• FC Nets – OuRe 0-2 (0-0)

  by  • May 21, 2014 • Divari, Otteluraportit

  Historiallinen voitto klassikosta

  FC Nets - OuRe 0-2 (0-0) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  0-1	 48'  Arto Karjalainen
  0-2   80'  Arto Karjalainen, rp

  Tiistaina Heinapään tekonurmella pelattiin jälleen kerran, vuoden tauon jälkeen, Nelosen odotettu klassikko FC Netsin ja Reippaan välillä. Molemmilla oli otteluun samankaltaiset lähtökohdat kun aiemmista peleistä saaliina oli voitto ja tappio. Reippaalle tuntui satelevan ennen peliä huonoja uutisia kun useita pelaajia jäi pois vatsatautien ja loukkaantumisten vuoksi. Onneksi tällä kaudella rinkiä on saatu laajennettua, joten peliin saatiin puolenkymmentä vaihtomiestä mukaan.

  Ensimmäinen puoliaika alkoi melko tunnustelevasti molempien joukkueiden totutellessa jälleen kerran olosuhteisiin. Mitä pidemmälle puoliaika eteni sitä enemmän Reipas otti pelistä vetovastuuta. Palloa saatiin pelattua mieheltä toiselle ja muutamia hyviä maalintekotilanteita saatiin aikaan. Tällä kertaa vedot olivat kuitenkin heikkoja ja Netsin maalivahti koppasi ne helposti. Netsin parhaat tilanteet tulivat kulmapotkuista, mikä ei ollut yllättävää kenellekkään. Aiemmissa kohtaamisissa juuri erikoistilanteet ovat olleet ne missä Reipas on jäänyt täysin jalkoihin Netsiä vastaan. Tällä kertaa onnikin oli Reippaan puolella ja yhtä kulman jälkeistä maaliedushässäkkää lukuunottamatta Netsillä ei ollut juuri paikkoja ensimmäisellä puoliskolla. Myöskään Reipas ei onnistunut hyödyntämään muutamia tilanteitaan ja tauolle mentiin tasatilanteessa.

  Toiselle puoliajalle Reipas lähti pelaamaan hienoista vastatuulta vastaan, joten odotettavissa oli että myös Nets alkaa viljelemään enemmän pystypalloja hyökkäykseen. Näin myös tapahtui, mutta suurin osa yrityksistä jäi Reippaan puolustuslinjaan tai valui Mikolle asti. Puoliaikaa oli ehditty pelata vain muutama minuutti kun Reipas sai kulman vasemmalta puolelta. Väse antoi tarkan keskityksen etutolpalle, josta Artsi pääsi liipaisemaan pallon verkkoon ja Reipas johtoon yllättäen erikoistilanteesta. Maalin jälkeen Reippaan peli hieman hajosi ja Netsillä oli oma etsikkoaikansa. Nets tuli vahvasti nopeilla palloilla kärkeen, jotka alkoivat pikkuhiljaa myös löytää perille. Reipas joutuikin rikkomaan muutaman kerran omalla puolustusalueella ja Nets sai vapaapotkuja paristakympistä. Vapaapotkut eivät kuitenkaan löytäneet tietään vekkoon, vaikka muutaman kerran Nets hyökkääjät olivat päästä keskityksiin väliin. Netsille avautui paras paikka kun Reippaan puolustuslinja sekoili ja Nets hyökkääjä pääsi suht vapaasti vetämään rankkarialueen oikelta laidalta. Veto kuitenkin meni puolisen metriä takatolpan ohi ja Reipas piti maalinsa puhtaana. Parinkymmenen minuutin heikon esityksen jälkeen Reipas sai jälleen pelinsä kuosiin ja oma peli alkoi toimia. Tämä myös tuotti tulosta kun kymmenen minuuttia ennen loppua hyvän hyökkäyksen jälkeen Reipas sai rankkarialueen vasemmalta laidalta vapaapotkun. Artsi ampui todella hyvän kierteisen vapaapotkun takayläkulmaa kohti. Nets maalivahti sai hieman kättään väliin, mutta pallo olisi painunut verkkoon jos Nets pakki ei olisi astunut maalivahdin saappaisiin ja torjunut vetoa kädellään. Tuomio oli selvä, suora punainen ja pallo pilkulle. Artsi ampui rankkarin varmasti maalivahdin kainalosta sisään ja Reippaan historiallinen voitto Netsistä oli entistä lähempänä. Ottelun lopussa Netsillä oli vielä yksi vaarallinen kulmapotku, jonka Mikko torjui kuitenkin hienosti takatolpalta. Lisämaaleja ottelussa ei nähty ja Reipas otti monen monen vuoden jälkeen ensimmäisen voittonsa Netsistä jalkapallon puolella.

  Ottelu oli kokonaisuudessaan Reippaan hallinnassa ja voitto oli ansaittu. Hienoa oli, että oma maali saatiin jälleen pidettyä puhtaana ja erityisesti se, että Netsiä vastaan onnistuttiin iskemään nimenomaan heidän omilla vahvuuksilla eli erikoistilanteista. Tästä on todella hyvä jatkaa kautta ja Reippaan seuraava peli odottaakin jo lauantaina kun Kuusamon Pallokarhut saapuvat vierailulle.

  -Janne