• OuRe – JuNsU 1-3 (1-1)

  by  • August 30, 2013 • Divari, Otteluraportit

  Kauden ensimmäinen tappio

  Oulun Reipas - JuNsU 1-3 (1-1) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  0-1	 xx'  Vastustaja			
  1-1   38'	Kriss Kiongo
  1-2   xx'  Eero Leinonen
  1-3   xx'  Vastustaja

  Torstai-iltana Rajakylän tekonurmella pelattiin vitosen kärkikamppailu kun jo nousun varmistanut OuRe ja toisesta nousupaikasta tiukasti taisteleva JuNsU iskivät yhteen. Illan peliin Reipas sai paikalle 13 pelikuntoista peluria kun taas JuNsUlla näytti olevan ukkoja parin kentällisen verran. JuNsUn miesylivoima ja heidän viimeaikaiset hyvät otteet lupasivat Reippaalle hikistä iltapuhdetta.

  Ensimmäinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä.. tai no tehdäänpä niin että poiketaan tässä välissä normaalin raportin kaavasta ja puututaan hieman illan tuomaritoimintaan, niin ei tarvitse enää jatkossa kirjoittaa sanaakaan tästä aiheesta. Kärkikamppailu, tiukka peli, molemmat joukkueet pelaavat hyvää jalkapalloa niin olisi odottanut ja halunnut, että myös tuomarit olisivat samalla viivalla, mutta ei. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Ihalaisen olisi pitänyt tuomita illan peli, mutta jostain syystä kentälle asteli Reippaalle kauden ensimmäisestä pelistä tuttu viheltäjä. Silloin peli meinattiin jo perua syystä että Reippaalla oli sukkateippinä eriväristä teippiä mitä itse sukat olivat. Muutenkin kyseinen peli meni tuomareilta täysin vihkoon, joten odotukset tämän pelin suhteen eivät olleet korkealla. Sama linja jatkui illan pelissä. Tuomiot menivät täysin umpimähkäisesti, ensimmäisellä puoliajalla sivurajat, vaparit sun muut menivät huutojen mukaan. Selviä rikkeitä puolin ja toisin jäi viheltämättä ja kortit pysyivät taskussa muutamasta päivänselvästä tilanteesta huolimatta. Toisella puoliajalla ei vihelletty enää huudostakaan vaan vihellykset menivät lähinnä arvalla. Jos päätuomarilla oli pallo hukassa niin sama koski myös linjatuomareita. Tuntui, että kenelläkään heistä ei ole rohkeutta puuttua peliin ja tästä syystä peli meinasi mennä välillä vaaralliseksi. Onneksi isommilta loukkaantumisilta vältyttiin tällä kertaa. Reippaan tappiosta tuomaria ei voi syyttää, sen verran päin *** hän vihelsi molempien joukkueiden mielestä. Se siitä, toivottavasti loppukauden peleihin saadaan kunnon tuomarit.

  Niin, itse pelistä. Ensimmäinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmilla oli muutamia hyviä hyökkäyksiä. Pallo pysyi maassa ja molemmat joukkueet saivat aikaan hyviä kuvioita. Reippaalle aukesi ensimmäinen kunnon maalintekopaikka kun Kriss pelasi kuudentoista kulmalta vapaana olleelle Väselle hyvän paikan, mutta veto viuhui kuitenkin vasemmalta ohi. Pelin avausmaalin teki JuNsU kun he hyvän hyökkäyksen jälkeen saivat pelattua vasemmalta laidalta kuudentoista sisällä olleelle hyökkääjälle pystypallon. Reippaan pakit eivät onnistuneet katkaisemaan syöttöä ja junsulainen viimeisteli maalin varsin pienestä kulmasta ohi Mikko Mäkäräisen. Maalin jälkeen pelin ote siirtyi Reippaalle. Reipas painosti ja sai aikaan monia hyviä hyökkäyksiä molemmilta laidoilta ja keskeltä. Tasoitus tuli jälleen Krissin jaloista. Pallo pelattiin parilla nopealla syötöllä koko kentän läpi ja Kriss tuttuun tyyliinsä jätti puolustajat jälkeensä ja juoksi yksin läpi, varma sijoitus maaliin ja peli tasan. Reipas sai vielä muutaman hyvän paikan muunmuassa kulmista, mutta lisäosumia ei ensimmäisellä puoliskolla nähty.

  Tauolla ei painotettu oikein mitään muuta kuin, että jatketaan samaan malliin mitä lopetettiin.

  Toinen puoliaika alkoi kuitenkin aivan eri merkeissä mitä piti. JuNsU painoi päälle minkä kerkisi ja Reipas ei saanut omaa peliä käyntiin millään. Toisen puoliajan alussa Reipas joutui lähinnä roiskimaan palloa pois omalta puolustusalueelta ja oma hyökkäypeli oli aivan tehotonta. Junsulaiset pyörittivät ja pitivät palloa pitkiäkin aikoja ja he saivat monta hyvää tilannetta luotua Reippaan maalille. Tällä pelillä junsulaisten johtomaali oli vain ajan kysymys. Junsu pääsikin rokottamaan toisen puoliajan alkupuolilla. Oikealta laidalta heitettiin keskitys maalille, joka näytti alkuun vaarattomalta, mutta huolimaton purku ja pientä kommunikaation puutetta johtivat siihen, että pallo tippui Eero Leinoselle joka sai pienen riplailun jälkeen sohittua pallon maaliin. Jälleen mitä pidemmälle puoliaika meni sitä enemmän Reipas sai omasta pelistään kiinni ja luotua joitain hyviä hyökkäyksiäkin. Mutta Reippaan pelaajien jaloissa alkoi enemmän ja enemmän painamaan pieni pelaajarosteri ja myös junsu sai tilanteita. Junsun kolmas maali tuli jälleen vaarattoman näköisestä tilanteesta. Oikealta laidalta heitetty keskitys maalille leijaili suoraan Reippaan maalin takayläkulmaan. Tämä yllätti kaikki, myös junsulaiset. Loppupeli oli tasaista vääntöä ja myös Reippaalle aukesi muutama makoisa paikka kaventaa. Kriss ampui pari kertaa vaarallisesti ja myös Väse pääsi koittamaan vastapalloon, jonka junsulaisten maalivahti vaivoin sai torjuttua. Lisäosumia ei painostuksesta huolimatta nähty ja peli päättyi ansaitusti junsulaisten voittoon.

  JuNsU sai voiton myötä kuitattua alkukauden tappion Reippaalle täsmälleen samoin numeroin. He myös ottivat voiton myötä vahvan kiinnityksen sarjanousuun. Reippaalle jää loppukauden kahteen viimeiseen peliin myös motivaatiota, niistä on saatava pisteitä jotta sarjavoitto varmistuu. Unohtamatta tietenkään henkilökohtaista glooriaa ja kauden päätössaunaillassa jaettavia palkintoja ja hehkutuksia. Kaikenkaikkiaan mukava, tasainen peli josta jää sopivasti hampaankoloon seuraavia koitoksia varten.

  -Janne-