• OuJK – OuRe 4-6 (0-0)

  by  • October 20, 2013 • Futsal, Otteluraportit

  Futsal avauspelistä voitto

  Aika	Tilanne	Maalintekijä	   Syöttäjä
  xx:xx	1-0	-	       -
  25:22	1-1 	Markus Oikarinen   Veli-Matti Karhu 	   
  25:31	1-2	Jukka Oikarinen   Miikka Itkonen	   
  28:24	1-3	Asko Hyttinen    Markus Oikarinen
  xx:xx	2-3	-          -
  32:35	2-4   Sotir Meshau     Jukka Oikarinen
  xx:xx  3-4   -          -
  34:14  3-5   Oma maali      -
  35:54  3-6   Jukka Oikarinen   Sotir Meshau
  xx:xx  4-6	-          -

  Reipas avasi Futsal kauden sunnuntai-iltana Nallisportissa OuJK:ta vastaan. Voitto irtosi toisen puoliajan maali-iloittelun jälkeen numeroin 6-4.

  Peli alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmille siunaantui muutamia maukkaita paikkoja avata Futsal kauden maalitilit. Ensimmäisen puoliajan paras tilanne tuli OuJK:lle kun Reippaale sattui hyökkäyspäässä paha pallonmenetys ja OuJK pääsi kahdella yhtävastaan tilanteeseen. Pallo pelattiin parilla syötöllä takatolpalle vapaaseen paikkaan, mutta OuJK hyökkääjän ylimielinen kantapääviimeistely yritys meni ohi maalin. Myös Reipas sai muutamia paikkoja, mutta viimeistely ontui ja pallot viuhuivat joko ohi tai päin maalivahtia. Mitä pidemmälle puoliaika eteni sitä enemmän Reipas sai peliä hallintaan ja OuJK ei päässyt kovin monesti enää hyville maalintekopaikoille. Puoliaika päättyi kuitenkin maalittomana.

  Tauolla painotettiin sitä seikkaa, että OuJK:n prässätessä suht ylhäältä, pyritään pelaamaan pallo nopeasti keskihyökkäjäälle suojaukseen ja laidat nousevat nopeasti mukaan. Myös tarkkuutta viimeistelyyn jätkät.

  Toinen puoliaika alkoi taas Reippaan hienoisessa hallinnassa, mutta kuin varkain OuJK pääsi tekemään pelin ensimmäisen maalin. OuJK:n oikealta laidalta lähtenyt syöttö tavoitti hyökkäjän, joka oli päässyt hiipimään takatolpalle, ja hän viimeisteli hienolla kantapääkikalla ohi Mikon ja peli oli OuJK:lle 1-0. Tämän osuman jälkeen nähtiin peli ikävin tilanne kun Mikko loukkantui yhteentörmäystilanteessa OuJK hyökkääjän kanssa. Molemmat tavoittelivat palloa ja Mikko kaatui pahannäköisesti lyöden kasvonsa lattiaan. Peli oli poikki pitkään tilanteen seurauksena ja ensimmäiset arvoit Mikolle on, että hampaita ei mennyt poikki, mutta suussa oli iso vekki joka vaati päivystykseen lähtöä. Toivotaan ettei todellakaan pahemmin käynyt. Reipas joutui muuttamaan himean peluutustaan, Jone maaliin ja Oikarisen veljekset pyörittivät hyökkäyspäätä kahdestaan. Tilanteesta sisuuntuneena Reipas kuittasi pelin tasoihin kun Vellu syötti alhaalta läpi kentän Markukselle ja hyvässä iskussa oleva Markus viimeisteli tarkasti ohi hyvin pelanneen OuJK vahdin, peli tasan 1-1. Tästä ei mennyt kuin reilu kymmenen sekuntia ja Reipas siirty pelissä 2-1 johtoon. Miikka nousi oikeaa laitaa pitkin ja syötti vasemmalla vapaana olleelle Jukalle, joka pommitti pallon vastustamattomasti takakulmaan. Tästä muutama minuutti ja Reipas lisäsi johtoaan kun Markuksen syöttö tavoitti Askon, joka pääsi nousemaan vasemmalta kohti OuJK maalia. Ensimmäisen vedon OuJK maalivahti vielä torjui, mutta Asko seurasi tilanteen ja laittoi irtopallon maaliin. Seuraavan maalin pääsi tekemään OuJK. Pallo pelattiin OuJK:n keskihyökääjälle, joka tiputti alaspäin ja vastapalloon lähtenyt veto viuhui vastustamattomasti ohi Jonen. Sitten oli taas Reippaan maalintekovuoro. Jukka ja Bushi pallottelivat pitkän tovin OuJK maalin edessä ja tilanne näytti jo kuivuvan kasaan, mutta Bushi kuitenkin laukoi vihdoin pallon maaliin. Tästä tilanteesta voisi melken molemmille antaa myös pari syöttöpistettä. Seuraavan maalin teki OuJK hyvästä ja ilmeisesti harjoitellusta kulmakuviosta. Kulma pelattiin kovana maalin eteen, johon OuJK hyökkääjä oli päässyt irtautumaan häntä vartioineelta puolustajalta. Pallo jälleen kantapääkikalla maaliin. Kulmatilanteissa olisi Reippaallakin harjoiteltavaa, sillä niiden seurauksena ei monesti saada hyviä maalitilanteita aikaan. Viidenen maalin Reipas tekaisi rajapotkusta. Väse antoi oikealta laidalta rajapotkun, joka pomppi muutaman vastustajan jalan kautta ohi hölmistyneen OuJK moken. Osuma merkattiin omaksi maaliksi. Reippaan viimeisen maalin teki Jukka kovalla vedolla keskeltä kenttää olisiko ollut vapaapotkupisteen kohdilta. Syötön maaliin tarjoili Bushi. OuJK teki pelin viimeisen maalin nopealla hyökkäyksellä suoraan aloituksesta. Pallo pelattiin parilla hyvällä syötöllä vapaaseen tilaan josta OuJK hyökkääjä viimeisteli tarkalla ja kovalla vedolla maaliin. Lisäosumia pelissä ei nähty, joten Reipas otti ansaitusti pisteet kotiin.

  Pelistä yhteenvetona se, että Reippaan peli pyöri hienosti välillä. Ukot jaksoivat liikkua ja hakea vapaita syöttöpaikkoja. Joissain tilanteissa huomiota voisi kiinnittää myös siihen, että pyrittäisiin pitämään palloa hieman pidempään ja kierrätetään palloa. Aina ei tarvitse tehdä ratkaisua hyökkäyspäässä nopeasti. Myös puolustussuuntaan jaksettiin tehdä töitä. Hieman tarkkuutta viimeistelyyn ja vielä vähän tarkempaa puolustuspeliä, ettei helpoista pallonmenetyksistä johtuvia maaleja isketä Reippaan reppuun niin hyvä tulee. Seuraava koitos on kolmen viikon päästä kun vastaan asettuu FC OPA-Metrostars Kempeleessä.

  Asiavirheistä vastasi Janne