• Sunnuntain pelistä laiha tulos

  by  • January 14, 2013 • Futsal, Otteluraportit

  Reippaan loppukiri ei riittänyt

  Aika	Tilanne	Maalintekijä	   Syöttäjä
  0:40	1-0	Teemu Särkelä	   Markku Huoponen
  7:33	2-0 	Mikko Holappa	   -
  16:19	3-0	Huoponen	   -
  23:23	4-0	Holappa		   -
  31:30	4-1	Tuomas Timonen	   Jukka Piiroinen
  37:00	4-2	Simo Myllymäki	   Tuukka Järvenpää

  Reipas pelasi sunnuntaina 13.1. viidennen 3. divarin pelin Oulunsuun Palloa vastaan. OsPa lähti peliin ennakkosuosikkina. Edellisenä ottelupäivänä OsPa oli voittanut HauPan ja haukiputaalaiset taasen tekivät selvää jälkeä Reippaasta päivän toisessa pelissä. Tällä kertaa saatiin paikalle lopulta 10 pelaajaa ja Reippaan olisi luullut olevan valmis otteluun.

  Nopeasti kävi kuitenkin ilmi, että Reipas ei ollut valmis otteluun. OsPa teki ensimmäisen maalin jo ensimmäisen minuutin aikana, kun Reippaan puolustuksessa tapahtui kommunikointivirhe. Tämän seurauksena Teemu Särkelä pääsi sijoittamaan pallon takatolpalta maaliin Markku Huoposen syötöstä. Tämän jälkeen Reipas sai hieman otetta ja pääsi kokeilemaan maalintekoa pariin otteeseen ilman tulosta. Kahdeksannella peliminuutilla kuitenkin Reippaan pohjapelaaja menetti pallon eikä vastaan tullut maalivahtikaan saanut potkaistua palloa väljemmille vesille, vaan Mikko Holappa pääsi laittamaan pallon tyhjään maaliin. Kolmas maali tuli, kun pallo jäi hieman sekavan tilanteen jälkeen pyörimään Reippaan rangaistusalueen rajalle ja Huoponen sijoitti kärkkärillä pallon alanurkkaan. Tauolle mentiin OsPan johtaessa 3-0.

  Tauolla painotettiin kahta asiaa. Ensiksi Reippaan syöttöpeli piti saada paremmalle tolalle. Ensimmäisellä puoliajalla yritettiin ehkä liian vaikeita ratkaisuja ja helpotkin syötöt karkailivat sivurajan yli. Toisaalta OsPan maalivahti pääsi ensimmäisellä puoliajalla turhan helpolla ja tarkoitus olikin saada paljon enemmän vetoja maalia kohden.

  Toinen puoliaika alkoi kuitenkin samalla tavalla kuin ensimmäinen. Holappa sai toistamiseen ryöstettyä pallon Reippaan alimmalta pelaajalta ja sijoitti pallon maalin takanurkkaan ohi vastaan rynnänneen maalivahdin, 4-0. Tämän jälkeen Reipas otti pelin haltuun. Syötöt alkoivat löytämään tiensä yhä paremmin oman pelaajan jalkaa. Tämän myötä Reippaalle avautui maalintekopaikkoja, mutta huono tuuri, tolpat ja vastustajan maalivahti Jari Laava estivät maalin synnyn. Lopulta ajassa 31:10 Reipas onnistui ohittamaan Laavan. Jukka Piiroinen antoi kulmapotkun Tuomas Timoselle, joka pyssytti pallon voimalla maaliin suoraan syötöstä noin seitsemästä metristä. Tämän jälkeen pelin hallinta pysyi Reippaalla, mutta OsPa jatkoi vaarallisia vastaiskujaan. Lopulta Reipas sai tehtyä toisen maalin, kun Tuukka Järvenpää syötti pallon Simo Myllymäelle maalin eteen ja tällä kertaa Simo oli Laavaa viekkaampi ja ujutti pallon maaliin. Reippaan loppukiri ei kuitenkaan riittänyt ja peli päättyi 4-2 OsPalle.

  Pelin jälkeen päällimmäinen tunne oli pettymys. Kaikki kunnia OsPalle, he olivat parempi joukkue. Paremmuus ilmeni erityisesti terävyytenä hyökkäyspäässä, kun OsPa hyödynsi Reippaan nukahdukset puolustuspäässä. Reippaalla kesti liian pitkään saada syöttöpelinsä kuntoon ja sitä myöten päästä peliin kunnolla mukaan. Vaikka Reipas keräsikin toisella puoliajalla viisi kumulatiivista rikettä ja sai kaksi keltaista korttia, peli oli siistiä alusta loppuun. Omien mielikuvien mukaan yksi ospalainen sai keltaisen kortin, mutta joko kirjoittaja kuvittelee omiaan tai se on unohtunut pöytäkirjasta. Positiivisena puolena voi sanoa, että syöttöpelin kulkiessa edes hetkellisesti seurauksena oli vähintään kohtuullinen maalintekopaikka. Lisäksi oli hienoa, että edes 4-0 tilanteessa Reippaan selkärangasta ei kuulunut rusahdusta ja kaikki pelaajat uskoivat voittoon loppuun asti. Tämä, jos mikä, on harvinaista Reippaalle.

  Reipas lopettaa futsal-kautensa helmikuun 10. päivä pelaamalla OuJK:ta ja MuhU:n Ylirantajengiä (entinen FC RAI 2) vastaan. Kummassakin pelissä on panoksena säilyminen sarjassa. Reipas varmistaa säilymisen voittamalla Ylirantajengin ja pelaamalla tasan OuJK:n kanssa. Tiedossa on kaksi tiukkaa ja kovaa peliä, jolloin Reippaan pitää olla hereillä heti alkuvihellyksestä asti.