• OuRe – JuNsU 1-0 (0-0)

  by  • May 14, 2014 • Divari, Otteluraportit

  Sarjanousijoiden välisestä taistosta voitto

  Oulun Reipas - JuNsU 1-0 (0-0) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  1-0	 81'  Mika Väisänen

  Raatissa pelattiin tiistai-iltana viime kauden sarjanousijoiden välinen tiukka taisto, joka päättyi Reippaan voittoon 1-0. Jälleen kerran Oulun arvaamattomat tuuliolosuhteet tekivät pelistä haasteellisen molemmille joukkueille. Tällä kertaa Reipas sai hyökätä ensimmäisen puoliajan myötätuuleen, toisin kuin KTU pelissä. Molemmat joukkueet olivat saaneet myös mukavasti pelaajia mukaan, Reipas muutaman enemmän.

  Ensimmäinen puoliaika alkoi Reippaan hallinnassa osittain myötätuulen ansiosta, mutta enemmän hyvästä syöttöpelistä johtuen. Tilanteita saatiin luotua hyvin harjoitelluilla kuvioilla ja heti alusta lähtien JuNsUn maalivahti joutui töihin. Ensimmäisen puoliajan paras paikka siunaantui Krissille, joka pääsi läpisyötön jälkeen vastakkain maalivahdin kanssa. Tällä kertaa JuNsUn maalivahti sai oikeaa alakulmaa kohti lähteneeseen sijoitukseen kätensä väliin ja puolustus hoiti loput. JuNsU pyrki hyökkäämään nopeilla vastahyökkäyksillä, mutta ne harvat vedot jotka pääsivät Mikolle asti oli helposti torjuttavissa. Puoliajan loppupuoliskolla Reipas vaihtoi useamman tuoreen jalkaparin kentälle ja jostain syystä liike loppui hetkeksi ja peli meni roiskimiseksi, vaikka keskikentällä oli todella paljon aikaa ja tilaa pelata rauhassa. Hyvistä tilanteista huolimatta tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

  Tauolla pyrittiin taas kerran painottamaan sitä, että pelataan rauhassa maata pitkin, koska aikaa ja tilaa siihen on. Ja pistetään pallo paikoista maaliin, muuten peli oli täysin Reippaan hallinnassa.

  Toinen puoliaika alkoi JuNsUn vahvalla otteella. Vastatuuli teki Reippaan pelistä aivan erilaista kuin ensimmäisellä puoliajalla. Toisen puoliajan ensimmäinen vartti mentiin JuNsUn komennossa, mutta todellisia maalipaikkoja he eivät saaneet luotua. Heidän hyökkäyspelinsä tyrehtyi viimeistään kuudentoista rajalle ja Mikolla ei ollut edelleenkään muutamaa torjuntaa lukuunottamatta tekemistä maalilla. Puoliajan edetessä myös Reippaan peli alkoi jälleen näyttää oikealta ja muutamia hyviä tilanteita saatiin aikaan. Lopullisesti kuparisen rikkoi Väse, joka pääsi kymmenen minuuttia ennen loppua sijoittamaan pallon oikeaan alakulmaan vitosen viivalta. Tilannetta edelsi harjoiteltu kuvio vasemmalla laidalla. Tuukka sai pallon haltuun vasemmalla laidalla ja lähetti Krissin laitaa pitkin kohti päätyviivaa. Kriss sai aikaan millintarkan keskityksen juuri oikeaan paikkaan, ja Väse pääsi viimeistelemään Reippaan kauden ensimmäisen maalin. Pelin lopussa JuNsU sai vielä muutaman kulman ja vapaapotkun, mutta vaarallisia tilanteita niistä ei kuitenkaan syntynyt. Krissillä oli vielä ottelun lopussa maukas paikka tehdä oma avausmaalinsa kun hän pääsi vasemmalta murtautumaan rankkarialueelle. Ainostaan JuNsU-pakin uhkarohkea, mutta puhdas liuku takaapäin palloon esti maalin. Lisämaaleja ottelussa ei nähty ja näin Reipas avasi sarjassa niin maali- kuin pistetilinsä.

  Pelissä oli todella hyvää se, että palloa saatiin liikuteltua mieheltä toiselle maata pitkin ja maalitilanteita saadaan luotua myös hitailla hyökkäyksillä.

  Ensi viikon tiistaina sarjassa on vuoden tauon jälkeen jälleen Nelosen klassikko, kun FC Nets isännöi Reipasta Heinäpään tekonurmella klo 19 alkaen.

  -Janne