• OuRe – FC OPA MetroStars 2-3 (1-1)

  by  • November 9, 2013 • Futsal, Otteluraportit

  Tasaisesta pelistä harmittava tappio

  Aika	Tilanne	Maalintekijä	   Syöttäjä
  09:55	1-0	Jukka Oikarinen	   Mikko Mäkäräinen
  15:33	1-1 	-          - 
  22:10	2-1	Mika Väisänen    Sotir Meshau	   
  26:11	2-2	-          -
  35:32	2-3	-          -

  Reippaan Futsal kausi sai jatkoa lauantai-iltana Kempeleessä FC OPA MetroStarsia vastaan. Ottelu oli tasaista menoa alusta loppuun. OPA onnistui lopulta hyödyntämään omat paikkansa Reipasta paremmin ja vei pisteet mukanaan maalein 3-2. Reippaan maalintekijöinä kunnostautuivat Jukka Oikarinen ja Mika Väisänen.

  Reipas sai paikalle 8+1 pelaajaa, kun taas OPA sai muutaman pelurin enemmän. Peli alkoi tasaisissa merkeissä ja kummallekaan ei siunaantunut huippupaikkoja avata maalihanoja. Molemmat joukkueet olivat pelin alusta asti ottaneet tavoitteekseen hyvän puolustuspelin ja tämä näkyi varsin selvästi. Pallon menetyksen jälkeen molemmat joukkueet palautuivat nopeasti omalle puoliskolle tiiviiseen puolustusryhmitykseen. Tämän vuoksi parhaimmat tilanteet tulivat pallonmenetyksistä ja nopeista hyökkäyksistä. Reipas pääsi tekemään pelin ensimmäisen maalin kun vakuuttavasti Reippaan maalilla esiintynyt Mikko näki Jukan vapaana hyökkäysalueella. Hyvä ja tarkka heitto Jukalle, joka otti pallon haltuun ja veti kovan pommin takayläkulmaan. Muutama minuutti tästä Reippaalle tuli lisähaastetta peliin kun Markus joutui jättämään pelin kesken loukkaantumisen vuoksi. Vaihtojen pyörittämistä jouduttiin muuttamaan ja osittain senkin takia OPA pääsi tasoittamaan. Reippaan peli oli puolustusalueella hieman sekavaa ja OPA peluri pääsi tuikkaamaan pallon maaliin reboundista. Tämän jälkeen Reipas sai vielä muutaman maukkaan paikan mennä johtoon, mutta ei osunut tällä kertaa. Tauolle mentiin oikeutetuissa tasalukemissa.

  Tauolla peluutukseen ei varsinaisesti tehty muutoksia. Mutta painotettiin sitä, että nopeita ratkaisuja hyökkäyksiin lähdöissä pitää kokeilla, koska OPA ei prässännyt juuri ollenkaan vaan he valuivat suosiolla puoleen kenttään pallon menetyksen jälkeen. Tämä vaikeuttaa maalitilanteiden rakentelua hitaissa hyökkäyksissä.

  Toinen puoliaika alkoi samoin miten edellinen loppui. Tarkkaa puolustuspeliä ja molempiin päihin vedot lähtivät liian kaukaa, jotka kummankin joukkueen hyvin pelanneet maalivahdit koppasivat helposti. Reipas pääsi pelissä jälleen kerran johtoon kun Bushi nousi vasenta laitaa pitkin ja antoi tarkan syötön takatolpalle Väselle, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Mutta mitä pidemmälle peli meni sitä painavemmiksi Reipaspelureiden jalat kävivät ja virheitä alkoi tulla. Myös itse peli alkoi mennä rumemmaksi, koska tuomarit antoivat jatkuvasti pikkurikkeiden mennä läpi. Tämä johti siihen, että pikkuhiljaa rikkeet lisääntyvät ja menevät pahemmiksi. Onneksi loukkaantumisilta sun muilta vakavemmilta vältyttiin vaikka muutama keltainen kortti pelissä vilahtikin. Rikkeisiin ajoissa puuttumiseen molemmat joukkueet toivoivat tuomareilta parannusta. OPAn viimeiset kaksi maalia tulivat juuri pallonmenetyksistä keskialueella. Molemmissa maaleissa OPA pääsi nopeasti vastahyökkäykseen ja onnistuivat käyttämään tilanteet hyödyksi. Ja kun Reipas ei omia paikkojaan käyttänyt hyödyksi niin voitto ja sitä myöten kolme sarjapistettä menivät OPA leiriin. Toki Reippaalle jäi jossiteltaavakin pelistä. Peliä oli jäljellä kymmenen sekuntia ja keskityspallo osui kahteen kertaan kahden OPA pelurin käteen heidän maalialueella. Tästä vapaapotku ja tulos olisi voinut olla toinen.. Mutta ei vihelletty, se siitä.

  Peli oli kaikin puolin tasaista ja hyvää Futsalia, joka olisi voinut päättyä kummalle tahansa. Tällä kertaa OPA oli vahvempi ja Reippaalle jää parannettavaa maalitilanteiden hyödyntämisessä. Seuraava mahdollisuus iskeä palloja maaliin tulee lauantaina 30.11. kun vastaan asettuu NalliSportin kentällä FC Nets.

  -Janne-