oli edetty vain neljä minuuttia kun Kriss pääsi avamaan ottelun, ja samalla oman kautensa, maalitilin. Hainari pääsi oikealta laidalta etenemään vapaasti kohti maalia, josta hän pääsi antamaan hyvän syötön Krissille takaviistoon. Krissiltä nähtiin hieno viimeistely, joka upposi takakulmaan. Maalin jälkeen Spartak heräsi peliin ja he pääsivät painamaan hyökkäyksiä kohti Reippaan maalia. Tasoitus tuli vartin pelin jälkeen samanlaisesta kuviosta ja vieläpä samalta laidalta kuin Reippaan maali. Toinen maali tuli heti perään Reippaan puolustuslinjan sekoilusta ja Spartak kärki pääsi yksin läpi. Myös kolmas maali oli Reippaan puolustuslinjan heikkoutta, pallonmenetys ja mies yksin läpi. Ensimmäiseltä puoliajalta ei jäänyt, ensimmäisiä minuutteja lukuunottamatta, muuta mieleen kuin Reippaan todella lepsu ja tahdoton peli-ilme.

  Toisen puoliajan alkuun päästettiin taas yksi helppo maali Spartakille, mutta tämän jälkeen ote parantui todella paljon. Saatiin tilanteita luotua edellispelien tapaan, mutta lopulliset ratkaisut jäivät puolitiehen. En tiedä loppuiko Spartakkilaisilla kunto, mutta Reippaan peli oli paljon helpompaa toisen puoliajan edetessä ja palloa saatiin pidettyä omalla joukkueella pitkiä aikoja. Reippaan pelissäkikin näkyi vaihtomiesten puute ja todellinen takaa-ajo jäi tekemättä. Spartakilla oli omat paikkansa kun nopeat kärkimiehet pääsivät palloihin Reippaan korkean prässin seurauksena. Reipas säästyi kuitenkin enimmiltä takaiskumaaleilta tuurin, taidon ja Ollin avustuksella. Peli päättyi kajaanilaisten runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi Spartakin selvään voittoon.

  Toisesta puoliajasta jäi positiivinen mieli ja illan saunaillassa varmasti monet yrittivät unohtaa kokonaan ensimmäisen puoliajan. Nyt huilitaan ja parannellaan vammoja pari viikkoa, jonka jälkeen alkaa armoton treenikausi syyskierrosta ajatellen. Pelit jatkuvat torstaina 7.8. Talvikkipuiston tekonurmella Junsun vieraana.

  -Janne