• HauPa 2 – OuRe 1-0 (0-0)

  by  • June 4, 2014 • Divari, Otteluraportit

  Tehotonta viimeistelyä

  HauPa 2 - OuRe 1-0 (0-0) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  1-0	 48'  Kusmin Niko, rp

  Reipas kohtasi sarjan viimeisenä majailevan Haukiputaan Pallon kakkosjoukkueen viime hetkillä Virpiniemen tekonurmelle siirretyssä tiistai-illan mittelössä. HauPa2 vei kolme sarjapistettä mennessään kahden köykäisesti tuomitun rangaistuspotkun seurauksena, joista toinen upposi Mikon taakse.

  Peli alkoi todella löysätempoisesti, liekkö kuumuus ollut osana tähän. Mitä pidemmälle ensimmäisellä puoliajalla edettiin sitä enemmän Reipas alkoi viedä peliä. Harjoituksissa jauhetut hyökkäyskuviot alkoivat toimia ja palloja saatiin pelattua molempiin laitoihin, josta päästiin keskittämään maalille. Ainoastaan viimeistely jäi uupumaan. Ensimmäisellä puoliskolla varsinkin vasemmalla laidalla kirmannut Tuukka oli oivalla pelipäällä ja vasenta laitaa pitkin saatiin parhaat tilanteet. Kerran Tuukka pääsi HauPan maalivahdin kanssa nokikkain hyvän haaston seurauksena, mutta pienestä kulmasta lähtenyt veto osui sivuverkkoon. Pallo saatiin kerran myös ylärimaan kun Artsi antoi vaparin kolmestakympistä ja Jarkko pääsi jatkamaan pallon maalia kohti. Tilannetta seuranneesta maaliedushässäkästä HauPa pakit selvisivät voittajina ja pääsivät purkamaan pallon väljemmille vesille. Ensimmäisellä puoliskolla Reippaalta jätettiin viheltämättä myös päivänselvä pilkku, kun pallo osui HauPa pakkia käteen.

  Osuiko käteen?

  HauPalla ei juurikaan ollut vaarallisia tilanteita omassa hyökkäyspelissään ensimmäisellä puoliskolla, vaikka he saivat aika rauhassa pidettyä ja pyöritettyä palloa keskikentällä. Tässä olikin Reippaan selvä puute ensimmäisellä puoliskolla. Keskikentälle jäi aivan liian iso aukko, jossa HauPa sai pelattua vapaasti. Tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

  Toinen puoliaika alkoi Reippaan kannalta murheellisesti. HauPa pääsi hyökkäämään vasenta laitaa pitkin, josta hyökkäjä leikkasi kohti rankkarialuetta. Tepe tuli topparin paikalta vastaan peittämään tilannetta ja HauPa hyökkääjä monen mutkan kautta kompuroi omiin ja Tepen jalkoihin ja kaatui rankkarialueen rajalle. Tuomarin mielestä tilanne oli selvä rike rankkarialueella ja pallo vietiin pilkulle. Tästä voidaan olla montaa mieltä, nimenomaan siitä että oliko tilanne edes rike. Jos oli rike niin se tapahtui alueen ulkopuolella. Mutta eipä tuomio tästä miksikään muuttunut. Niko Kusmin asettui vetämään pilkkua ja tarkka sijoitus vasempaan alakulmaan jätti Mikon vaille mahdollisuuksia, vaikka hän oli hyvin mukana. Tämän jälkeen peli kääntyi taas Reippaalle, mutta edelleen tehoton viimeistely ja hätäily hyökkäyskolmanneksella osoittautui ongelmaksi. Liian usein yritettiin pelata pitkää palloa kärkeen tai hakea vapauttavaa läpisyöttöä. Nämä pysähtyivät järkeään HauPan hyvin pelanneeseen puolustuslinjaan. Jonathanilla oli oiva paikka tehdä avausmaalinsa Reippaan nutussa, kun kerrankin hyvän syöttöpelin ansiosta hän pääsi vetämään oikealta laidalta vapaasti, mutta veto meni hieman takatolpan ohi. Myös Krissillä oli muutamia hyviä paikkoja tehdä oma kauden avausmaalinsa. Pari kertaa hän pääsi puskemaan kymmenestä metristä, mutta yritykset suuntautuivat kohti parkkipaikkaa. Kerran Kriss oli myös nokikkain maalivahdin kanssa, mutta maalivahti veti pidemmän korren tällä kertaa. Viitisen minuuttia ennen pelin loppua HauPa sai illan toisen rankkarinsa. HauPa sai vapaapotkun ja sen aikana allekirjoittanut piti HauPa hyökkääjää hieman vyötäisiltä kiinni. Tuomari näki, vastoin kaikkia odotuksia, rikkeen tässä ja pallo vietiin toistamiseen pilkulle ja allekirjoittaneelle varoitus kaupanpäälle. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että tilanteessa oli kyllä pieni rike, mutta jos nämä aina vihellettäisiin niin jokaisessa pelissä nähtäisiin kymmenkunta rangaistuspotkua. Onneksi Mikko koppasi hienosti toisen rankkarin ja piti Reippaan haaveet tasapelistä yllä. Aika kuitenkin loppui kesken ja HauPa saalisti kauden ensimmäisen voittonsa Reippaan kustannuksella.

  Pelistä on sanottava sen verran, että tilanteita saadaan edelleen luotua liukuhihnalta, mutta viimeistelyyn pitää saada tarkkuutta. Neljä maalia viiteen peliin näillä maalintekopaikoilla on liian vähän. Sarja näyttää olevan tällä kaudella erittäin tasainen ja vähämaalinen, joten paikoista on vain saatava maalit tehtyä.

  Ensi viikolla on Reippaan kevätkauden kaksi viimeistä peliä. Ensimmäinen koittaa OTP:tä vastaan keskiviikkona ja lauantaina suunnataan kohti Kajaania ja Spartakkia, jonka jälkeen saunotaan ja punotaan uusia juonia syyskaudelle.

  -Janne