• OuRe – KTU 0-2 (0-2)

  by  • April 30, 2014 • Divari, Otteluraportit

  Sarja-avauksesta tiukka tappio

  Tiistai-iltana tuulisessa Heinäpään kelissä pelattiin Reippaan osalta kauden ensimmäinen sarjapeli. Vastassa oli harjoituspelikaudelta tuttu vastustaja KTU, joka oli 2-0 numeroin parempi. Reipas sai peliin ennätysmäisen osanoton, mutta tämäkään ei tuonut kaivattua avausvoittoa.

  Ensimmäinen puoliaika alkoi tunnustelevissa merkeissä molempien joukkueiden totutellessa olosuhteisiin. KTU laski prässinsä puolikenttään ja Reipas pääsi rauhassa pyörittämään peliä alakerrassa. Reipas sai muutamia hyviä tilanteita luotua, mutta muuten peli oli hermostunutta ja ei maltettu pelata rauhassa maata pitkin. Pelinrakentelua haittasi kovaan vastatuuleen ja -aurinkoon pelaaminen, jolloin olisi ollut tärkeää pitää pallo maassa. Mutta liian usein tyydyttiin pitkiin palloihin kärkeen. KTU taasen pyrki pelaamaan nopeita hyökkäyksiä ja viljeli pitkiä palloja kärkeen, mutta myötätuulen johdosta useimmat yritykset valuivat joko Mikon syliin tai päätyrajasta yli.

  IMG_3036

  KTU hyökkää

  KTU pääsi kuitenkin iskemään puolen tunnin kohdalla kaksi maalia parin minuutin sisään. Ensimmäinen tuli paristakympistä lähteneestä vapaapotkusta, joka painui pompun ja Mikon käsien kautta suoraan maaliin. Tilanteessa KTU hyökkääjä teki hyvän juoksun pallon edestä, joka hämäsi kaikkia sen verran että mitään ei ollut tehtävissä. Toinen maali tuli sekin erikoistilanteesta. KTU pelasi kulman lyhyenä ja pääsi vetämään rangaistusalueen kulmalta. Tähän Reipas puolustus pääsi vielä väliin, mutta huonon purun seurauksena pallo ajatui KTU hyökkääjäälle, joka pääsi ampumaan pallon vapaasti maaliin viidesta metristä. Tauolle mentiin näissä lukemissa.

  Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin ikävä välikohtaus kun Väse ja KTU peluri törmäsivät keskenään pahannäköisesti. KTU pelaajan olkapään osuessa Väseä päähän, Väse retkahti kentälle ja joutui jättämään pelin kesken. Toivotaan pikaista paranemista ja sitä ettei nyt mitenkään pahemmin käynyt ja että mies on iskussa seuraavissa peleissä!

  Toinen puoliaika oli sitten suureksi osaksi Reippaan hallintaa. KTU sai muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen, mutta ne tyrehtyivät kuitenkin ennen kunnon vetopaikkoja. Reipas sai omaan peliin enemmän järkeä ja tilanteita saatiin luotua liukuhihnalta. Liian usein vedot kuitenkin menivät yli tai ohi tai pysähtyivät KTU puolustukseen. Myös ankara erikoistilanneharjoittelu oli tuottanut tulosta ja myös kulmista saatiin joka kerta luotua hyvä maalintekotilanne. Mutta pelin hallinnasta ja useista hyvistä tilanteista huolimatta maalitili jäi vielä Reippaan osalta avaamatta ja KTU vei sarjapisteet mennessään.

  Peli oli kauttaaltaan hyvä, vaikka tappio tulikin. Tilanteita saadaan luotua ja palloa pidettyä rauhassa vaikka olikin liikkuva ja hyvä porukka vastassa. Kun vielä saadaan sihti kohdilleen ja terävyyttä ratkaisuihin niin pisteitäkin alkaa ropisemaan.

  Reippaan seuraava koitos on tiistaina 13.5. klo 19.00 Raatin tekonurmella toista viime kauden nousijajoukkuetta JunSua vastaan.

  -Janne