• OuRe – OuJK 6-0 (2-0)

  by  • September 15, 2013 • Divari, Otteluraportit

  Reipas voitto kauden viimeiseen peliin

  Oulun Reipas - OuJK 6-0 (2-0) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  1-0	 31'  Markus Oikarinen			
  2-0   38'	Markus Oikarinen
  3-0   54'  Markus Oikarinen
  4-0   57'  Mika Väisänen
  5-0   73'  Mika Väisänen
  6-0   74'  Mikko Mäkäräinen

  Lauantaina Rajakylässä iskivät vastakkain kaksi toisilleen tuttua vastustajaa monien viime kausien ajalta, OuRe ja OuJK. Kummallakaan ei ollut ottelussa ihmeempää panosta Reippaan jo varmistettua sarjanousun ja OuJK:n hukattua oma vireensä syyskierroksella. Reipas sai peliin 14 peluria, OuJKn vaihtopenkin ollessa enemmän täydempi.

  Peli alkoi Reippaan kannalta mollivoittoisesti, liekkö illan saunailta ollut jo mielessä. Oma peli ei lähtenyt ensimmäiseen varttiin ollenkaan käyntiin ja OuJK pystyi pitämään palloa Reippaan puolustusalueella pitkiä aikoja. OuJK ei kuitenkaan pienestä painostuksesta huolimatta pystynyt luomaan todellisia maalintekopaikkoja, vaan vedot lähtivät liian kaukaa ja näinollen Mikolla oli helpohko työ torjua maalille asti tulleet yritykset. OuJK painostuksen katkaisi yksi Reippaan onnistunut vastahyökkäys. Pallo pelattiin puolustusalueelta nopeasti vasempaan laitaan Vellulle, joka näki maalilla vapaana olleen Markuksen. Nappisyöttö suoraan Markuksen jalkaan ja hallittu ohjaus keskeltä sisään, 1-0 Reippaalle. Maalin jälkeen Reipas sai hieman paremmin otetta pelistä ja oma peli saatiin käyntiin. Muutama minuutti tästä ja Markus viimeisteli illan toisen maalinsa. Jälleen samankaltainen maali kuin edellinen. Vasemmalta sivustalta pelattu tarkka syöttö saavutti takatolpalla vapaana olleen Markuksen, jolla oli helppo työ viimeistellä Reippaan 2-0 johto. Tästä eteenpäin viimeiset minuutit olivat tasaista peliä ja samalla OuJK sai parhaan paikkansa avata maalitili. Reipaslaiset menettivät pallon hallinnan hyökkäysaluella ja OuJK pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. OuJK hyökkääjä haistoi tilanteen ja yritti roikottaa pallon yli Mikon reilusta paristakympistä, mutta pallo kolahti ylärimaan ja pomppasi siitä Mikon syliin. Tämä jäi ensimmäisen puoliajan viimeiseksi tilanteeksi.

  Puoliajalla ei mitään ihmeempiä taktisia muutoksia tehty ja painotettiin vain huolellista omaa peliä.

  Toinen puoliaika alkoi Reippaan hallinnassa ja OuJK ei juuri tilanteisiin päässyt. Toinen puoliaika ehti vanhentua vajaa kymmenen minuuttia kun Markus viimeisteli illan hattutemppunsa. Vasemmalta laidalta tullut hyökkäys päätyi OuJK puolustuksen roiskaisuun keskialueelle Markuksen jalkaan. OuJK maalivahdin ollessa pois maaliltaan edellisen tilanteen torjuntahommien jälkeen Markus pääsi kokeilemaan ratkaisuyritystä hieman kauempaa. Tarkka veto kohti oikeaa alakulmaa upposi sisään kun OuJK maalivahti ei ihan kerinnyt väliin. Reippaalle 3-0 ja Markukselle puhdas hattutemppu. Pari minuuttia tästä ja Mika Väisänen pääsi osallistumaan maalintekoon. Nyt allekirjoittanut ei muista millään miten Väsen ensimmäinen maali tuli, mutta hieno sen täytyi olla. Toisen maalinsa Väse teki Artsin hyvästä oikeasta laidasta heitetystä pystypallosta. Väse karkasi OuJK puolustukselta ja vastaan tullut maalivahti yritti tehdä parhaansa, mutta Väse pääsi laittamaan pallon moken oikealta puolelta ohi ja juoksi itse vasemmalta ohi. Pallo ajautui aika pieneen kulmaan, mutta taitavalla vedolla Väse sai pallon maaliin ja peli 5-0 Reippaalle. Tässä vaiheessa OuJK:llakin oli pari paikkaa ja yksi viheltämättä jäänyt pilkku. En ota kantaa siihen olisiko rangaistuspotku ollut aiheellinen vai ei, nyt meni näin. Illan viimeisen maalin Reipas teki puolestaan pilkulta. Pallo osui OuJK pakin käteen rankkarialueella ja Reippaan maalivahti Mikko pääsi kokeilemaan taitojaan rankkarissa. Pallo varmasti sisään ja loppulukemat Reippaalle 6-0. Tästä eteenpäin peli oli jälleen tasaista pelailua ja loppuvihellyksen odottamista.

  Pelissä Reipas onnistui käyttämään maalipaikkansa hyvällä prosentilla hyödykseen ja voitto oli ansaittu. Kausi loppui Reippaan nousujuhliin ja ansaittuun kärkipaikkaan sarjataulukossa. Tehdyt ja päästetyt maalit kertovat kaiken oleellisen Reippaan kaudesta. 54 tehtyä ja 9 päästettyä maalia kertovat, että Reipas onnistui tällä kaudella sekä hyökkäys- että puolustuspelissä. Tästä jatketaan kohti talven Futsalkautta ja salitreenejä. Kiitokset kaikille kaudesta ja nähdään ensi keväänä jälleen Nelosdivarin parissa!

  -Janne-