• Raahen tuliaisina harjoituspelivoitto

  by  • April 22, 2013 • Divari, Harjoitukset, Otteluraportit

  Oulun Reipas pelasi kevään toisen harjoitusottelunsa lauantaina 20.4. Pattijoen Tempausta vastaan Raahessa. Oulussa olosuhteet olivat hyvin talviset, kun pelaajat kokoontuivat ennen matkaan lähtöä, mutta Raahessa lumisateesta ei ollut tietoakaan. Paikalle saatiin lopulta 14 pelaajaa. Etukäteen ajateltuna Reippaan piti olla ottelussa hallitseva osapuoli.

  Peli alkoikin Reippaan pitäessä palloa ja PaTe panosti nopeisiin hyökkäyksiin. Reipas saikin heti alkupuoliskolla vaarallisia paikkoja, kun Reippaan pelaajat pääsivät pari kertaa nokikkain PaTen maalivahdin kanssa, mutta palloa ei saatu verkon perukoille. Pelin ensimmäisen maalin tekikin PaTe. PaTen pelaaja pääsi keskittämään pallon päätyviivan tienoilta, maalivahti ei saanut liimattua palloa käsiinsä ja lopulta PaTen hyökkääjä pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin, 1-0. Seuraavasta maalista vastasi Reipas, kun talven huilannut Reippaan ikoni Lepa sai pallon rangaistuspisteen tienoilla ja sijoitti pallon maaliin, 1-1. Jakson lopulla PaTe meni uudestaan johtoon. PaTen hyökkääjä sai hyvän pystysyötön rangaistusalueelle ja nosti pallon yli vastaan tulleen maalivahdin, 2-1.

  Puoliajalla keskityttiin erityisesti venyneisiin etäisyyksiin puolustajien ja keskikentän välillä. Tästä välistä PaTelaiset olivat päässeet antamaan liian helposti pystysyöttöjä Reippaan linjan taakse. Puolustamista muutettiinkin hieman ja keskikentän pelaajat sopivat keskenään sijoittumisesta puolustaessa. Muuten ohjeet olivatkin hyvin tuttuja, enemmän helppoja syöttöjä ja vähemmän pitkiä syöttöjä.

  Toisen puoliajan alussa Reipas tasoitti tilanteen. Maalin teki Lepa suoraan kulmasta, kun kukaan etutolpalla olleista pelaajista ei saanut kosketusta matalana tulleeseen palloon, 2-2. Seuraavasta maalista vastasi taasen PaTe. PaTe sai hieman kyseenalaisesti vapaapotkun noin 35 metristä. Annettu vapaapotku löysi PaTelaisen pään ja pallo meni korkeassa kaaressa takatolpan kautta sisään, 3-2. Tämän jälkeen peli oli Reippaan, kiitos osin Reippaan parantuneen syöttöpelin ja osin PaTelaisten väsymisen takia. Ensin Lepa viimeisteli hattutemppunsa noin 8 metristä sijoittamalla pallon ohi maalivahdin ja seuraavaksi Lepa teki illan neljäntensä matalalla vedolla etualakulmaan. Tämän jälkeen myös muut Reippaan pelaajat saivat pallon maaliin. Ensin Miikka Itkonen sijoitti pallon ohi maalivahdin rangaistusalueen rajalta, 3-5, ja Reippaan kuudennen maalin teki Kriss Kiongo.

  Kokonaisuutena peli oli siisti. Reippaan peliä sekoitti ensimmäisellä puoliajalla vielä ryhmityskokeilut, mutta pelin edetessä ja varsinkin toisella puoliajalla ryhmitys alkoi toimia paremmin. Lisäksi toisella puoliajalla Reipas jaksoi pelata maltillisesti pitkiäkin hyökkäyksiä. Tästä on hyvä jatkaa kohti sarjan avausottelua Herkku-Pappoja vastaan, joka pelataan torstaina 16.5.