• OuRe – OTP 0-1 (0-1)

  by  • June 12, 2014 • Divari, Otteluraportit

  Tehotonta viimeistelyä osa 2

  OuRe - OTP 0-1 (0-1) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  0-1	 40'  Joni Metso

  Keskiviikon lämpimässä ja aurinkoisessa kelissä pelattu nelosen taisto Reippaan ja OTP:n välillä keräsi kauden ennätysyleisön ja pelistä muodostuikin hyvä taisto kahden hyvää jalkapalloa pelaavan joukkueen välillä. Reippaan harmiksi OTP vei sarjapisteet mennessään ensimmäisen puoliajan osumallaan.

  Ensimmäinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä ja Reippaan tekemät taktiset muutokset pelisysteemiin tuntuivat purevan OTP:n hyväksi tiedettyä pelinrakentelua vasten. Pelin alkuminuuteilla Reipas tuntuikin olevan hieman niskanpäällä ja hyökkäyksiä saatiin rakenneltua harjoitelluilla kuvioilla. OTP taasen joutui kierrättämään palloa pitkiä aikoja oman puolustuslinjan välillä ja etsimään syöttöpaikkoja. Monesti yritykset päätyivät pitkiin ristipalloihin kulmiin, joista OTP saikin muutamia puolittaisia tilanteita ja kulmapotkuja aikaiseksi. Reippaan maali säilyi kuitenkin koskemattomana. Reippaalla oli monia hyviä tilanteita rikkoa kuparinen, mutta jälleen kerran vedot menivät hieman ohi maalin tai keskitykset eivät tavoittaneet maalilla majailleita hyökkääjiä. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella OTP pääsi kuin varkain tekemään ottelun avausmaalin. Pallo pelattiin OTP:n näkökulmasta vasempaan laitaan, josta OTP hyökkääjä ei lähtenytkään leikkaamaan maalille vaan odotti viisaasti toisen aallon mukaan hyökkäykseen. Tiputus takaviistoon Joni Metsolle, joka pääsi vapaasti laukomaan paristakympistä pallon ohi Mikon. Tilannetta edelsi Reippaan pieni sijoittumisvirhe, jonka OTP käytti tylysti hyväksi. Näin ollen tauolle mentiin OTP:n johdossa.

  Toiselle puoliajalle ei pelissä tarvinnut muuttaa mitään, koska peli oli kuitenkin hyvin hallinnassa ja OTP ei maalia lukuunottamatta päässyt juuri vaarallisiin tilanteisiin. Toinen puoliaika alkoi Reippaan leirissä vähän lepsuillen ja OTP yritti heti alkuun tulla muutaman kerran nopeilla hyökkäyksillä. Reippaan puolustuslinja oli kuitenkin hereillä ja nämä yritykset päättyivät paitsioihin. Mitä pidemmälle toinen puolisko eteni sitä enemmän Reipas otti vetovastuuta pelin tapahtumista. Tilanteita sateli molemmilta laidoilta ja keskeltä, mutta OTP:n maalivahti sai kaikesta huolimatta olla suhteellisen rauhassa omalla maalillaan. Reipas sai vielä lisähöyryä hyökkäyspeliinsä, kun Reipas siirtyi kolmen miehen puolustuslinjaan ja hyökkäykseen saatiin lisämiehitystä. Tämän muutoksen jälkeen Reipas vyörytti entistä kovemmin hyökkäyksiä OTP:n maalille ja OTP:n peli muuttui täysin puolustustaisteluksi. Jälleen kerran Reippaan tehoton viimeistely koitui kohtaloksi ja tehtyjen maalien sarakkeeseen ei saatu lisää täytettä. Tuntuu, että tällä hetkellä pallo ei edes tuurilla pompi Reippaalaisille maaliedushässäköissä, mitä tässäkin pelissä oli muutamaan otteeseen OTP:n maalilla. OTP sai pari hyvää maalintekotilannetta toisen puoliajan kuluessa, kun Reipas prässäsi pienellä riskilläkin korkealta. Mutta jälleen kerran Mikko jatkoi vakuuttavia otteitaan maalilla. Kun tuomarin pilli viehlsi pelin päättyneeksi kentällä oli kaksi kaikkensa antanutta joukkuetta. Peli oli kaikinpuolin hyvää ja rehtiä jalkapalloa molemmilta ja aiempien pelien perusteella OTP oli selvästi organisoiduin ja pelaavin joukkue tähän mennessä. Tappiosta huolimatta Reipasleirissä voidaan olla tyytyväisiä peli-ilmeeseen ja kun viimeistään sarjatauolla hiotaan vielä viimeistely kuntoon niin loputon voittoputki alkaa syyskierroksella.

  Lauantaina käväistään vielä Kajaanissa mutka, jossa odottaa myös kova haaste, sarjakärki Spartak. Sen jälkeen odottaa vielä kovempi haaste, nimittäin saunailta ja sarjatauko.

  -Janne