• OuJK – OuRe 2-4 (1-1)

  by  • May 22, 2013 • Divari, Otteluraportit

  Oulun Jalkapalloklubi – Oulun Reipas 2 – 4 (1 – 1)

  Tilanne		Aika		Maalintekijä
  0 – 1		23’		Kriss Kiongo
  1 – 1		35’		Tohv Lenno
  2 – 1		63’		Rasuli Alireza
  2 – 2		72’		Veli-Matti Karhu
  2 – 3		79’		Oma maali
  2 – 4		90’		Kriss Kiongo

  Oulun Reipas sai vastaansa tiistaina Oulun Jalkapalloklubin Norssin yläasteen kentällä. Joukkueet ovat tuttuja toisilleen usean vuoden ajalta, kun kumpikin pelasivat Nelosta monien vuosien ajan. Reipas sai paikalle 13 pelaajaa ja OuJK puolestaan 15.

  Taktiikkapalaveri

  Peli alkoi lievällä OuJK:n hallinnalla ja noin viiden minuutin paikkeilla OuJK:n hyökkääjä harhautteli itsensä vapaaksi rangaistuspisteen tienoille. Reippaan maalivahti, Jussi Hiltunen, tuli vastaan peittämään potkumahdollisuutta. Hyökkääjä siirsi pallon ohitse maalivahdin ja törmäsi maalivahtiin, mutta tilanteesta ei kuitenkaan vihelletty rangaistuspotkua. Erotuomari Marko Ihalainen lie katsoi, että hyökkääjä törmäsi tahallaan maalivahdin kanssa, eikä näin ollen vihellystä kuulunut. Tämän jälkeen Reipas otti pelin haltuunsa ja vyörytti peliä OuJK puolustusalueelle. Reipas saikin useita tuhannen taalan paikkoja, mutta pallo ei löytänyt tietänsä maalin perukoille ennen kuin Kriss Kiongo karkasi OuJK:n puolustuslinjalta ja sai sijoitettua pallon maaliin, 0 – 1 23. minuutilla. Noin puolen tunnin pelin jälkeen pelin hallinta siirtyi OuJK:lle. Syynä taisi olla Reippaan liian innokas hyökkääminen ja ylhäältä karvaaminen, mutta kunnollisiin maalipaikkoihin OuJK ei päässyt. Kuitenkin ajassa 35 minuuttia Lenno Tohv pääsi tasoittamaan pelin tilanteeseen 1 – 1. Tohvin aivan sivurajan tuntumasta lähettämä pallo leijui Reippaan lyhyenlännän maalivahdin ylitse takaylänurkkaan. Oliko kyseessä Vitosen tasolle poikkeuksellinen oivallus vai pelkästään epäonnistunut keskitys, siitä saataneen totuus selville OuJK:n seuraavassa saunaillassa jos silloinkaan. Lopun ensimmäisestä puoliajasta OuJK painosti, mutta lisää vaarallisia tilanteita ei kumpaakaan päähän syntynyt.

  Tauolla ohjeet painottuivat kaverin auttamiseen puhumalla saman tien syötön jälkeen. Kenttäpelaajat olivat myös löytäneet heikkouksia OuJK:n puolustuslinjasta, joten pelitapaan ei tullut muutoksia.

  Toinen puoliaika alkoi kuitenkin samalla tavalla kuin ensimmäinen loppui, OuJK:n painostuksella. Maalipaikoille OuJK:n hyökkääjät eivät kuitenkaan päässeet ja harvat yritykset suuntautuivat reilusti ohitse Reipas-maalin. Lopulta kuitenkin OuJK sai palkintonsa, kun Reippaan maalivahti avasi pelin huonosti ja OuJK sai prässättyä pallon pois. Seuranneessa tilanteessa OuJK useasti koittamaan maalintekoa rangaistusalueen sisältä ja lopulta Rasuli Alireza vei OuJK:n johtoon, kun pallo pomppi Reippaan pelaajan kantapään kautta maalin taka-alanurkkaan, 2 — 1. Liekö hyvän olon tunne turrutti OuJK:n vai alkoiko jalka painamaan, mutta tämän jälkeen Reipas hallitsi peliä loppuunasti. OuJK tuli vielä muutaman kerran nopeasti ylös, mutta vapauttavista syötöistä puuttui viimeinen silaus eikä OuJK enää saanut vetoja kohti Reipas-maalia. Reipas nousi tasoihin 72. minuutilla, kun Veli-Matti Karhu antoi kierteisen kulman vasemmalta. OuJK maalivahti epäröi ja pallon painui verkon perukoille nähdäkseni maalivahdin käsien kautta, 2 – 2. Pian tämän jälkeen Matti Möttönen puski pallon maalia kohden takatolpan tienoilta ja pallon pomppasi OuJK:n pelaajan kautta maaliin, 2 – 3. Loppunumerot 2 – 4 viimeisteli Kriss Kiongo ajassa 90 minuuttia, kun OuJK:n laitapuolustaja antoi epäonnistuneen syötön maalivahtia kohden, johon Kriss ehti väliin ja sai tyrkättyä pallon maalivahdin ohitse maaliin asti.

  Kokonaisuutena peli oli paljon rikkonaisempi kuin kauden aloittanut Herkku-Papat peli. Reippaan peli oli suoraviivaista ja siten kuluttavaa, joka näkyi varsinkin ensimmäisen puoliajan lopussa kasvaneina etäisyyksinä. Syynä tähän oli OuJK:n varsin korkealla tapahtunut prässääminen eikä Reipas päässyt avaamaan peliä helpoilla perussyötöillä. Toisaalta Reippaan pelaajilta puuttui maalin edessä rauhallisuus ja moni kelpo maalipaikka tuhraantui, kun potkuja ei saatu suunnattua maalia kohden. Peli kääntyi lopulta Reippaalle kenties järkevämmän peluuttamisen takia. Vaikka edestakaiset vaihdot eivät ole mielestäni täysin jalkapallon hengen mukaisia, ne ovat kuitenkin sallittuja alasarjapalloilussa ja Reipas käytti tämän mahdollisuuden hyväksi, OuJK ei. Ainakin pari maaleista oli sellaisia, että puolustavan joukkueen pelaajalle sattui väsymyksestä johtuva virhe, josta hyökkäävä joukkue pääsi rokottamaan. Lopulta kuitenkin Reipas ansaitsi voittonsa. Kuitenkin pelin parasta antia taisi olla tuomaritoiminta. Ihalainen antoi pelaajien pelata, mutta puuttui saman tien pelin hengen vastaisiin rikkeisiin.

  Raportoi Jusa