• OuRe – FC Nets 5-3 (1-1)

  by  • November 30, 2013 • Futsal, Otteluraportit

  Maukas voitto rakkaasta vastustajasta

  Aika	Tilanne	Maalintekijä	   Syöttäjä
  03:33  0-1   Ollikainen Riku   Malin Lasse
  08:45  1-1   Kiongo Kriss     Meshau Sotir
  21:45  1-2   Malin Mikko     Ollikainen
  23:26  2-2   Karhu Veli-Matti   Meshau Sotir
  30:22  2-3   Ollikainen
  31:34  3-3   Hyttinen Asko    Meshau Sotir
  32:03  4-3   Kiongo Kriss     Itkonen Miikka
  32:58  5-3   Kiongo Kriss     Karhu Veli-Matti
  
  Varoitukset: 
  Jouni Rytkönen  suora punainen

  Reipas onnistui vihdoinkin kukistamaan FC Netsin. Viime vuosina numerot ovat olleet järjestään toisinpäin, mutta tämän päivän esityksen perusteella oikea joukkue voitti. Reippaan maalintekijoinä kunnostautuivat Asko, Vellu ja Kriss hattutempullaan.

  Reipas sai lauantaiaamun peliin NalliSporttiin 8+1 Reipasta peluria, mukaanlukien Jesse Mikkolan, Reippaan uuden värväyksen maalinsuulle. FC Nets taisi saada samanvahvuisen miehistön kasaan, joten siinä suhteessa pelimerkit olivat tasan. Pelistä oli odotettavissa Reippaalle vaikea, koska Nets nyt vaan on ollut viime vuosina Reippaalle vaikea vastustaja syystä tai toisesta. Itse peli alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmilla oli omat paikkansa avata maalitilit. Ensimmäisen maalin pääsi kuitenkin tekemään Nets hieman varkain. Reippaalle sattui keskialueella pallonmenetys ja Nets pääsi nopeasti vastaan. Syöttö Ollikaiselle, joka pamautti kovan vedon ohi voimattoman Jessen. Reippaan peli ei mennyt tästä kuitenkaan sekaisin vaan pelin hallinta siirtyi pikkuhiljaa Reippaalle. Ensimmäistä puoliaikaa oli takana vajaa yhdeksän minuuttia ja Reipas pääsi vuorostaan nopeaan hyökkäykseen. Bushi nousi oikeaa laitaa pitkin ja loistava syöttö tavoitti Krissin takatolpalta, jolla oli helppo työ viimeistellä tyhjään maaliin. Loppupuoliaika oli tasaista pelailua ja parhaat tilanteet tulivat Reippaalle, joskaan pallo ei osunut maaliin tai Netsin maalivahti pääsi tielle.

  MoM Krissin tyylipuhdas kärkkäri

  MoM Krissin tyylipuhdas kärkkäri

  Nets taasen sai tilanteensa luotua pitkillä avauksilla tai nopeilla hyökkäyksillä Reippaan pallonmenetyksen jälkeen. Ensimmäinen puoliaika loppui tasatilanteeseen.

  Tauolla ei ollut tarvetta muuttaa oikein mitään pelisysteemissä. Ainoa parannuksen kohde oli pallottomien miesten liikkuminen, jotta saadaan tilaa ja syöttösuuntia luotua hyökkäyspäähän.

  Toinen puoliaika alkoi jälleen murheellisesti Reippaan kannalta. Nets pääsi myllyttämään pitkän aikaa Reippaan maalin edessä ja kun kukaan ei saanut tilannetta purettua niin pallo löysi tiensä Malinille, joka siirsi pallon takatolpalta tyhjiin. Tilanne saatiin onneksi kuitattua pari minuuttia tästä. Vellu nousi alimpana miehenä hyökkäysalueelle ja taisteli 50-50 pallon Nets pelurin kanssa itselleen, jonka jälkeen tarkka veto takayläkulmaan ja peli jälleen tasoihin. Tämän jälkeen taas ote siirtyi Reippaalle ja tuntui, että tätä peliä ei voida hävitä. Ja jälleen kun reilu puolet toisesta puoliajasta oli pelattu Nets iski. Pallonmenetys keskialueella ja Ollikainen pääsi nopeasti kohti Reippaan maalia, pieni siirto pakin ohi ja tarkka veto taka-alakulmaan. Jälleen Nets johtoon. Mutta Reipas tuli taas nopeasti tasoihin. Vapaapotku oikealta laidalta, Bushi siirsi pallon Askolle joka täräytti pallon maaliin. Peli näytti noudattavan samaa kaavaa, Nets johtoon Reipas tasoittaa. Ainoa arvoitus oli se, että loppuuko Reippaalta aika kesken ja tekeekö Nets jälleen saman tempun kuin niin monta kertaa aiemmin, voittaa vaikka pelin pitäisi olla Reippaan käsissä. Pian tasoituksen jälkeen Netsille aukesi jälleen loistopaikka mennä johtoon, mutta ohjaus takatolpalta meni hiuksenhienosti ohi. Jossain näillä paikkeilla Jone otti suunsoitosta suoran punaisen. Tilanteesta on kaikilla erinäkemys, mutta tuomio oli kuitenkin selvä eikä siihen voi enää vaikuttaa. Nämä taisivat olla ottelun käännekohtia, koska seuraavan minuutin aikana Kriss teki ratkaisevat kaksi osumaa Reippaan hyväksi. Molemmat maalit olivat hyvin Krissmäisiä, hyvä syöttö Krissille, joka nopeudellaan karkasi maalintekoon. Ensimmäiseen syötön antoi Miikka ja toiseen Vellu. Peli päättyi näihin numeroihin ja lopussa Reippaalla ei oikeastaan ollut mitään hätää puolustuspelin suhteen.

  FC Nets yrittää

  FC Nets yrittää

  Nets ei keksinyt lääkettä Reippaan hyvään puolustuspeliin, ja pelitapahtumiin nähden oikea joukkue vei kolme sarjapistettä mennessään.

  Vaikka pelissä päästettiin kolme maalia niin Reippaan puolustuspeli oli hyvää, niinkuin on on ollut kaikissa peleissä. Koko joukkue jaksaa tulla pallonmenetyksen jälkeen tulla puolustamaan ja vedot peitetään hyvin. Pallottomaan liikkumiseen vain enemmän huomiota niin saadaan enemmän tilanteita luotua myös hitailla hyökkäyksillä. Seuraava koitos on parin viikon päästä kun vastaan saapuu AS Moon 2.

  -Janne-