• JuNsU – OuRe 1-3 (0-1)

  by  • June 13, 2013 • Divari, Otteluraportit

  Juopulin Nuorisoseuran Urheilijat – Oulun Reipas 1 – 3 (0 - 1)
  
  Tilanne	Aika	Maalintekijä
  0 – 1 	26	Kriss Kiongo
  0 – 2	56	Jouni Rytkönen
  0 – 3	60	Jukka Piiroinen
  1 – 3	83	Konsta Savolainen

  Keskiviikkona Oulun Reipas pelasi Juopulin Nuorisoseuran Urheiijoita vastaan. Reipas lähti voittoputken myötä peliin ennakkosuosikkina, mutta takaraivossa kummitteli tappio kevään harjoituspelissä. Tuossa pelissä ei Reippaan kohdalta ollut mitään hyvää raportoitavaa, kun JuNSu riisui Reippaan aseista estämällä pelin rakentelun ja iski kolme maalia helpohkoista henkilökohtaisista virheistä, joten raportti jäi kirjoittamatta. Kevään kokemukset mielessä Reipas lähti peliin hakien ratkaisuja tuossa pelissä olleisiin ongelmiin. Paikalla Reipas sai lopulta 14 pelaajaa, kun JuNSun vaihtopenkillä oli enemmän ruuhkaa.

  Peli alkoi JuNSun hallinnalla ja pallo pyörikin aluksi lähinnä Reippaan puoliskolla. Junsulaisten vedot painuivat joko maalin ohitse tai Reippaan pelaaja ehti peittämään laukauksen. JuNSu saikin useita kulmia aikaiseksi ja pääsivät puskemaan muutaman kerran rangaistusalueella, mutta puskut suuntautuivat maalin ohitse. Ensimmäisen puoliajan parhaan paikkansa JuNSu sai, kun Reipas epäonnistui kulman purussa ja pallo ajautui junsulaiselle rangaistusalueen rajalle. Veto lähti nopeasti ja veto suuntautui juuri yläriman alle, mutta Reippaan maalissa pelannut Jussi Hiltunen onnistui nostamaan pallon yläriman ylitse. Noin kahdenkymmenen minuutin jälkeen Reippaan syöttöpeli alkoi kulkea paremmin ja pallon hallinta tasoittui hieman. Reipas siirtyi johtoon 26 minuutilla, kun keskialueelta pelattu pitkä pallo löysi tiensä Jouni Rytkösen päähän noin 20 metrin etäisyydellä maalista. Jouni jatkoi pallon rangaistusalueelle ja Kriss Kiongo yllätti jälleen kerran puolustajan nopeudellaan ja pääsi tökkäämään pallon maaliin. Loput puoliajasta olikin aika tasaista palloilua. JuNSu piti hieman enemmän palloa hallussaan, mutta ei onnistunut murtautumaan maalintekopaikkoihin. Reipas ei onnistunut pallonhallinnassa, mutta pääsi vielä useamman kerran vaaralliseen maalintekopaikkaan. Tauolle mentiin Reippaan johtaessa 1 – 0.

  Puoliajalla ei ollut kummoisia ohjeita annettavaksi. Puolustaessa käytiin lävitse hieman vastustajan ohjaamista ja pallollisessa pelissä paino oli syöttöpelissä sekä kaverin auttamisessa puhumalla.

  Toinen puoliaika alkoi Reippaan hallinnassa ja Reipas vyörytti hyökkäyksiä jatkuvasti JuNSun maalille. Vasemmalta annetusta kulmapotkusta palloa pomputeltiin JuNSun rangaistusalueella. Lopulta uutta kevättä Reippaan pelipaidassa elävä Jouni Rytkönen rynni palloon ja puski pallon vasempaan taka-alanurkkaan vieden Reippaan 2 – 0 johtoon, kun peliä oli pelattu 56 minuuttia. Tästä maalista saadaan varmasti kuulla seuraavissa illanistujaisissa. Ei kulunut montaa minuuttia, kun Reipas rankaisi JuNSua uudestaan. Jukka Piiroinen saatiin pelattua oikealta laidalta lävitse ja lopulta maalivahti oli enää vastassa. Jukka oli tällä kertaa maalivahtia viekkaampi, sijoitti pallon vasempaan alanurkkaan ja lopulta pallo pomppasi maaliin tolpan kautta. Reipas siirtyi 3 – 0 johtoon. Pian tämän jälkeen Reippaan pelaajat vaikuttivat kylläisiltä ja joukkue keskittyikin tiukkaan puolustamiseen kytäten vastaiskuja. Reipas loikin enemmän vaarallisia maalintekopaikkoja pelin loppuun asti, mutta lopulta passivoituminen avasi myös JuNSulle maalintekopaikkoja. Jussi Hiltunen onnistui pitämään maalinsa puhtaana, kunnes 83 minuutilla pystysyöttö avasi vaarattoman oloisessa tilanteessa Reippaan puolustuksen. JuNSun nuori hyökkääjä Konsta Savolainen pääsi ajamaan maalia kohden ja Reippaan puolustajan ahdisteluista huolimatta sijoitti pallon oikeaan alanurkkaan, erittäin hyvä yksilösuoritus Savolaiselta. Maalin jälkeen JuNSu piti palloa, mutta vaaranpaikkoja Reippaan maalille ei enää syntynyt ja peli päättyi Reippaan 3 – 1 voittoon.

  Reippaan peli oli ehjempää kuin parissa aiemmassa pelissä. Reippaan pelaajien välit eivät venyneet, puolustajat eivät joutuneet kovin usein juoksukilpaan hyökkääjien kanssa ja syötöt löysivät perille hyvällä prosentilla. JuNSu antoi puolestaan kovan vastuksen. JuNSu syötteli hallituimmin tähän mennessä vastaan tulleista joukkueista, mutta viimeisten ratkaisujen nopeudessa ja laadussa on vielä hiottavaa. Reippaan maalivahdilla olikin aiempiin peleihin verrattuna enemmän hommia. Lopulta on taas kerran annettava erityismaininta ottelun tuominneelle Marko Ihalaiselle, joka piti pelin hallinnassa alusta loppuun.

  -Jusa