• OuRe – IVFC 7-0 (1-0)

  by  • June 7, 2013 • Divari, Otteluraportit

  Reippaalla hikinen iltapuhde

  Oulun Reipas – Inter Välivainio FC 7 – 0 (1 – 0)
  
  Tilanne	Aika	Maalintekijä
  1 – 0	2	Kriss Kiongo
  2 – 0	69	Kriss Kiongo
  3 – 0	75	Perttu Sarja
  4 – 0 	78	Miikka Itkonen
  5 – 0 	80	Sotir Meshau
  6 – 0	81	Jukka Piiroinen
  7 – 0	83	Kriss Kiongo

  Oulun Reipas sai kauden viidennessä pelissä vastaansa Inter Välivainion. Joukkueet olivat toisilleen melko tuntemattomia, jutun kirjoittaja ei ollut kohdannut IVFC:tä koskaan vihreällä veralla. Omien mielikuvien mukaan IVFC on kovaa tsemppaava ja kontakteja kaihtamaton joukkue, jonka kanssa saa vääntää miehekkäästi jokaisesta pallosta. Reipas lähti otteluun ennakkosuosikki kerättyään täydet pisteet aiemmista sarjapeleistä.

  Reipas sai otteluun lentävän lähdön. Heti aloituspotkun jälkeen Reipas vieritti pelin nopeasti IVFC:n kenttäpuoliskolle. IVFC sai katkottua pari kertaa, mutta jo toisella minuutilla pallo saatiin toimitettua hyväksytysti IVFC:n vartioiman maalin perukoille. Vihreässä nutussa kauden ensimmäisen sarjapelinsä pelannut Erik Isohookana saatiin pelattua seinäsyötöllä vapaaksi 25 metrin päässä IVFC:n maalista. Eki antoi oikean jalkansa heilahtaa ja potku suuntautui vasempaan alanurkkaan. IVFC:n maalivahti ei saanut vangittua palloa ja Reippaan liukas kärkimies Kriss Kiongo ehti ensimmäisenä irtopalloon siirtäen Reippaan 1 – 0 johtoon. Liekö johtuen hyvänolon tunteesta vai mistä, mutta tämän jälkeen Reippaan peli sekosi täysin. Tuntui siltä, että Reippaan pelaajille tuli kiire tehdä pari maalia saman tien lisää, rauhoittavat syötöt puolustuksessa korvattiin väkinäisellä ylöspäin puskemisella eikä pallollista pelaajaa autettu puheella taikka liikkeellä. Reippaan pelaajien etäisyydet kasvoivat suuriksi, joka jätti IVFC:lle mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin. Monta kertaa IVFC onnistuikin pelaamaan pallon Reippaan keskikentän ja puolustuksen väliin, josta pallo jatkettiin nopeasti Reippaan puolustuslinjan taakse. Tällä kertaa joko Reippaan keskuspuolustajat voittivat juoksukilvan tai Reippaan maalissa pelannut Jani Tuorilan vastaantulot estivät kuitenkin IVFC:n maalintekopaikoille pääsyn. IVFC:n vaarallisin paikka ensimmäisellä puoliajalla tuli noin 30 minuutin kohdalla kulmapotkusta. Reipas onnistui purkamaan pallon vain puolittain ja IVFC:n pelaaja pääsi pommittamaan noin 25 metristä. Potku lähti todella puhtaan näköisesti, mutta pallo kilpistyi pelaajamassaan eikä Jani joutunut torjuntatöihin. Reipas onnistui kuitenkin väläyttelemään ja murtautumaan muutaman kerran maalintekopaikkoihin kuitenkin ilman mainittavia urotekoja. Tauolle lähdettiin Reippaan johtaessa 1 – 0.

  Tauolla Reippaan leirissä painotettiin helppoja syöttöjä ja kaverin auttamista puheella. IVFC oli onnistunut sotkemaan Reippaan pelaamisen taistelevalla yleisilmeellä ja Reippaan puolustus oli varsinkin jakson loppuhetkillä välillä todella kovan paineen alla. Reipas muuttikin hieman pelaajien pelipaikkoja, vaikka painotus oli maltilla syötellä ja tehdä helppoja ratkaisuja myös vastustajan kenttäpuolella.

