• OuRe – FC PaKa 1-1 (0-1)

  by  • May 26, 2014 • Divari, Otteluraportit

  Harmittava tasapeli

  OuRe - FC PaKa 1-1 (0-1) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  0-1	 11'  Ville Karjalainen
  1-1   47'  Matias Itkonen

  Reippaan kauden ensimmäinen viikonloppupeli lupasi hyvää. Alla voittoputki, muutama päivä lepoa, aurinkoinen keli ja kauden ennätysyleisö. Pelaajia oli jälleen runsaasti paikalla molemmilla joukkueilla, joten kuuma kelikään ei haitannut.

  Peli alkoi melko hitaalla temmolla. PaKa laskeutui suosiolla puoleen kenttään ottamaan Reippaan hyökkäyksiä vastaan, joten palloa saatiin siirreltyä vapaasti alakerrassa ja keskikentällä. Heti ottelun alussa Reippaalle avautui hyvä maalintekotilanne, kun Matias pääsi rankkarialueen vasemmalta kulmalta vetämään kohti maalia. Veto meni kuitenkin muutaman sentin takatolpalta ohi ja peliä jatkettiin maalittomassa tilanteessa. Tämän jälkeen myös PaKa sai pelistä otetta lähinnä Reippaan oman hölmöilyn takia. Peliä viheltäneet kaksi erotuomaria eivät nähneet kaikkia tilanteita ja tämä tuntui vaikuttavan enemmän Reippaan pelaajiin. Mitä pidemmälle puoliaika eteni, sitä enemmän Reippaiden suut alkoivat käydä, niin tuomariston kuin omien pelaajien suuntaan. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella puoliaika meni täysin suunsoittoon ja tästä seurasi jatkuvaa rikkomista ja PaKan erikoistilanteita. Avausmaali tuli juuri tällaisen tilanteen jälkeen, rike parissakympissä ja vapaapotku Kuusamolaisille. Hyvä keskitys maalille, johon Reipas ei päässyt väliin ja Ville Karjalainen pääsi tuikkaamaan vitosen viivalta pallon ohi voimattoman Mikon. Edes takaiskumaali ei katkaissut Reippaan mussutusta vaan sama homma jatkui. Peli oli tästä johtuen täysin sekaisin ensimmäisellä puoliskolla, vaikka pelillisesti ei hätää ollut missään vaiheessa. Lisäksi pelissä mentiin liikaa PaKan seisoskelevaan pelityyliin mukaan ja omaa peliä ei saatu riittävän nopeasti käyntiin. Artsin sanoin, jos jalkapallossa olisi aikalisiä, nyt se olisi kannattanut ottaa.

  Puoliaika meni Reippaalla pelaajiston rauhoitteluun. Muutosta olisi tultava myös siihen, että saadaan pallo nopeammin ylöspäin, koska PaKa laskeutui todella alas pallonmenetysten jälkeen. Tämä osaltaan vaikeutti Reippaan hyökkäyskuvioita.

  Toinen puoliaika alkoi jälleen odotetusti Reippaan hallinnassa. Kuparinen saatiin rikottua vain parin minuutin pelin jälkeen. Jukka heitti puolestakentästä kukkupallon kohti hyökkäysaluetta, jossa Matias odotteli yksinään. Matias sai pallon hienosti haltuun ja hassutti muutaman pakin ja karkasi läpiajoon. Läpiajo päättyi hallittuun viimeistelyyn maalivahdin jalkojen välistä ja Reipas tuli tasoihin. Puoliaika jatkui Reippaan hallinassa ja myös suut saatiin pidettyä kiinni, joten pystyttiin keskittymään pelaamiseen. Toiselle puoliajalle myös Reippaan pelaajavalmentaja Vellu tuli peliin mukaan loukkaantumisen jälkeen. Vellu osoittikin alusta asti hirmuisia pelihaluja ja Reippaan hyökkäyspeli sai uutta otetta pelaajavalmentajan väkevän pelaamisen ansiosta. Maalintekotilanteita saatiin jälleen luotua monipuolisilla variaatioilla, keskityksiä sateli molemmilta laidoilta ja myös pelaamalla päästiin kuudentoista rajalle hyviin vetopaikkoihin. Harmillisesti suurin osa yrityksistä päätyi päätyverkkoihin tai maalivahdin ulottuville. Lunta tuli tupaan myös loukkantumisen muodossa kun Vellu reväytti reitensä uudelleen ja joutui jättämään pelin kesken. Reipas onnistui runnomaan pallon kertaalleen pelin lopussa PaKan maaliin, mutta Sarkkisen Mikon harmiksi tuomarin pilli vihelsi vapaapotkun PaKan hyväksi. Toisella puoliajalla PaKalla ei ollut muutamaa vaarallisesta paikasta saatua vapaapotkua lukuunottamatta juurikaan tilanteita ja myöskään Reipas ei onnistunut maalinteossa, joten pisteet tasattiin numeroin 1-1.

  Pelillisesti Reippaan toinen puoliaika oli hyvää, mutta viimeistelyyn pitäisi saada vielä tarkkuutta. Vaikka tilanteita saadaan aikaan, silti ei olla tällä kaudella tehty kuin neljä maalia vastustajien verkkoon. Nyt on reilu viikko aikaa harjoitella maalintekoa, jotta ollaan valmiina kesäkuun alussa odottavaa Haukiputaan vierailua varten.

  -Janne