• OuRe – HauPa: 5 – 3 (1 – 1)

  by  • October 23, 2011 • Futsal, Otteluraportit

  Reipas avasi futsalkauden maukkaalla 5 – 3 voitolla viime kauden päätteeksi 1. divisioonasta pudonnutta Haupaa vastaaOuRe lähti otteluun “kokeellisella” kokoonpanolla, sillä 1. joukkeen runkomiehistä noin puolet olivat estyneitä tulemaan paikalle. Vastuunkantajia kuitenkin riitti ja Reippaan tehopelaajaksi nousi tehot 2+1 iskenyt Matti Kostamo.

  Ottelun käsikirjoitus kulki odotetusti. HauPa piti palloa ja yritti ristiinjuoksuilla ja kierrätyksellä sahata Reippaan alakertaa hajalle, mutta kotijoukkue oli sisäistänyt manageri Pasi Takalon juonimat puolustuskuviot mallikkaasti ja HauPa:n hallinta oli ajoittaisesta dominoinnista huolimatta tehotonta. Pelin esnimmäiset minuutit HauPa oli huomattavasti terävämpi. Vain reilun minuutin pelin jälkeen joku keltapaidoista pääsi ohjaamaan poikittaissyötön maalia kohti n. 5 metristä, mutta maaliviivaa pitemmälle pallo ei kuitenkaan päätynyt. Ajassa 3:06 HauPa:n Jaakko Kovalainen onnistui iskemään johtomaalin rangaistusalueella pyörineestä irtopallosta. Heti maalin jälkeen HauPa:lla jatkoi painostustaan, mutta Reipas-vahti Pekka Mertala venyi yritysten tielle. Vähitellen puntit alkoivat tasoittumaan ja OuRe:n vastahyökkäykset tuottivat tulosta, kun 1- puoliaikaa oli pelattu 8:20.  Sotir Meshau syötti Matti Kostamon yksin läpi ja “Kostaja” tuikkasi kärkkärillä pelin tasoihin. Tasoitusmaalin jälkeen Reippaalla oli pari-kolme hyvää paikkaa siirtyä johtoon, mutta maaliin asti ei palloa saatu.

  Ajassa 23:17 Reipas siirtyi 2-1 johtoon Mikko Kivelän osumalla, mutta tämän jälkeen joukkueen peli sekosi täysin HauPa:n nostettua prässinsä syvälle Reippaan kenttäpuoliskolle. Syöttölinjoja ei tuntunut löytyvän mistään ja pitkät avaukset johtivat parhaimmillaankin vain 1-2 hyökkäyksiin. Pelinrakentelun takkuilusta huolimatta puolustusmuoto pysyi tiiviinä, eikä HauPa päässyt varsinaisiin huippupaikkoihin. Pelikellon näyttäessä 27:23 onnistui vierasjoukkue kuitenkin tasoittamaan pelin. Jaakko Kovalainen pääsi karkuun vasemmalta laidalta ja ohitti vastaan tulleen Mertalan poikkittaissyötöllä, josta Ilkka Isohookanalla oli helppo työ viimeistellä tilanteeksi 2-2. Mutta vain reilu 30 sekuntia tästä Reippaan Jukka Piiroinen repi, raastoi ja taisteli pallon itselleen  kahdelta HauPa-pelurilta vasemmassa hyökkäyskulmassa, rynni tiensä maalille ja survoi pallon maaliin. Varsin hyvin mieheltä, joka jo tauolla valitti olevansa täysin puhki. Kuusi minuuttia edellisestä Tuomas Haavisto vei Reippaan jo kahden maalin johtoon, mutta viisi minuuttia ennen pelin päätöstä HauPa onnistui kaventamaan eron taas yhteen maaliin näyttävän kulmakuvion päätteeksi. HauPa:n takaa-ajo katkesi kuitenkin Matti Kostamon tarkkaan, oikeaan alakulmaan uponneeseen laukaukseen.

  OuRe:

  Matti Kostamo: 2+1
  Sotir Meshau: 0+2
  Tuomas Haavisto:1+0
  Jukka Piiroinen: 1+0
  Mikko Kivelä: 1+0

  ← Takaisin