• IVFC – OuRe 0-5 (0-2)

  by  • August 23, 2013 • Divari, Otteluraportit

  Paluu voittojen tielle

  Inter Välivainio - Oulun Reipas 0-5 (0-2) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  0-1	 xx'  Kriss Kiongo			
  0-2   xx'	Kriss Kiongo
  0-3   xx'  Kriss Kiongo
  0-4   xx'  Asko Hyttinen
  0-5   xx'  Markus Oikarinen

  Torstai-illan otteluun IVFC:tä vastaan Reipas sai kasaan peräti 16 pelaajaa, mukaanlukien Reippaan maalilla ensiesiintymisen tehnyt Mikko Mäkäräinen. Edellisestä kohtaamisesta jäi sellainen muistikuva, että IVFC sai ajoittain luotua tosissaan painetta Reippaan puolustuslinjaan. Viime pelin reilusta voitosta huolimatta ei takki auki-meininkiin ollut siis mitään varaa.

  Ensimmäinen puoliaika alkoi hienoisessa Reippaan hallinnassa ja palloa saatiin pyöriteltyä rauhallisesti pelaajalta toiselle. Hyvien syöttökuvioiden ansiosta Reipas sai luotua alusta asti hyviä maalintekopaikkoja, mutta kaikki yritykset kilpistyivät joko IVFC:n hyvin pelanneeseen, Reippaan maalillakin aiemmin pelanneeseen Heikkiin, tai ohilaukauksiin. Pelin edetessä myös IVFC sai juonesta kiinni ja sai muutamia hyviä maalintekopaikkoja vastahyökkäyksistä. Näitä pahoja vastahyökkäyksiä tuli luvattoman helposti, joko Reippaan ylihyökkäämisen tai helpon pallonmenetyksen takia. Reippaan maalilla pelannut Mikko kuitenkin hoiti nämä tilanteet varmasti ja Reipas säästyi takaiskuilta. Kuten niin monesti aikaisemminkin Reippaan maalitilin onnistui avaamaan Kriss. Ensimmäisen maalin Kriss viimeisteli hyvän pystysyötön jälkeen takakulmaan. Toinen maali taasen tuli Krissin nopeiden jalkojen ansiosta, riisto hyökkäysalueella ja tarkka veto takatolpan kautta sisään. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista peliä ja vaikka Reippaalla oli enemmän paikkoja niin tulos olisi voinut olla myös suosiollinen IVFC:lle.

  Tauon aikana ei tarvinnut mitään ihmeempiä taktisia muutoksia tehdä vaan painotettiin enemmän helppoja syöttöjä ja rauhallisempaa pallokontrollia.

  Toinen puoliaika alkoi jälleen Reippaan hallinnassa ja IVFC ei juurikaan päässyt Reippaan puolustusalueelle hääräämään. Reipas loi jatkuvasti maalintekopaikkoja molemmilta laidoilta ja Krissin hattutemppu täydentyi komealla kuviolla. Pallo pelattiin vasempaan laitaan Miikalle, joka hassutti muutaman vastustajan ja pisti kovan ja matalan keskityksen maalille. Maalin edessä vapaana ollut Kriss ohjasi pallon helposti maalin keskelle. Neljän maali tuli taitavasti ja loppuun asti hiotusta vaparikuviosta. Vapari tuli keskeltä kenttää paristakymmenestä metristä. Peliin hieman sairaana tullut Jone päästettiin kentälle ja hän asettui ampumaan vaparia, mutta kaikkien hämmästykseksi juoksikin pallon yli ja taaempaa lähtenyt Asko ampui pallon vastustamattomasti maalivahdin käsien kautta maalin oikeaan alakulmaan. Viides maali oli taas vasemmalta tullut hyökkäys. Tuukka ampui pallon ensin etutolpaan josta paluupallon pisti verkon perukoille Markus. Nämä jäivät lopulta loppulukemiksi, vaikka IVFC:kin sai lopussa pari hyvää tilannetta ja kertaalleen pallon myös ylärimaan.

  Kokonaisuutena peli oli oikein onnistunut. Ensimmäisellä puoliskolla IVFC päästettiin liian helposti muutamiin tekopaikkoihin, mutta muuten oma peli pyöri hienosti. Toisella puoliajalla peli oli selkeämmin Reippaan hallinnassa ja missään vaiheessa ei rehellisesti sanottuna ollut voittajasta epäselvyyttä. Peli oli kauttaaltaan siistiä ja kummaltakaan joukkueelta ei ylilyöntejä nähty, jotan myös tuomaristolle tämä oli helppo peli tuomita. Tästä on hyvä jatkaa kohti viikon päästä pelattavaa kärkikamppailua JuNsua vastaan.

  -Janne-