• Lauantain tuloksena tasapeli ja tappio

  by  • December 10, 2012 • Futsal, Otteluraportit

  Laiha pistesaalis lauantailta

  Lauantaina 8.12. Oulun Reipas valmistautui kohtaamaan FC OPa:n ja HauPa:n. Vastassa oli siis etukäteisarvioinnissa sarjan kaksi kovinta joukkuetta. Reipas sai paikalle 1+7 pelaajaa, joten tiedossa oli kova iltapuhde.

  FC Oulun Pallo – Oulun Reipas 1-1 (1-0)

  1:15 1-0 Sami Hyvärinen (Joonas Sohlo)
  30:55 1-1 Mikko Kivelä (Jouni Rytkönen)

  Ensimmäisessä pelissä oli siis vastassa FC OPa. Peli tuskin oli ehtinyt alkaa, kun OPa siirtyi johtoon. Sami Hyvärinen pääsi läpiajoon Reippaan oikealta laidalta AC Oulustakin tutun Joonas Sohlon syötöstä. Hyvärinen lirutti pallon Reippaan maalissa pelanneen Jussi Hiltusen jalkojen välistä tämän tultua vastaan ja OPa siirtyi johtoon ajassa 1:15. Tässä vaiheessa jo alkoi mietityttää, kuinka pahat lukemat OPa innostuu takomaan taululle. Maalin jälkeen OPa piti enemmän palloa hallussa Reippaan keskittyessä tiukkaan puolustamiseen ja vastaiskuihin. Reipas onnistui tylsyttämään OPan hyökkäykset ja opalaisten laukaukset jysähtelivät joko salin seinään tai Reippaan puolustajat ehtivät saada jalan pallon eteen eikä maalivahti joutunut kunnolla töihin. Puoliajan edetessä Reipas sai muutamia maalipaikkoja, joista parhaassa reipaslainen pääsi sijoittamaan palloa tyhjään maaliin kymmenestä metristä, mutta silloin ei vielä uponnut maaliin. Tauolle mentiinkin OPan johdossa.

  Toinen puoliaika jatkui samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. OPa piti selkeästi enemmän palloa ja Reipas keskittyi pitämään opalaiset poissa maalipaikoilta. Toki OPalla oli vaarallisiakin paikkoja, mutta lisämaaleja ei Reippaan päädyssä nähty. Reippaan tasoitusmaali tuli, kun OPa oli pitänyt pitkään palloa omassa päädyssään ja pallo syötettiin maalivahdille koski ilman, että reipaslainen olisi päässyt palloon koskemaan palloa. Epäsuoraa vapaapotkua asettui antamaan Jouni Rytkönen. Jouni siirsi pallon Mikko Kivelälle, joka löysi opalaisten miesmuurista pallon mentävän aukon ajassa 30:55. Tämän jälkeen lisämaaleja ei nähty. Vihreiden lasien läpi katsottuna Reippaan voittomaalikaan ei olisi ollut suuri vääryys, sen verran enemmän ajatusta vihreiden pelissä oli.

  Ennen peliä nimilistoja katsellessa OPan voiton olisi luullut olevan selviö, niin monta tuttua nimeä jalkapallon puolelta löytyi. Opalaiset eivät kuitenkaan pelanneet omilla vahvuuksillaan ja jopa jonkinlaista pelkoa oli aistittavissa sinipaitojen otteissa, koska OPa vetäytyi jokaisen pallonmenetyksen jälkeen omalle kenttäpuoliskolle odottelemaan. Tästä seurauksena oli kävelyvauhtinen peli, joka sopi Reippaalle paremmin. Reipas pelasi omilla vähillä vahvuuksillaan ja sai pelistä tyydyttävän lopputuloksen.

  Oulun Reipas – Haukiputaan Pallo 2-9 (1-3)

  6:25 0-1 Mikko Suomela (Ville Hirvelä)
  9:55 0-2 Suomela (Hirvelä)
  11:05 0-3 Lauri Haipus (Mika Isohookana)
  15:20 1-3 Simo Myllymäki (Kriss Kiongo)
  21:00 2-3 Kriss Kiongo (Simo Myllymäki)
  24:45 2-4 Suomela (Hirvelä)
  26:30 2-5 Timo Lähtevänoja (Mikko Vainio)
  28:50 2-6 Hirvelä (Suomela)
  29:20 2-7 Vainio (Tomi Isohookana)
  33:20 2-8 Hirvelä (Lähtevänoja)
  38:30 2-9 Isohookana (Lähtevänoja)

  Illan toisessa pelissä vastaan tuli HauPa. HauPa oli hävinnyt illan ensimmäisen pelinsä yllättäen OsPalle, joten heillä oli kasvojen pesun paikka. Peli alkoikin HauPan hallinnalla. Ajassa 6:25 Mikko Suomela pääsi oikeasta laidasta läpi ja sijoitti pallon takanurkkaan. Ajassa 9:55 Suomela paukautti toisen maalinsa kulman jälkitilanteesta. HauPa meni kolmen maalin johtoon, kun Lauri Haipus pääsi sijoittamaan pallon takakulmalta melkein tyhjään maaliin ajassa. Reippaan takaa-ajo alkoi Kriss onnistui ohittamaan HauPan puolustajan ja tarjoili namupassin Simo Myllymäelle. Simo nosti pallon vastaan syöksyneen maalivahdin yli ja tilanne oli 1-3 ja näissä numeroissa mentiin tauolle. Reipas toisen puoliajan alussa jo maalin päähän. Tällöin oli Simon vuoro syöttää Kriss maalintekopaikalle. Kriss kiitti ja tälläsi pallon taka-alakulmaan. HauPa kuitenkin lopetti Reippaan pyristelyt tekemällä neljä maalia neljään minuuttiin. Loppu olikin sitten pelailua.

  HauPaa vastaan Reipas oli huonompi jokaisella osa-alueella. Putaalaiset liikuttivat palloa viisaammin ja heidän pallottomat miehet jaksoivat tehdä juoksuja tarjoten helppoja syöttöpaikkoja. Reipaslaiset puolestaan palasivat varsinkin toisella jaksolla viime kauden pahoille tavoille: vastustaja jäi vapaaksi takatolpalle ja omat vedot viuhuivat yli ja ohi maalista. Liekö syynä kunnon vai uskon loppuminen, mutta seuraavaan peliin jäi paljon parannettavaa.

  Raportista vastasi Jusa