• OuRe – Real Oulu 5-0 (3-0)

  by  • June 20, 2013 • Divari, Otteluraportit

  Oulun Reipas – Real Oulu 5 – 0 (3 – 0)
  
  Tilanne	Aika	Tekijä
  1 – 0	20	Kriss Kiongo
  2 – 0 	33	Miikka Itkonen
  3 – 0	38	Erik Isohookana
  4 – 0	75	Miikka Itkonen
  5 – 0	76	Kriss Kiongo

  Oulun Reipas kohtasi kevätkierroksen viimeisessä pelissä Real Oulun. Vihreän veran saralla joukkueet eivät olleet aiemmin kohdanneet, mutta futsalin perusteella odotettavissa oli kovaa tsemppaava porukka muutamalla taitavalla yksilöllä. Reipas sai peliin mukaan 15 pelaajaa ja Realin vaihtopenkillä näytti olevan kolme pelaajaa.

  Peli alkoi Reippaan hallinnalla ja viiden minuutin sisällä Reipas saikin luotua jo pari maalipaikkaa laitojen kautta. Tämän jälkeen Realkin pääsi peliin mukaan ja saivatkin muutaman vedon aikaiseksi, mutta vedot viuhuivat yli ja ohi Reippaan maalin. Reipas siirtyi 1 – 0 johtoon 20 minuutin kohdalla, kun Miikka Itkonen sai vapautettua liukasliikkeisen Kriss Kiongon oikealta laidalta läpi. Lopulta Krissillä oli vastassa enää maalivahti ja Krissin tarkka sijoitus pomppi vasemman tolpan kautta maaliin. 2 – 0 syntyi, kun Reippaan Perttu Sarja sai liukumalla riistettyä pallon ja onnistui pelaamaan pallon laidassa Asko Hyttiselle. Askon onnistui edetä rangaistusalueelle ja pelaamaan pallon maalille. Real epäonnistui purussa useampaankin kertaan ja lopulta pallo pomppi maaliin Miikka Itkosen säären kautta 33 minuutilla. Taukolukemat 3 – 0 viimeisteli Erik Isohookana, kun pelin 38 minuutilla. Aluksi Kriss saatiin pelattua rangaistualueen vasempaan laitaan vastakkain maalivahdin kanssa. Kriss huomasi takaa nousevan Erikin ja antoi syötön rangaistuspisteen tienoille, josta Erikin oli helppo avata maalitilinsä Reippaan paidassa. Vaikka tauolle mentiin 3 – 0 Reippaan johdossa niin Real ei ollut aseeton ja nopeat vastahyökkäykset sekä erikoistilanteet olivat alati vaarallisia. Realin vaarallisin tilanne syntyi, kun pallo vapaapotkun jälkitilanteessa pomppimaan Reippaan rangaistusalueelle. Realin pelaaja pääsi palloon ja haki sijoituksella takakulmaa, mutta tällä kertaa pallon pomppi hiuksenhienosti ohi maalin.

  Puoliajalla Reippaan peliä ei tarvinnut muuttaa kovinkaan paljoa, mitä nyt painotus oli taas kerran helpoissa syötöissä ja kaverin ohjaamisessa. Toinen puoliaika alkoikin Reippaan hallinnassa. Reipas onnistui pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä ja murtautumaan maalintekopaikoille useaan kertaan, mutta tällä kertaa pallo ei löytänyt tietään maalin perukoille. Noin 60 minuutin pelin jälkeen Real sai kuitenkin pelin hallintaansa, kun Reippaan peliä alkoi leimata kiire ja hätäiset pystysyötöt. Real pääsi katkaisemaan syötöt helposti ja alkoi vyöryttämään hyökkäyksiä Reippaan maalille ja onnistuikin työllistämään maalissa pelannutta Jani Tuorilaa. Realin vaarallisin tilanne pelissä oli, kun saivat vapaapotkun noin 25 metristä maalista hieman vasemmalla. Kierteinen veto näytti uppoavan etukulmaan, mutta Jani sai torjuttua pallon tolppaan. Jälkitilanteessa pallon pomppi edestakaisin Reippaan purkuyritysten ja Realin maalintekoyritysten välillä. Lopulta pallo saatiin pelattua pois vaaran alueelta. Realin painostaessa Reipas onnistui kuitenkin maalinteossa. Miikka Itkonen sai pallon oikean laidan rangaistusalueen kulmassa Tuomas Timosen vahvan ylösnousun jälkeen. Miikkan vasemman jalan sisäkierteinen veto upposi maaliin vasemman tolpan kautta ja Reipas siirtyi 4 – 0 johtoon 76 minuutilla. Hieman tämän jälkeen pallo jäi pomppimaan Realin puolustuslinjan eteen ja Jussi Hiltunen nostettua pallon Krissille. Kriss oli jälleen kerran puolustajia nokkelampi ja karkasi läpiajoon nähdäkseni pienen kantapääkikan avustuksella. Maalivahti oli neuvoton ja Kriss siirsi Reippaan 5 – 0 johtoon 76 minuutilla, jotka jäivät loppunumeroiksi.

  Pelin loppunumerot eivät lopulta kerro taaskaan koko totuutta pelin kulusta. Real pystyi pelaamaan välillä hyvää jalkapalloa ja hieman paremmalla onnella peli olisi voinut olla aivan erilainen. Reipas pystyi kuitenkin pelaamaan melko ehjän pelin ja jotkin syöttökuviot olivat todella näyttäviä johtaen maalintekotilanteisiin. Pelin tuominneesta Janne Säkkinen onnistui pitämään narut koko ajan käsissään eikä pelissä nähty sikailuja.

  -Jusa