• OuRe – PaTe 2-2 (0-0)

  by  • August 9, 2013 • Divari, Otteluohjelma

  Kauden ensimmäiset pistemenetykset

  Oulun Reipas – Pattijoen Tempaus 2 – 2 (0 – 0) 
  Tilanne Aika	Maalintekijä
  0-1	 61'  Juho Sippala			
  1-1   64'	Mika Väisänen
  1-2   69'  Jani Suominen
  2-2   79'  Perttu Sarja
  
  Varoitukset
  26'  Perttu Sarja  Oulun Reipas
  65'  Jani Tuorila  Oulun Reipas (suora punainen) 
  65'  Bushi Meshau  Oulun Reipas
  89'  Matti Möttönen Oulun Reipas

  Torstai-illan kamppailuun PaTea vastaan Reipas sai jalkeille 12 peluria, joten peliaikaa oli luvassa kaikille runsaasti. Pelistä osattiin odottaa tiukkaa vääntöä, koska ensimmäinen peli meni myös reippaan osalta melkoiseksi puolustustaisteluksi.

  Ensimmäinen puoliaika alkoi hyvin tasaisella tahdilla. Molemmille siunaantui muutamia hyviä paikkoja maalintekoon. Reipas sai tilanteita aikaan hyvällä, PaTen puolustuslinjaan kohdistuneella prässillä. Parhaat paikat reippaalla tulivat Väselle, jotka PaTen maalivahti sai kuitenkin vaivoin pelastettua. Myös Möde pääsi kerran tälläämään volleystä, joka vielä muutti puolustuksesta suuntaa, mutta tämänkin PaTe maalivahti sai hoidettua. PaTen paikat tulivat lähinnä kulmista tai niiden jälkitilanteista. Parhaimpana kuudentoista rajalta lähtenyt veto joka kilpistyi kuitenkin maaliviivalla seisseen Jarkon päähän. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että PaTe oli ylivoimainen pääpelitilanteissa. Tässä Reippaalla riittää petrattavaa tulevissa peleissä. Tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

  Tauolla painotettiin jälleen kerran helppojen syöttöjen antamista ja sitä, että ei anneta niin paljoa tilaa PaTelle keskikentällä mitä ensimmäisellä puoliskolla ajoittain tapahtui.

  Toinen puoliaika alkoi Reippaan hienoisella hallinalla ja tauolla tehdyt taktiset muutokset tuottivat tulosta. PaTe ei päässyt niin paljoa pyörittämään peliä keskikentällä ja Reipas sai omaa peliä ja pallonhallintaa paremmaksi. Näistä huolimatta PaTe meni ottelussa johtoon kun muutaman huolimattoman tilanteen seurauksena PaTe hyökkääjä pääsi pystysyötöstä sijoittamaan pallon Reippaan verkkoon, 1-0 PaTelle. Tästä ei kerinnyt kulua kuin muutama minuutti ja Reipas tuli tasoihin. Parilla helpolla syötöllä Väse pelattiin läpi ja tarkka veto maalivahdin alta sujahti verkkoon, peli 1-1. Tasoituksen jälkeen Reippaan peli herpaantui hetkeksi ja PaTe pääsi heti uudelleen läpiajotilanteeseen. Reippaan maalissa pelannut Jani tuli vastaan ja kaatoi siinä samassa hyökkääjän alimmaisena pelaajana. Tuomarille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin tuomita suora punainen. Reipas vaihtoi topparina toimineen Jarkon maaliin ja tämä nappasikin tilanteesta tuomitun vapaapotkun varmasti hyppysiinsä. Reippaan peli meni täysin sekaisin ulosajon myötä ja PaTe pääsi jälleen pystysyötön jälkeen survomaan pallon Reippaan reppuun, tilanne PaTelle 2-1. Tämän jälkeen Reipas otti pelin hallintaansa ja tasoitus näki päivänvalon kymmenisen minuuttia myöhemmin kun vasemmalta laidalta tullut keskitys ajautuu Peralle, jolla on helppo työ siirtää pallo takatoplpalta tyhjiin. Lopussa Reippaalla on vielä muutama makoisa paikka voittaa, mutta ei tulosta. PaTe sai myös kertaalleen vielä pallon reippaan maaliin, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi. Lopputulos 2-2 oli varsin oikeutettu kenttätapahtumiin nähden.

  Pelissä positiivisina asioina jäivät mieleen se, että tappiotilanteessa ei luovutettu vaan pidettiin oma peli kasassa ja saatiin tilanteita luotua. Myös alivoimalla peli onnistui ja tilanteita luotiin. Molemmat joukkueet pelasivat ajoittain hienoa syöttöpeliä ja tälle sarjatasolle ehkä ominaista pallon roiskintaa ei juurikaan nähty. Reippaalla on nyt edessä parin viikon tauko peleistä, koska Herkku Akatemia suljettiin sarjasta. Seuraava peli on IVFC:tä vastaan ja siihen Reippaalle jää ainakin pohdittavaa maalivahdin suhteen.

  Rapo Eki, puhtaaksikirjoitus Janne