• Herkku-Papat – OuRe 1-6 (0-1)

  by  • August 1, 2013 • Divari, Otteluraportit

  Syyskausi käyntiin reippaalla voitolla

  Herkku-Papat – Oulun Reipas 1 – 6 (0 – 1)
  
  Tilanne	Aika	Tekijä
  0 – 1	44	Asko Hyttinen
  0 – 2	58	Perttu Sarja
  0 – 3	68	Kriss Kiongo
  1 – 3	73	Pekka Auvinen
  1 – 4	81	Jarkko Vanhala
  1 – 5	85	Jarkko Vanhala
  1 – 6	88	Erik Isohookana

  Oulun Reipas pelasi kesätauon jälkeen ensimmäisen syyskierroksen ottelunsa tiistaina 30. heinäkuuta. Vastaan asettuivat Herkku-Papat. Kevätkierroksella peli päättyi Reippaan 3 – 0 voittoon, vaikka papat silloista peliä hieman hallitsivatkin. Tällä kertaa reippaita pelaajia saatiin paikalle 14 kappaletta ja papat saivat saman verran pelaajia mukaan.

  Peli alkoi täysin Reippaan hallinnassa ja pienen alkuhermoilun jälkeen Reipas alkoi vyöryttämään tilanteita jatkuvalla syötöllä Herkku-Pappojen maalille. Reipas pelasi kauden kauneinta ja monipuolisinta hyökkäyspeliään pelaten pitkiä hyökkäyksiä puhkoen pappojen alapäätä toistuvasti puolenvaihdoillaan. Erityisesti vihernuttuun paluun tehnyt, Tervareissa lainalla ollut, Erik Isohookana oli oivalla pelipäällä. Parhain tekopaikka siunaantui Kriss Kiongolle, joka jälleen kerran murtautui vasemmalta laidalta lävitse rangaistusalueelle, mutta viimeistely jäi laihanlaiseksi. Lisäksi Jarkko Vanhala pääsi sijoittamaan palloa tyhjään maaliin, mutta pallo nousi maalin ylitse. Mainitsemisen arvoisena on myös Perttu Sarjan 20 metristä lähtenyt kierteinen pommi, joka pamahti vain maalin ylärimaan. Kuitenkaan runsaista paikoista huolimatta Reipas ei onnistunut rikkomaan kuparista. Reipas esti pitkät tovit Pappojen pelinrakentelun kokonaan aggressiivisella puolustajiin kohdistuneella prässillä, mutta jakson loppupuolella reipaslaisten kunto alkoi lopahtamaan ja Papat pääsivät peliin mukaan. Noin 42 minuutin kohdalla Herkku-Papat pääsivät laukomaan 25 metristä ja Reippaan maalissa ollut Jussi Hiltunen arvioi pallon kulun täysin väärin levittäen kätensä. Pallo pasahti tolppaan ja pomppi Herkku-Pappojen hyökkääjälle 7 metrin päähän. Hyökkääjä kuitenkin aikaili ja otti pallon haltuunsa ennen kuin sohaisi kohti tyhjää maalia. Hiltunen ehti torjumaan keskelle maalia suuntautuneen löysän sijoituksen. Lopulta Papat saivat pallon käymään maalissa asti, mutta tuomari näki Herkun pelaajien estäneen Hiltusen pelaamista ja vihelsi vapaapotkun Reippaalle. Tilanteesta sisuuntuneena Reipas tekikin pelin ensimmäisen maalin seuraavasta hyökkäyksestä. Reipas sai vapaapotkun noin 20 metristä, hieman maalista vasemmalle. Asko Hyttinen nosti pallon muurissa olleiden hiuksia hipoen ja pallo laski etualanurkkaan. Reipas siirtyi 0 – 1 johtoon 44. minuutilla ja näissä lukemissa mentiin puoliajalle.

  Puoliajalla painotus oli maltissa ja pelin tasapainotuksessa. Alun ylivoimainen pelin hallinta oli saanut keskittymisen herpaantumaan ja puolustajien ylösnousuja ei enää varmistettu tarpeeksi. Syöttöpeli oli ensimmäisellä puoliajalla erinomaisella tasolla sarjatasoon nähden, joten siihen ei juurikaan kiinnitetty huomiota.

  Toisen puoliajan alku olikin sitten Herkku-Pappojen hallintaa. Papat nostivat karvaustaan ja estivät Reippaan puolustajien helpot avaukset keskikentän keskelle. Papat ottivat pelin hienoiseen hallintaan ja Reipas joutuikin pelaamaan vastahyökkäyspeliä, kun pallon roiskimiseltaan kerkesi. Pappojen hyökkäykset kuitenkin ajautuivat laitoihin ja Reippaan keskuspuolustus hoiti keskitykset tutulla varmuudella. Seuraavan maalin tekikin Reipas vastoin pelin kulkua. Herkku-Pappojen maalivahti epäonnistui keskityksen vangitsemisessa ja viekas veikko Perttu Sarja saikin sijoittaa pallon tyhjään maaliin 58. minuutilla, 0 – 2. Seuraavaksi kesken painostuksen oli Kenian lahjan Oulun alasarjajalkapallolle, Kriss Kiongon, vuoro irtaantua vasemmasta laidasta. Lopulta Krissin sijoitus pomppi takatolpan kautta maaliin 68. minuutilla ja Reipas siirtyi 0 – 3 johtoon. Herkku-Papat näyttivät saavan takaa-ajon kunnolla käyntiin 73. minuutilla. Tuomari katsoi Reippaan puolustajan rikkoneen pappaa rangaistusalueen rajan tuntumassa. Kun reipaslaiset ihmettelivät tavanomaisesta poikkeavaa tuomiota, maestro Pekka Auvinen haistoi tilanteen, chippasi pallon takayläkulmaan ja antoi oppitunnin Reippaalle keskittymisen tärkeydestä. Herkku-Papat kavensivat tilanteeksi 1 – 3. Takaa-ajo jäi kuitenkin torsoksi, kun Jarkko Vanhala sohi ensin 81. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta pallon maaliin, 1 – 4. Tämän jälkeen 85. minuutilla oikealta annetusta kulmapotkusta Jarkko nousi muiden pelaajien yläpuolelle ja puski pallon vastustamattomasti maaliin. Loppulukemat 1 – 6 viimeisteli Erik Isohookana 88. minuutilla, kun 25 metristä lähtenyt kierteinen veto onnistui huijaamaan maalivahdin.

  Pelistä tärkeimpänä antina oli tietenkin 3 pistettä. Jalkapallon epäreilua luonnetta saatiin nähdä, kun Reipas ei onnistunut tekemään loisteliaasta pelistä ja erinomaisista maalipaikoista huolimatta maaliakaan ensimmäisen puoliajan alussa, mutta pallon hallinnan siirryttyä Herkku-Papoille reippaalaiset onnistuivatkin tekemään 6 maalia. Kuitenkin pelkästään luotujen maalipaikkojen takia Oulun Reipas vei voiton ansaitusti.

  -Jusa-