• Real Oulu – OuRe 0-10 (0-5)

  by  • September 6, 2013 • Divari, Otteluraportit

  Sarjavoitto varmistui

  Real Oulu - Oulun Reipas 0-10 (0-5) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  0-1	 11'  Tuukka Järvenpää			
  0-2   28'	Asko Hyttinen
  0-3   32'  Kriss Kiongo
  0-4   39'  Kriss Kiongo
  0-5   44'  Matti Möttönen
  0-6   59'  Kriss Kiongo
  0-7   62'  Miikka Itkonen
  0-8   66'  Markus Oikarinen
  0-9   70'  Markus Oikarinen
  0-10   84'  Tuukka Järvenpää

  Torstai-iltana Norssin kentällä pelattu Real Oulun Ja Oulun Reippaan välinen ottelu päättyi OuRen murskaaviin lukemiin. Samalla varmistui myös sarjan voitto. Ottelun lähtökohdat eivät olleet lähellekään niin selkeät kuin numeroiden valossa voisi olettaa. Reipas sai peliin haalittua 12 peluria, kun taas ottelupöytäkirjan mukaan Realilla olisi ollut jopa 20 pelaajaa mukana. No, totuus oli vähän erilainen. Reippaalla oli edelleen 12 pelaajaa, mutta Real Oulu joutui jopa aloittamaan ensimmäisen puoliajan yhden miehen vajaalla. Jossain vaiheessa ensimmäistä puoliaikaa Real sai vahvistuksen kentälle ja sai täyden ykstoistikon kentälle. Nämä lähtökohdat huomioonottaen pelistä oli odotettavissa hidastempoinen.

  Ensimmäinen puoliaika alkoi odotetusti Reippaan hallinnassa ja maalille palannut Jani sai olla suhteellisen rauhassa. Peli pyöri hienosti Realin puolustusaluella ja Reipas sai luotua muutamia maukkaita maalipaikkoja heti ottelun alusta alkaen. Ensimmäistä maaliakaan ei jouduttu odottamaan pitkään. Peliä oli pelattu kymmenisen minuuttia kun pallo pelattiin vasempaan laitaan vapaana olleelle Tuukalle, joka näki tilaisuuden tulleen ja laukoi pallon vastustamattomasti kaaripallona maalivahdin yli takakulmaan. Tämän maalin jälkeen peli tasoittui hieman Realin saatua täyskentällisen kasaan. Real saikin luotua pari vaarallista maalipaikkaa, mutta Jani kesti nämä hyökkäykset. Reippaan toinen maali tuli jälleen vasemmalta laidalta. Pallo pelattiin ylösnousseelle Askolle, joka pääsi vapaasti kokeilemaan vasemman jalan vetoaan hieman kuudentoista takaa. Pallo upposi vastustamattomasti takakulmaan. Kolmas maali oli Krissin taidonnäyte nopeudestaan ja vaikeista paikoista viimeistelystään. Pallo saatiin pelattua Krissille pystyyn ja hän jätti puolustajat taakseen. Maalivahti kuitenkin pääsi tulemaan hyvin vastaan ja Kriss ajautui vasemmalle päätyrajan tuntumaan. Tästä jollain ilveellä Kriss sai kuitenkin käännettyä vedon kohti tyhjää maalia, 3-0 Reippaalle ja peli näyttää jo ratkenneen. Neljäs maali tuli jälleen Krissin lapikkaasta. Arto pelasi pallon keskiympyrästä Tuomakselle oikeaan laitaan. Tube pääsi nousemaan vapaasti ja heitti millintarkan keskityksen maalille, jossa Kriss jalkoineen odotti ja ohjasi pallon keskeltä sisään. Viides maali tuli vasemmalta sivustalta päätyrajan tuntumasta lähteneestä vapaapotkusta. Pallo leijaili maalilla odottaneen väkijoukon yli oikealle puolelle, jossa Arto odotteli vapaana. Nätti tiputus suoraan ilmasta taaksepäin vapaana olleelle Matille, jolla oli helppo työ ohjata pallo maaliin. Pian tämän jälkeen ensimmäinen puoliaika vihellettiin pelatuksi.

  Tauolla ei tarvinnut enempiä ohjeistuksia antaa, muuten kuin se että pidetään palloa omalla joukkueella eikä lähdetä nopeisiin hyökkäyksiin. Pallon pitäminen ja hitaat hyökkäykset myös edesauttavat jaksamista koska vaihtomiehiä ei ole kuin tasan yksi.

  Toinen puoliaika lähti jälleen Reippaan hallinnassa ja pallo kulki mieheltä toiselle hyvin. Tauolla puhuttu nopeiden hyökkäysten ja pitkien juoksupallojen välttäminen onnistui hyvin ja maalipaikkoja saatiin luotua myös hyvällä syöttöpelillä. Kuudetta maalia, ja samalla Krissin hattutemppua, saatiin odottaa 60 minuutin kohdalle. Real puolustus hölmöili omassa päässä ja antoi huonon syötön ylöspäin, johon Matti pääsi väliin. Möde laittoi pallon nopeasti Krissille, joka pääsi vapaasti nokikkain maalivahdin kanssa eikä erehtynyt. Tämän jälkeen peliin tehtiin pieni taktinen muutos ja Kriss tippui loppupelin ajaksi oikeaksi pakiksi ja Tube nostettiin kärkeen hakemaan kauden ensimmäistä, Hercules Academicin luovutuksen myötä hukkunutta, täysosumaa. Tubelle avautuikin pian varsin oiva maalintekopaikka kuudentoista sisällä, mutta ilmeisesti pakin rooli oli vielä päällä ja varmasta maalista kehkeytyi täydellinen purkupallo kohti puiden latvoja. Seuraavat kolme maalia saivat alkunsa siitä, että pallo pelattiin oikeana linkkinä pelanneelle Mödelle, joka oli oivalla pelipäällä ja heitti kerta toisensa jälkeen hyviä keskityksiä maalille. Yhden näistä viimeisteli Miikka hienolla puskulla takatolpalta, ja kaksi häkkiä meni Markukselle. En nyt tarkkaan muista miten, mutta taisi olla tarkkoja sijoituksia, toinen oikeaan kulmaan ja toinen vasempaan. Pelin viimeisen maalin viimeisteli maalikarkelot aloittanut Tuukka, joka pääsi vasemmalta murtautumaan kohti maalia ja ujutti pallon vastustamattomasti etukulmasta sisään. Realilla oli myös toisella puoliajalla pari paikkaa avata maalitili, lähinnä Reippaan ylihyökkämisen takia, mutta ne kilpistyivät joko puolustukseen, Janiin tai huonoon viimeiseen syöttöön.

  Peli oli kokonaisuudessaan Reippaan hallinnassa alusta loppuun ja tässä tapauksessa numerot kertovat koko totuuden pelin kulusta. Hyvää tässä pelissä oli se, että jaksettiin pitää palloa pitkiäkin aikoja ja rakentaa hyökkäyksiä maltilla ja kierrättää palloa puolelta toiselle. Tästä jatketaan kohti ensi viikon lauantaina pelattavaa OuJK peliä ja kauden päättävää saunailtaa.

  -Janne-