  Toiselle puoliajalle IVFC tuli ryminällä. IVFC:n pelaajat ottivat pari korttia heti puoliajan alkuun, mutta fyysisellä pelillä IVFC sai Reippaan pelaajat huutelemaan ja keskittymään vääriin asioihin kentällä. IVFC otti pelin hallintaansa ja antoi jatkuvasti painetta Reippaan puolustukselle. Jatkuvan paineen alla Reippaan puolustuksessa alkoikin tulemaan yhä enemmän virheitä, mutta lopulta pallo saatiin aina purettua ennen kuin IVFC:n pelaaja pääsi vaaralliselle maalintekopaikalle. IVFC pääsi kokeilemaan maalintekoa muutaman kerran rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta pallot viuhuivat vaarattomasti Reippaan maalin ohitse. Välillä Reipas pääsi vastaiskuihin. Paras paikka avautui Jussi Hiltuselle, joka pääsi läpiajoon Erik Isohookanan oivaltavan pystysyötön jälkeen. Puolustuksessa urakoimaan tottuneelle Jussille tilanne oli kuitenkin liikaa, sormi meni suuhun ja enää maalinvahdin ollessa edessä ratkaisuna oli epäonnistunut syöttöyritys. Lopulta Reipas meni 2 – 0 johtoon 69 minuutilla, kun Kriss Kiongo irtaantui jälleen IVFC:n puolustukselta, ohitti maalivahdin ja sijoitti pallon pienestä kulmasta maaliin. Tämän jälkeen Reippaan pelaajat pystyivät pelaamaan rentoutuneesti. Reipas lisäsi johtoaan 75 minuutilla kulman jälkitilanteesta, kun ensin Jarkko Vanhala pääsi puskemaan tietämiltä pallon takatolppaa kohden. Takatolpalla väijyi Perttu Sarja, joka runnoi pallon maalin sisään kahden IVFC:n pelaajan estelystä huolimatta. Reippaan neljännen maalin teki edellisessä pelissä rangaistuspotkussa epäonnistunut Miikka Itkonen. Miikka pääsi vetopaikkaan rangaistusalueen vasemman kulman tietämillä ja tykitti pallon putoavana lehtenä aivan maalin oikeaan yläkulmaan tehden luultavasti Reippaan kauden maalin. IVFC:n kurimus jatkui, kun hienon syöttökuvion jälkeen Sotir ”Bushi” Meshau pääsi vastakkain maalivahdin kanssa. Bushi tsippasi pallon maalivahdin ylitse. Pallo pomppasi ylärimasta maahan ja lopulta maaliin IVFC:n puolustajan yrityksistä huolimatta, Reipas 5 – 0 johtoon ajassa 80 minuuttia. Seuraavaksi oli Jukka Piiroisen vuoro tehdä maali 81 minuutilla, kun Jukka oli unohtunut rangaistusalueen rajalle vapaaksi ja Jukka onnistui sijoittamaan pallon maaliin. Loppulukemat viimeisteli Kriss Kiongo, kun hän haisteli oikein IVFC:n poikittain antaman sivurajaheiton. Kriss ehti koskea ennen topparia palloon, kiersi maalivahdin tällä kertaa vasemmalta puolelta ja sijoitti pallon maaliin 83 minuutilla. Reipas voitti lopulta 7 – 0.

  Vaikka lopputulos on tylyä luettavaa, se ei kerro pelin kulusta juuri mitään. Reippaan alkuhuuman jälkeen IVFC siirtyi kuljettajan paikalle ja oli parempi joukkue 70 minuutille asti. Jos IVFC olisi tehnyt maalin, olisi Reippaan peli voinut seota lopullisesti. Ylipäätään IVFC:n fyysinen pelitapa oli myrkkyä Reippaan pelaajille ja joistakin tilanteista olisi toisena päivänä Reippaan pelaaja saanut varoituksen. Jos IVFC onnistuu pelaamaan ja sotkemaan vastaavalla tavalla myös muita joukkueita vastaan, alkaa IVFC kerätä pisteitä joukkueelta jos toiseltakin. Reippaan puolestaan pitää palata taas kerran perusasioihin: syöttöpelin hiomiseen, malttiin tehdä helppoja ratkaisuja ja pitkien hyökkäysten pelaamiseen.

  -Jusa