• Kausi avattu harjoituspelivoitolla Jussin Pallosta

  by  • April 8, 2013 • Harjoitukset, Otteluraportit

  Puolustamalla voittoon

  Oulun Reipas pelasi sunnuntaina kauden ensimmäisen harjoituspelinsä vihreällä veralla. Vastaan asettui Tervareiden organisaatioon kuuluva Jussin Pallo, joka nousi viime kauden päätteeksi Neloseen. Joukkueet olivat kohdanneet kerran aiemmin viime vuoden keväällä, jolloin peli päättyi Reippaan 2-0 voittoon. Reippaan pelaajilla oli odotettavissa raskas urakka, koska JuPan pelaajilla oli oletettavasti nuoremman ikänsä ja useamman harjoituspelin takia keveämmät jalat kuin Reippaan pelaajilla.

  Peli alkoi juuri niin kuin oletettiin jupalaisten pitäessä enemmän palloa reippaalaisten keskittyessä puolustamiseen. Pallon saadessaan Reipas piti aluksi palloa hyvin hallussa omalla kenttäalueella, mutta JuPan kenttäpuolelle päästyään reipaslaisilla oli vaikeuksia päästä tekopaikkoihin. JuPa sai pallon usein tuotua pallon hyvin Reippaan puolustusalueelle ja pystyivät pitämäänkin palloa, mutta vetopaikkoihin pääsemiseksi jupalaisten juonikkuus ei riittänyt. Vaarallisin paikka JuPalla oli, kun pallo pelattiin Reippaan oikealta laidalta maalille ja pallo pomppi takatolpan tienoille. Maalivahti Jussi Hiltunen ja hyökkääjä menivät samaan palloon ja hyökkääjä saikin potkaistua palloa ja pallo kävi tolpassa. Kuitenkin pelin erotuomari katsoi, että hyökkääjä tuli tilanteeseen napit edellä ja vihelsi Reippaalle vapaapotkun. Tilanteesta tuli kuitenkin selväksi, että Reipas kaipaa oikeaa maalivahtia tolppien väliin. Toisessa mieleen jääneessä tilanteessa JuPan pelaaja pääsi läpiajoon, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Pelin ainoa maali syntyi noin puolen tunnin pelin jälkeen, kun Reipas sai rajaheiton vasemmasta laidasta. Lopulta pallo saatiin pelattua korkeana maalille, jossa Reippaan pitkän huiskea Jarkko Vanhala odotteli palloa. Jarkko sai palloon hyvän osuman ja pallo upposi yläriman alle, 1-0 Reippaalle. Näissä lukemissa mentiin tauolle.

  Tauon aikana Jarkon piti lähteä toisiin rientoihin ja Jani Tuorila otti Jarkon paikan topparien kierrätyksessä. Suuria muutoksia ei kuitenkaan pelaamiseen tarvinnut tehdä, koska vastustajalta oli otettu tila ja aika pois omalla puoliskolla, mutta tuttuun tapaan helppojen syöttöjen tärkeyttä painotettiin.

  JuPa marssitti toisella puoliajalla kentälle uudet kenttäpelaajat Reippaan jatkaessa pelaajien kierrätystä. Pelin henki kuitenkin pysyi samana; JuPa piti palloa, Reipas puolusti. Toisen puoliajan alussa Reipas pääsi jopa enemmän maalipaikkoihin kuin ensimmäisellä puoliajalla, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei syntynyt. Puoliajan edetessä Reippaan pelaajien jalat alkoivat painaa yhä enemmän ja pitkät pallot sekä harhasyöttöjen määrä kasvoivat huomattavasti verrattuna ensimmäiseen puoliaikaan. Tämän myötä peliä käytiin yhä enemmän Reippaan puolustusalueella ja JuPa saikin useita kulmapotkuja sekä vapaapotkuja noin sivurajojen tuntumasta. Reippaan linjat pysyivät kuitenkin tiiviinä pelaajien raataessa ja jupalaiset eivät päässeet vaarallisille maalintekoalueille. Lopussa JuPa saikin ottelun parhaan maalintekopaikkansa, kun yksi heidän pelaajistaan pääsi sijoittamaan 16 metristä kohti alakulmaa, mutta tuloksetta. Lopulta peli päättyi Reippaan 1-0 voittoon.

  Peli oli hyvä alku jalkapallokaudelle. Erityisesti puolustuspeli oli hyvällä tolalla ja pelaajien etäisyydet eivät kasvaneet pitkiksi. Puolustajat eivät joutuneet kovin montaa kertaa 1 vs. 1 tilanteeseen puolustaessa ja niistäkin harvoista tilanteista Reippaan pelaaja tuli useimmiten voittajana. Hyökkäyspelaamisessa onkin sitten enemmän kehitettävää, koska Reipas ei onnistunut rakentelemaan kovin montaa vaarallista maalintekopaikkaa ja pallo menetettiin vastustajalle liian helposti. Illan positiivisinta antia olivat Reippaan uudet pelaajat, jotka olivat sekä juoksuvoimaltaan että taidoiltaan kovia vahvistuksia Reippaan pelaajarinkiin.

  Raportti by Jusa